Mariager kirkes musiksider
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
4. sommerkoncert
Orgelduen Mathiesen & Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
5. sommerkoncert
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Sangkoncert
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Julesalmemaraton
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
nn
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Nn
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Tir d. 27. jun 2023 kl. 19:30
Tir d. 11. jul 2023 kl. 19:30
Tir d. 25. jul 2023 kl. 19:30
Tir d. 8. aug 2023 kl. 19:30
6. sommerkoncert søndag d. 5. august 2001 kl. 19:30 (entre 40 kr.)

Musica MentisBente Vist Jens Astrup Gøran Danielsson Niels Bitsch Nielsen

 

Ensemblet MUSICA MENTIS - sindets musik - optrådte for første gang i sommeren 1999. Siden da har ensemblet spillet ved en del koncerter rundt om i Danmark. Ensemblets medlemmer, der alle er kendte ansigter den hjemlige scene for tidlig musik, har igennem mange år gjort sig fortrolige - hver inden for sit felt - med det at spille originalinstrumenter. I fælles bestræbelser at kunne præsentere noget af den bedste tidlige (barokke) kammermusik fra vor musikalske kulturarv er MUSICA MENTIS opstået.
 
Bente Vist er født og opvokset i Norge, men bosiddende i Danmark. Hun er uddannet konservatorier i Norge, Danmark, London og New York og regnes for en af vore fineste sopraner. Bente Vist var i mange år medlem a det velrenommerede vokalensemble ARS NOVA. Nu arbejder hun freelance og er meget efterspurgt som solist ved koncerter i hele Europa, USA & Canada. Bente Vist underviser linien for tidlige musik konservatorieme i Esbjerg og Odense.
 
Jens Astrup har spillet som fast medlem af Herning Stadstrio og som koncertmester i Århus Bach Selskab. Desuden har han spillet med Copenhagen Comets & Sackbutts og i flere år spillet på Djurs Barok Festival. Jens Astrup er nu fastansat i Århus Symfoniorkester og medlem af barokorkestret Concerto Copenhagen. JA har i mange år interesseret sig for den tidlige violinmusiks -fremførelse på originalinstrumenter og er i dag - som følge af ihærdige studier på området - en af vore dygtigste -på dette felt.
 
Gøran Danielsson er svensk og bosiddende i Malmó. Han er uddannet gambist på konservatoriet i Odense, hvor han havde Mogens Rasmussen som lærer. I Sverige har Gøran Danielsson været igangsætter af flere meget roste arrangementer for tidlig musik hvor gamben har været i centrum. Han er en flittig gæst i Danmark hvor han er meget efterspurgt som solist og continuospiller.
 
Niels Bitsch Nielsen er organist ved Præstø kirke, Sydsjælland. Har i mange år været aktiv som cembalist og orgelsolist i Danmark og har givet en mænge koncerter med væsentlige værker fra den barokke periode. Således har Niels Bitsch Nielsen fået fine anmeldelser af sine opførelser af Bach´s Goldbergvariationer. Underviser i orgel på Sjællands Kirkemusikskole og er medlem af flere kammermusik-ensembler. Niels Bitsch Nielsen har udgivet en CD (PHRCD9901) med barok orgelmusik indspillet på Carsten Lund orgiet i Præstø Kirke.

 


Koncertprogram . . . . .
Dario Castello 1600-tallet 
 
Dietrich Buxtehude (1637-1707)
 
 
 
 
 
 
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
 
 
 
John Jenkins (1592-1678)
 
Georg Friedrich Händel (1685-1759)
 
 
 
 
 
Sonata IV i a-moll for violin og basso continuo
 
Singet dem HerrnKantate for sopran, violin og basso continuo  
 
 Triosonate i B-dur
    Vivace
    Lento
    Allegro
 
2 sange fra Schemelli's Gesangbuch:
  "Dir, dir, Jehova, will ich singen"
  "Mein Jesu, was für Seelenweh"
 
Three aires for violin, diskantgambe og basso continuo
 
Arie nr. 5 & 4 fra "Neun deutsche Arien"
  "Singe, Seele, Gott sum Preise"
  "Süsse Stille, sanfte Quelle"
 

Programnoter . . . . .
Marianne G. Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Dankse Musikkonservatorium og har senere studeret italiensk og fransk barokopførelsespraksis hos Jill Feldman i Paris.
Hun har deltaget i indspilninger af musik med Hildegard vonn Bingen, og bl.a. live-optrådt i Royal Albert Hall i London.
På den hjemlige scene for tidlig musik har hun sunget med bl.a. Concerto Copenhagen, Capella Hafniensis og Musica Ficta.
Som solist har hun optrådt i det meste af nordeuropa og Skandinavien foruden radiotransmissioner.


Niels Bitsch Nielsen er organist ved Præstø kirke, Sydsjælland. Har i mange år været aktiv som cembalist og orgelsolist i Danmark og har givet en mænge koncerter med væsentlige værker fra den barokke periode.
Således har Niels Bitsch Nielsen fået fine anmeldelser af sine opførelser af Bach's Goldbergvariationer. Underviser i orgel på Sjællands Kirkemusikskole og er medlem af flere kammermusik-ensembler. Niels Bitsch Nielsen har udgivet en CD med barok orgelmusik indspillet på Carsten Lund orgiet i Præstø Kirke.

Gøran Danielsson er svensk og bosiddende i Malmö.
Han er uddannet gambist på konservatoriet i Odense, hvor han havde Mogens Rasmussen som lærer.
I Sverige har Gøran Danielsson været igangsætter af flere meget roste arrangementer for tidlig musik hvor gamben har været i centrum.
Han er en flittig gæst i Danmark hvor han er meget efterspurgt som solist og continuospiller.


Jens Astrup - har spillet som fast medlem af Herning Stadstrio og som koncertmester i Århus Bach Selskab.
Desuden har han spillet med Copenhagen Comets & Sackbutts og i flere år spillet på Djurs Barok Festival.
Jens Astrup er nu fastansat i Århus Symfoniorkester og medlem af barokorkestret Concerto Copenhagen.
Jens Astrup har i mange år interesseret sig for den tidlige violinmusiks -fremførelse på originalinstrumenter og er i dag - som følge af ihærdige studier på området - en af vore dygtigste -på dette felt.KoncerterHøjmesser/salmerAubertin-orgletOrganist & KorKontakt

Næste koncert

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023
Koncerter i 2024

Alle koncerter

Koncertnyhedsbrev
Næste højmesse
Kommende højmesser

Den Danske Salmebog
Salmevalg til kirkeåret
Julesalmemaraton
Billeder af orglet
Disposition
Bernard Aubertin
Sound bits
Media
Discografi
Download
Kirkens organist

Klosterkoret
Klosterkorets øveside

Kirkekoret
Kirkens organist
Mikael Ustrup
Klosterstien 12
DK-9550 Mariager
Mobil: 61 35 54 47

Mail: organist(ad)
mariagerkirke.dk

Mandag er fridag

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 1997-2022