Lør d. 2. okt 2021 kl. 16:00
Barokkoncert
Der er sprudlende barokmusik på programmet, når sopranen Margrethe Smedegaard akkompagneres af 2 violiner, cello, cembalo og orgel. På programmet musik af Buxtehude, Händel og af Bach hans berømte dobbeltkoncert for to violiner og b.c.
Søn d. 10. okt 2021 kl. 16:00
En nykomponeret messe for harpe og kor er det gennemgående værk ved denne musikgudstjeneste. Mette Nielsen akkompagnerer klosterkoret.
Tor d. 21. okt 2021 kl. 19:30
Solocellokoncert
Andreas Brantelid spiller cellosuiter afJohann Sebastian Bach.
(Koncerten er arrangeret af Hobro Musikforening).
Lør d. 13. nov 2021 kl. 16:00
Fre d. 26. nov 2021 kl. 20:00
"Bach-Friday"
Søn d. 5. dec 2021 kl. 15:00
Juleoratoriet
Ons d. 15. dec 2021 kl. 19:30
Korjulekoncert
Søn d. 19. dec 2021 kl. 19:30
JuleSalmeMaraton
Søn d. 9. jan 2022 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 5. feb 2022 kl. 16:00
Lør d. 7. maj 2022 kl. 16:00
Korkoncert
Søn d. 12. jun 2022 kl. 19:30
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
6. sommerkoncert søndag d. 5. august 2001 kl. 19:30 (entre 40 kr.)

Musica MentisBente Vist Jens Astrup Gøran Danielsson Niels Bitsch Nielsen

Ensemblet MUSICA MENTIS - sindets musik - optrådte for første gang i sommeren 1999. Siden da har ensemblet spillet ved en del koncerter rundt om i Danmark. Ensemblets medlemmer, der alle er kendte ansigter den hjemlige scene for tidlig musik, har igennem mange år gjort sig fortrolige - hver inden for sit felt - med det at spille originalinstrumenter. I fælles bestræbelser at kunne præsentere noget af den bedste tidlige (barokke) kammermusik fra vor musikalske kulturarv er MUSICA MENTIS opstået.

Bente Vist er født og opvokset i Norge, men bosiddende i Danmark. Hun er uddannet konservatorier i Norge, Danmark, London og New York og regnes for en af vore fineste sopraner. Bente Vist var i mange år medlem a det velrenommerede vokalensemble ARS NOVA. Nu arbejder hun freelance og er meget efterspurgt som solist ved koncerter i hele Europa, USA & Canada. Bente Vist underviser linien for tidlige musik konservatorieme i Esbjerg og Odense.

Jens Astrup har spillet som fast medlem af Herning Stadstrio og som koncertmester i Århus Bach Selskab. Desuden har han spillet med Copenhagen Comets & Sackbutts og i flere år spillet på Djurs Barok Festival. Jens Astrup er nu fastansat i Århus Symfoniorkester og medlem af barokorkestret Concerto Copenhagen. JA har i mange år interesseret sig for den tidlige violinmusiks -fremførelse på originalinstrumenter og er i dag - som følge af ihærdige studier på området - en af vore dygtigste -på dette felt.

Gøran Danielsson er svensk og bosiddende i Malmó. Han er uddannet gambist på konservatoriet i Odense, hvor han havde Mogens Rasmussen som lærer. I Sverige har Gøran Danielsson været igangsætter af flere meget roste arrangementer for tidlig musik hvor gamben har været i centrum. Han er en flittig gæst i Danmark hvor han er meget efterspurgt som solist og continuospiller.

Niels Bitsch Nielsen er organist ved Præstø kirke, Sydsjælland. Har i mange år været aktiv som cembalist og orgelsolist i Danmark og har givet en mænge koncerter med væsentlige værker fra den barokke periode. Således har Niels Bitsch Nielsen fået fine anmeldelser af sine opførelser af Bach´s Goldbergvariationer. Underviser i orgel på Sjællands Kirkemusikskole og er medlem af flere kammermusik-ensembler. Niels Bitsch Nielsen har udgivet en CD (PHRCD9901) med barok orgelmusik indspillet på Carsten Lund orgiet i Præstø Kirke.

Dario Castello 1600-tallet

Dietrich Buxtehude (1637-1707)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

John Jenkins (1592-1678)

Georg Friedrich Händel (1685-1759)

Sonata IV i a-moll for violin og basso continuo

Singet dem HerrnKantate for sopran, violin og basso continuo

Triosonate i B-dur
    Vivace
    Lento
    Allegro

2 sange fra Schemelli's Gesangbuch:
  "Dir, dir, Jehova, will ich singen"
  "Mein Jesu, was für Seelenweh"

Three aires for violin, diskantgambe og basso continuo

Arie nr. 5 & 4 fra "Neun deutsche Arien"
  "Singe, Seele, Gott sum Preise"
  "Süsse Stille, sanfte Quelle"

Programnoter . . . . .
Marianne G. Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Dankse Musikkonservatorium og har senere studeret italiensk og fransk barokopførelsespraksis hos Jill Feldman i Paris.
Hun har deltaget i indspilninger af musik med Hildegard vonn Bingen, og bl.a. live-optrådt i Royal Albert Hall i London.
På den hjemlige scene for tidlig musik har hun sunget med bl.a. Concerto Copenhagen, Capella Hafniensis og Musica Ficta.
Som solist har hun optrådt i det meste af nordeuropa og Skandinavien foruden radiotransmissioner.

Således har Niels Bitsch Nielsen fået fine anmeldelser af sine opførelser af Bach's Goldbergvariationer. Underviser i orgel på Sjællands Kirkemusikskole og er medlem af flere kammermusik-ensembler. Niels Bitsch Nielsen har udgivet en CD med barok orgelmusik indspillet på Carsten Lund orgiet i Præstø Kirke.

Gøran Danielsson er svensk og bosiddende i Malmö.

Jens Astrup - har spillet som fast medlem af Herning Stadstrio og som koncertmester i Århus Bach Selskab.
Jens Astrup har i mange år interesseret sig for den tidlige violinmusiks -fremførelse på originalinstrumenter og er i dag - som følge af ihærdige studier på området - en af vore dygtigste -på dette felt.

Koncerter i 2021
Koncerter i 2022