Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
Duke Ellington Sacred Concerts - Birdland og Arosia - Tirsdag d. 9. april 2002 kl. 19:30

DUKE ELLINGTON

SACRED CONCERTS

Medvirkende:

Birdland & Arosia

Duke Ellington

1. PRAISE GOD (Choir & Band)

2. HEAVEN (Sopran solo & Choir & Band)

3. FREEDOM-SUITE

A. To be contended

B. Freedom

C. Word You Heard

D. Freedom is a Word

E. Sweet, Fat and that

F. Freedom - Svoboda

G. To be contended

4. THE SHEPHERD (Trompet solo & Band)

5. THE MAJESTY OG GOD (Sopran solo & Choir & Band)

6. COME SUNDAY (Sopran solo & Choir)

7. DAVID DANCED BEFORE THE LORD (Tapdance or Percussion, Choir & Band)

8. ALMIGHTY GOD (Choir & Band)

9. PRAISE GOD AND DANCE (Sopran solo & Choir & Band)

Programnoter . . . . .
DUKE ELLINGTONS Sacred Concerts

Duke Ellington blev i midten af 60’erne opfordret til at komponere en suite til en "Sacred Concert" der skulle opføres i forbindelse med en indvielse af en stor katedral i San Francisco i 1966.

Ellington komponerede nyt og tog gamle ting med, og koncerten blev en stor succes. Ellington havde lavet koncerterne sådan, at man kunne rejse over hele USA og opføre koncerterne med lokale kor, og stemmerne var derfor unisone, de lokale kor kunne så øve uden orkester, og Ellington kunne komme med sit orkester og sine solister til de pågældende koncerter.

Koncerterne blev en succes også uden for USA. En særlig berømt koncertopførelse fandt sted for FN i Westminster Abbey i London, hvor Ellingtons yndlingssangerinde Alice Babs var stjerne.

Ellington skrev meget lidt ned af sit musik, derfor var der ikke meget at gå efter, da John Høybye og Peder Pedersen genskabte værket efter diverse indspilninger i midten af 90'erne.

Disse to danskeres udgave er blevet næsten lige så berømt som Ellingtons egen, de har selv opført den både i Washington og New York og Budapest og København!

Birdland fik Peder Pedersen til at lave arrangementerne specielt til Birdlands besætning, og han er efterfølgende blevet Birdiands faste instruktør.

Koret Arosia engagerede John Høybye til at gennemgå værket med sig, og det vi skal høre i Mariager Kirke er på denne måde de to herrers helt originale værk.

Arosia og Birdland har også haft en fantastisk succes med koncerten, der bl.a er opført ved Copenhagen Jazz Festival.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023