Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
Musik fra Birgittas bønnebog - søndag d. 11. maj 2003 kl. 14:00

Det danske Hildegard Ensemble synger musik fra det Helleige Birgittas bønnebog.

Koncerten indledes med et foredrag om musikken i de Birgittinske klostre.

Historiske toner i Mariager Kirke.

En sjælden gang er der anledning til et ekstraordinært tiltag.
I år er det 700 siden Den Hellige Birgitta blev født.
Uden den hende ingen kloster i Mariager. Uden klostret i Mariager ingen monumental kirke i dag.
Søndag d. 11. maj kl. 14:00 bliver der mulighed for at høre om og lytte til musikken, som den har lydt i klostret i Mariager for 500 år siden.
Det danske Hildegard Ensemble har netop færdiggjort arbejdet med for første gang at indspille den musik, som Birgitta selv har ønsket skulle lyde i hendes klosterorden.
I bogen ”Cantus Soronum”, som betyder søstrenes sang, er samlet de sange, som har været benyttet ved klosterordenenes tidebønner og koncerten er uddrag denne samling.
Inden koncerten vil der være et kort foredrag hvor Jette Thomsen, Hildegard Ensemblets leder og stifter, fortæller om Birgittas musik – dens tilblivelse og brug.
Mellem foredrag og koncert vil der være et lille traktement, som forhåbentlig kan nydes i dejligt vejr inden musikkken vil lyde og minde om en lang historisk tradition.
Der er gratis adgang til både foredrag og koncert og begge dele arrangeres i samarbejde med Mariager Birgitta-forening.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023