Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Akademisk Kor, Århus - dirigent Uffe Most - Torsdag d. 10. oktober 2002 kl. 19:30

AKADEMISK KOR ÅRHUS består af cirka 40 unge sangere, hvoraf mange har tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske MusikkonservatoriumKoret blev dannet i 1985 og er siden 1987 blevet dirigeret af Uffe Most.

Musikalsk spænder Akademisk Kor Århus vidt. Den nyere danske og nordiske kormusik er et gennemgående tema i repertoiret, men der arbejdes samtidig med en bred vifte af genrer, fra renæssancens stringente, polyfone musik over den intense følelsesladede romantik til uropførelser af værker af danske komponister. Ud over at arbejde med en udtryksfuld, homogen korklang, ser Akademisk Kor Århus det som sin opgave at formidle glæden ved musikken som en del af koncertoplevelsen.

Koret synger hvert år et større antal koncerter ligesom koret årligt er koncertture eller deltager i korkonkurrencer i udlandet. Koret har optrådt forskellige steder som Estland, Færøerne, Rysland, Tyskland, Ungarn, England og Canada og har gennem årene opnået adskillige topplaceringer i internationale konkurrencer.

I 2000 blev koret tildelt en 1. pris som vinder af kategorien for blandet kor ved Béla Bartók International Choir Competition, Ungarn, og i 2001 vandt koret en 1. pris i kategorien for moderne musik ved Concorso Polifonico Guido d’ Arezzo, Italien. Akademisk Kor Århus er netop vendt hjem fra sin hidtil længste rejse - til International Choral Kathamixw, British Columbia, Canada. Her opnåede koret endnu førsteplads i kategorien for blandet kor.

VAGN HOLMBOE (1909-1996)

EINOJUHANI RAUTAVAARA (1928-)

KNUT NYSTEDT (1915-)

SVEN-DAVID SANDSTRÖM (1915-)

JOHANN SEBASTIN BACH (1685-1750)

JØRGEN JERSILD (1913-)

SVEND S. SCHULTZ (1913-1998)

BENEDIC DOMINO, OP. 59A

1) BENEDIC DOMINO, ANIMA MEA
2) HOMINIS DIES
3) BENEDICITE DOMINO

CREDO (1972)

O CRUX (1978)

HEAR MY PRAYER, O LORD (1986)

PRÆLUDIUM OG FUGE I C-DUR

AF “ TRE ROMANTISKE KORSANGE”

MIN YNDLINGSDAL (TEKST: BLICHER)
NATTEREGN (TEKST: NIS PETERSEN)

GENSYN MED DANMARK

1) GENSYN MED DANMARK
2) DE VILDE BLOMSTER
3) NATTERGALEN
4) SIDSTE SANG

Torsdag d. 10. oktober lægger Mariager endnu engang rum til en korkoncert.
Denne gang får kirken besøg af Akademisk Kor fra Århus.
Koret består af cirka 40 unge sangere, hvoraf mange har tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Koret blev dannet i 1985 og er siden 1987 blevet dirigeret af Uffe Most.
Musikalsk spænder Akademisk Kor Århus vidt. Den nyere danske og nordiske kormusik er et gennemgående tema i repertoiret, men der arbejdes samtidig med en bred vifte af genrer, fra renæssancens musik over den intense følelsesladede romantik til uropførelser af værker af danske komponister. Ud over at arbejde med en udtryksfuld, homogen korklang, ser Akademisk Kor Århus det som sin opgave at formidle glæden ved musikken som en del af koncertoplevelsen.
Akademisk Kor Århus har foreløbig udgivet 3. cd’er. Lyse Nætter og Cantate Domino samt Der er noget i luften, en cd med danske julesange i nye arrangementer. Povl Dissing medvirker som solist. Koret forventer at udgive sin fjerde cd snarest: en række moderne værker med tekster af William Shakespeare. Cd’ens titel bliver Full Fathom Five.
Ved koncerten I Mariager Kirke synges værker af bl.a. Vagn Holmboe, Knut Nystedt og Svend S. Schultz.