Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel.
Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Søn d. 15. dec 2019 kl. 19:30

JuleSalmeMaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 20 julesalmer i stearinlysets skær.
Randers Byorkester - lørdag d. 20. januar 2001 kl. 15:00 - musik af Schubert og Mozart

Randers Byorkster - dirigent: David Riddell

Randers Byorkester fortsætter i januar markeringen af orkestrets udvidelse fra 10 musikere med en ekstraordinær koncert i Helligåndshuset, Randers lørdag den 20.januar 2001 kl. 11.00 samt en reprisekoncert samme eftermiddag i kl. 15.00 i Mariager Kirke.

Som følge af den festlige anledning stiller Byorkestret op med et større orkester, end det er normalt.

Programmet byder således på to af den klassiske musiks populære værker, Schuberts ufuldendte symfoni og ouverturen til Mozarts opera Figaros bryllup.

Hovedværket er Schuberts 8. symfoni i Esben Kjærs arrangement for decet, som opføres under ledelse af Byorkestrets chefdirigent, David Riddell.

Der har gennem tiderne været mange myter og mysik om det faktum, at Schubert aldrig fik komponeret symfonien færdig, og at den forblev ufuldendt.

Et er dog sikkert, at Schuberts ufuldendte symfoni i den form, vi kender den, fremstår som et fuldkomment hele.

Der er i symfonien både mørke og lyse stemninger, mange sangbare og iørefaldende melodier, og i det hele taget er symfonien af en umiddelbar og imødekommende natur.

Lørdag d. 20. januar gæster Randers Byorkester igen Mariager Kirke. I december sidste år spillede de Bach's Juleoratorium. Denne koncert er en ren orkesterkoncert med musik af Schubert og Mozart.
Randers Byorkester har fået økonomisk mulighed for i perioder at udvide orkestret fra dets grundstamme på 10 musikere. Ved denne koncert medvirker 15 musikere og de opfører et af musikhistoriens helt store værker: Schuberts 8 symfoni også kaldet den ufuldendte fordi den kun har tre satser i modsætning til symfoniens sædvanlige fire satser. Symfonien spilles i en bearbejdning af bratschisten Esben Kjær, der bl.a. underviser i violin i Mariager.
Mozart er repræsenteret med den liflige ouvertüre til Figaros bryllup. Der er gratis adgang til koncerten.