Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel.
Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Søn d. 15. dec 2019 kl. 19:30

JuleSalmeMaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 20 julesalmer i stearinlysets skær.
Korkoncert tirsdag d. 3. april 2001 kl. 19:30 - Kammerkoret KAMMA dirigent Ole Wierød
Barokkoret Kamma, der har hjemme i Århus, blev oprettet i 1990 og består p.t. af ca. 25 sangere, hvoraf mange forskellig vis har musikken som deres daglige virke.
Koret arbejder næsten udelukkende med barokkens musik og bestræber sig, vidt det lader sig gøre, at udføre den, som man gjorde det imellem ca. 1600 og 1750, dvs. fra og med Monteverdi og Schütz til og med Händel og J. S. Bach.

Korets syngemåde - altså dets særlige artikulation, frasering, klang, balance, intonation osv. -er resultatet af dirigenten Ole Wierøds mangeårige studier i og praktiske "oversættelse" af datidens musikteoretiske og -pædagogiske litteratur.

Hvis man tror, at der blot kommer lærde museumsstykker ud af disse bestræbelser på at lære at forstå, hvordan barokkomponisteme selv ønskede deres værker opført, tager man helt fejl som reaktionerne fra publikum da også har vist: fordybelsen er tværtimod forudsætningen for, at man kan frigøre musikkens egen kraft og derigennem vise, hvor levende, vedkommende og dramatisk den i virkeligheden er.

Ole Wierød er uddannet musikleder fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.
Han har tidligere undervist i kor- og orkesterledelse på konservatorierne i Aalborg og Odense samt på Universitetet i Århus og har siden 70´eme afholdt utallige kurser i barokkens musik-, såvel i Danmark som i udlandet.

Barokkoret Kamma har som kor for musikforeningen Djurs Barok medvirket i operaerne "Dido og Aeneas" (Purcell) og "Theodora" (Händel) samt i den radiotransmitterede "Messias" med musikere fra det multinationale Bremen-barokensemble Fiori Musicali i maj sidste år.

Johann Hermann Schein (1586-1630):

Johann Sebastian Bach (1685-1750):

Fra "Israelsbrünnlein", 1625:

"Freue dich des Weibes deiner Jugens" (SSATB) (Ordspr. 5,18b-19)

"Ich lasse dich nicht" (SSATB) (1. Mos. 32,26 & Ps. 4,9)

"Lieblich und schöne sein ist nichts" (SSATB) (Ordspr. 31,30-31)

"Unser Leben währet siebenzig Jahr" (SSATB) (Ps. 90,10 )

"Sehafe können sicher weiden" fra Kantate nr. 208 Arie for Sopran, 2 Blokfløjter, Tværfløjte & Continuo

"Der Geist hilft unser Schwachheit auf" (Motet for dobbeltkor SATB-SATB) (Rom. 8,26-27 & Koralen "Du heil´ge Braut")

"Fürchte dich nicht" Motet for dobbeltkor SATB-SATB (Es. 4 1, I 0 & 43, I b & Koralen "Herr, mein Hirt")

"Höchster, was ich habe" fra Kantate nr. 39 Arie for Sopran (IW), 2 unisone Blokfløjter & Continuo

"Jesu, meine Freude" Motet for kor SSATB (Koralen"Jesu, meine Freude" & Rom. 8,1-2 & 9-1 1)

Tirsdag d. 3. april får Mariager Kirke besøg af barokkoret Kamma. Koret, der har hjemme i Århus, blev oprettet i 1990 og består i dag af ca. 25 sangere, hvoraf mange på forskellig vis har musikken som deres daglige virke.
Koret arbejder næsten udelukkende med barokkens musik og bestræber sig, så vidt det lader sig gøre, på at udføre den, som man gjorde det imellem ca. 1600 og 1750, dvs. fra og med Monteverdi og Schütz til og med Händel og J. S. Bach.

Korets dirigent, Ole Wierod, er uddannet musikleder fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har tidligere undervist i kor- og orkesterledelse på konservatorierne i Aalborg og Odense samt på Universitetet i Århus og har siden 70' erne afholdt utallige kurser i barokkens musik-, såvel i Danmark som i udlandet.

Barokkoret Kamma har medvirket i operaerne "Dido og Aeneas" (Purcell) og "Theodora" (Händel) samt i den radiotransmitterede "Messias" med musikere fra det multinationale Bremen-barokensemble Fiori Musicali i maj sidste år.

På programmet er nogle af musikhistoriens største a capella værker: kormotetter af Johann Sebastian Bach og Johann Hermann Schein, der var Thomaskantor i Leipzig 100 år før Bach.

Der er gratis adgang til koncerten.