Tor d. 26. mar 2020 kl. 19:30

Klaver og violin
Duo Essenza, der består af Birgitte Bærentzen Pihl, violin og Lene Buch Rasmussen, klaver spiller musik af Beethoven i anledning af 250 årets for hans fødsel.
Søn d. 29. mar 2020 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste, hvor klosterkoret medvirker. Der fremføres musik bl.a. af Svend Ove Møller, kirkens organist og Lange-Mûller.
Fre d. 29. maj 2020 kl. 13:00

Åbent orgel III
Åbent orgel
Korkoncert tirsdag d. 3. april 2001 kl. 19:30 - Kammerkoret KAMMA dirigent Ole Wierød
Barokkoret Kamma, der har hjemme i Århus, blev oprettet i 1990 og består p.t. af ca. 25 sangere, hvoraf mange forskellig vis har musikken som deres daglige virke.
Koret arbejder næsten udelukkende med barokkens musik og bestræber sig, vidt det lader sig gøre, at udføre den, som man gjorde det imellem ca. 1600 og 1750, dvs. fra og med Monteverdi og Schütz til og med Händel og J. S. Bach.

Korets syngemåde - altså dets særlige artikulation, frasering, klang, balance, intonation osv. -er resultatet af dirigenten Ole Wierøds mangeårige studier i og praktiske "oversættelse" af datidens musikteoretiske og -pædagogiske litteratur.

Hvis man tror, at der blot kommer lærde museumsstykker ud af disse bestræbelser på at lære at forstå, hvordan barokkomponisteme selv ønskede deres værker opført, tager man helt fejl som reaktionerne fra publikum da også har vist: fordybelsen er tværtimod forudsætningen for, at man kan frigøre musikkens egen kraft og derigennem vise, hvor levende, vedkommende og dramatisk den i virkeligheden er.

Ole Wierød er uddannet musikleder fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.
Han har tidligere undervist i kor- og orkesterledelse på konservatorierne i Aalborg og Odense samt på Universitetet i Århus og har siden 70´eme afholdt utallige kurser i barokkens musik-, såvel i Danmark som i udlandet.

Barokkoret Kamma har som kor for musikforeningen Djurs Barok medvirket i operaerne "Dido og Aeneas" (Purcell) og "Theodora" (Händel) samt i den radiotransmitterede "Messias" med musikere fra det multinationale Bremen-barokensemble Fiori Musicali i maj sidste år.

Johann Hermann Schein (1586-1630):

Johann Sebastian Bach (1685-1750):

Fra "Israelsbrünnlein", 1625:

"Freue dich des Weibes deiner Jugens" (SSATB) (Ordspr. 5,18b-19)

"Ich lasse dich nicht" (SSATB) (1. Mos. 32,26 & Ps. 4,9)

"Lieblich und schöne sein ist nichts" (SSATB) (Ordspr. 31,30-31)

"Unser Leben währet siebenzig Jahr" (SSATB) (Ps. 90,10 )

"Sehafe können sicher weiden" fra Kantate nr. 208 Arie for Sopran, 2 Blokfløjter, Tværfløjte & Continuo

"Der Geist hilft unser Schwachheit auf" (Motet for dobbeltkor SATB-SATB) (Rom. 8,26-27 & Koralen "Du heil´ge Braut")

"Fürchte dich nicht" Motet for dobbeltkor SATB-SATB (Es. 4 1, I 0 & 43, I b & Koralen "Herr, mein Hirt")

"Höchster, was ich habe" fra Kantate nr. 39 Arie for Sopran (IW), 2 unisone Blokfløjter & Continuo

"Jesu, meine Freude" Motet for kor SSATB (Koralen"Jesu, meine Freude" & Rom. 8,1-2 & 9-1 1)

Tirsdag d. 3. april får Mariager Kirke besøg af barokkoret Kamma. Koret, der har hjemme i Århus, blev oprettet i 1990 og består i dag af ca. 25 sangere, hvoraf mange på forskellig vis har musikken som deres daglige virke.
Koret arbejder næsten udelukkende med barokkens musik og bestræber sig, så vidt det lader sig gøre, på at udføre den, som man gjorde det imellem ca. 1600 og 1750, dvs. fra og med Monteverdi og Schütz til og med Händel og J. S. Bach.

Korets dirigent, Ole Wierod, er uddannet musikleder fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har tidligere undervist i kor- og orkesterledelse på konservatorierne i Aalborg og Odense samt på Universitetet i Århus og har siden 70' erne afholdt utallige kurser i barokkens musik-, såvel i Danmark som i udlandet.

Barokkoret Kamma har medvirket i operaerne "Dido og Aeneas" (Purcell) og "Theodora" (Händel) samt i den radiotransmitterede "Messias" med musikere fra det multinationale Bremen-barokensemble Fiori Musicali i maj sidste år.

På programmet er nogle af musikhistoriens største a capella værker: kormotetter af Johann Sebastian Bach og Johann Hermann Schein, der var Thomaskantor i Leipzig 100 år før Bach.

Der er gratis adgang til koncerten.

Alle koncerter i 2020
Alle koncerter i 2021