Organistens musiksider
Lør d. 5. okt 2019 kl. 16:00

Orkesterkoncert
Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch
Lør d. 19. okt 2019 kl. 16:00

Sangkoncert
Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau
Søn d. 27. okt 2019 kl. 19:00

Musikgudstjeneste
Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.
Lør d. 2. nov 2019 kl. 16:00

Alle Helgenskoncert
Giovanni Pergolesi: Stabat Mater samt arier af Bach.
Margrethe Smedegaard, sopran & Estrid Molt Ipsen, alt
samt musikere fra Randers kammerorkester
Fre d. 29. nov 2019 kl. 20:00

Meditationskoncert
Der er ikke brug for mere forbrugerræs. Der er brug for ro! Kom til meditationskoncert, når Mariager kirkes organist holder "Bach-Friday" med mentalhygiegnisk musik af den store mester Bach.
Se flere koncerter . . . . .
3. sommerkoncert onsdag d. 26. juli 2000 kl. 19:30 (30 kr.)

Jette Kristensen, obo Mikael Ustrup, cembalo

Jette Kristensen er oprindelig uddannet blokfløjtenist fra Nordjysk Musikkonservatorium, men fortsatte med at studere obo, først hos JørgenSkyttegaard, Aalborg og siden hos Ole Henrik Dahl ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun i 1996 aflagde diplomeksamen.

Jette kristensen er i dag ansat som solooboist i Randers Byorkester og er tillige medlem af Rørkvartetten Donax og Den Ny Blæserkvintet.Koncertprogram . . . . .
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
 
George Phillipp Telemann (1681-1767)
 
 
 
 
 
 
Johann Sebastian Bach
 
Francesco Geminiani (1680-1762)
 
 
 
 
 
 
Johann Sebastian Bach 
 
 
George Friederich Händel (1685-1759)
 
 
 
Fantasi og fuga i g-mol BWV 542
 
Concerto per Oboe d'amore i A-dur
 
  Siciliano
  Allegro
  Largo
  Allegro
 
Partita over "O Gott du frommer Gott" BWV 767
 
Sonate i e-mol for obo og b.c.
 
  Adagio
  Allegro
  Largo
  Vivace
 
Fra Italienske koncert for cembalo
  1. sats: Allegro
 
Sonata for obo og b.c. no. 3 i F-dur Opus 1 no. 5
 
  Adagio
  Allegro
  Adagio
  Bourrée angloise
  Menuetto
 

Programnoter . . . . .
Jette Kristensen er oprindelig uddannet blokfløjtenist fra Nordjysk Musikkonservatorium, men fortsatte med at studere obo, først hos Jørgen Skyttegaard, Aalborg og siden hos Ole Henrik Dahl ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun i 1996 aflagde diplomeksamen.
Jette Kristensen er i dag ansat som solooboist i Randers Byorkester og er tillige medlem af Rørkvartetten Donax og Den Ny Blæserkvintet.

Mikael Ustrup er uddannet organist og kantor fra Nordjysk Musikkonservatorium i 1990 som elev af Freddy Samsing og Kurt Levorsen.
Fra 1996 organist ved Mariager klosterkirke
Afdelingsleder og lærer ved Vestervig Kirkemusikskoles afdeling i Hobro.
Fra 1995-1998 timelærer ved Nordjysk Musikkonservatorium
Koncert- og akkompagnementsvirksomhed på både orgel og cembalo.


Præludium og fuga i g-mol BWV 542 er et af Bach’s mest udtryksfulde værker. Præludiet er nærmest dæmonisk i sin brug af kontraster og stærke akkorder. Fugaen er som modsætning livlig og fyrig men uden at miste den gravalvorlige stemning som er værkets særkende.

Concerto per Oboe d'amore i A-dur er oprindeligt skrevet for orkester og oboe d’amore, men er her transcriberet for orgel. En oboe d’amore er den almindelige obos ”storebror” med en mørkere og dybere klang.

Partita: O Gott du frommer Gott er en variationsrække over salmen: O Gott du frommer Gott. Salmemelodien kendes ikke på dansk. I første gennemføring præsenteres melodien, der derefter bearbejdes i 8 variationer. Den sidste variation er en ekkofantasi mellem orglets to manualer. Værket er unikt ved ikke at benytte pedalet.

Sonate i e-mol for obo og b.c. er en italiensk sonate i 4 satser med den gængse satsrækkefølge:
langsom – hurtig – langsom – hurtig.

Italienske koncert 1. sats: Betegnelsen ”italienske” er fordi satserne følger den italienske koncertform med et hovedtema vekslende med kontrasterende afsnit.

Sonata for obo og b.c. no. 3 i F-dur Opus 1 no. 5: En enestående enkelhed og alligevel dyb musikalsk alvor er et særkende ved Händels musik. Satsrækkefølgen er: langsom – hurtig – langsom og afsluttende med to dansesatser: en engelsk bouree og en menuet.