Tor d. 26. mar 2020 kl. 19:30

Klaver og violin
Duo Essenza, der består af Birgitte Bærentzen Pihl, violin og Lene Buch Rasmussen, klaver spiller musik af Beethoven i anledning af 250 årets for hans fødsel.
Søn d. 29. mar 2020 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste, hvor klosterkoret medvirker. Der fremføres musik bl.a. af Svend Ove Møller, kirkens organist og Lange-Mûller.
Fre d. 29. maj 2020 kl. 13:00

Åbent orgel III
Åbent orgel
Randers Byorkester - lørdag d. 20. januar 2001 kl. 15:00 - musik af Schubert og Mozart

Randers Byorkster - dirigent: David Riddell

Randers Byorkester fortsætter i januar markeringen af orkestrets udvidelse fra 10 musikere med en ekstraordinær koncert i Helligåndshuset, Randers lørdag den 20.januar 2001 kl. 11.00 samt en reprisekoncert samme eftermiddag i kl. 15.00 i Mariager Kirke.

Som følge af den festlige anledning stiller Byorkestret op med et større orkester, end det er normalt.

Programmet byder således på to af den klassiske musiks populære værker, Schuberts ufuldendte symfoni og ouverturen til Mozarts opera Figaros bryllup.

Hovedværket er Schuberts 8. symfoni i Esben Kjærs arrangement for decet, som opføres under ledelse af Byorkestrets chefdirigent, David Riddell.

Der har gennem tiderne været mange myter og mysik om det faktum, at Schubert aldrig fik komponeret symfonien færdig, og at den forblev ufuldendt.

Et er dog sikkert, at Schuberts ufuldendte symfoni i den form, vi kender den, fremstår som et fuldkomment hele.

Der er i symfonien både mørke og lyse stemninger, mange sangbare og iørefaldende melodier, og i det hele taget er symfonien af en umiddelbar og imødekommende natur.

Lørdag d. 20. januar gæster Randers Byorkester igen Mariager Kirke. I december sidste år spillede de Bach's Juleoratorium. Denne koncert er en ren orkesterkoncert med musik af Schubert og Mozart.
Randers Byorkester har fået økonomisk mulighed for i perioder at udvide orkestret fra dets grundstamme på 10 musikere. Ved denne koncert medvirker 15 musikere og de opfører et af musikhistoriens helt store værker: Schuberts 8 symfoni også kaldet den ufuldendte fordi den kun har tre satser i modsætning til symfoniens sædvanlige fire satser. Symfonien spilles i en bearbejdning af bratschisten Esben Kjær, der bl.a. underviser i violin i Mariager.
Mozart er repræsenteret med den liflige ouvertüre til Figaros bryllup. Der er gratis adgang til koncerten.

Alle koncerter i 2020
Alle koncerter i 2021