Ons d. 11. dec 2019 kl. 19:30

Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 15. dec 2019 kl. 19:30

JuleSalmeMaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 20 julesalmer i stearinlysets skær.
Søn d. 5. jan 2020 kl. 16:00

Nytårskoncert
I 10-året for opsætningen af kirkens Aubertinorgel, spiller kirkens organist nytårskoncert med hovedsagligt fransk musik. Bl.a. Messiaen, Clerambault, Dubois og Widor.
2. sommerkoncert søndag d. 14. aug. 2005 kl. 19:30 - Marais Consort (40 kr.)
Marais Consort med Hans Georg Kramer viola da gamba og Ingelore Schubert ved cembaloet regnes for et af de førende ensembler for gammel musik.

De to musikere der kommer fra Hamborg spiller ved koncerten i Mariager Kirke sammen med Annette Friisholm blokfløjte fra DJURS BAROK.

Hans Georg Kramer er elev af Johannes Koch, August Wenzinger og Wieland Kuiken .

Han er docent i viola da gamba og opførelsespraksis ved Folkwang-Hochschule.

Ingelore Schubert har studeret hos Gisela Gumz og Ton Koopman og ved mesterkurser hos Gustav Leonhardt, Robert Kohnen og Jos van Emmersee.

Hun underviser i cembalo og generalbas ved Hochschule fûr Künste i Bremen.

Marais Consort har udgivet en lang række CD’er – Für gross geygen”, Meslanges”,”l’Arabesque” og Très tendrement” – hovedsagelig fransk barok- og consortmusik, men også en CD med italienske canzoner fra italiensk senrenæssance og en med ”Schätze vom fra Hausmusik” .

I anmeldelser af CD’erne har pressen skrevet ”vital, farveglad, mesterligt” og ”Brilliant gambemusik med fine nuancer”.

I Mariager Kirke spiller de med den danske blokfløjtenist Annette Friisholm fra DJURS BAROK, som har studeret hos bl.a. Frans Brüggen.

Hun er tidligere lærer ved Nordjysk Musikkonservatorium og Det jydske Musikkonservatorium.
Hans Georg Kramer
Ingelore Schubert
Annette Friisholm

Jacques Hotteterre le Romain (ca 1680-1761)

Carl Friedrich Abel ( 1723-1787)

Dietrich Buxtehude (1637-1707)

Marin Marais (1656-1739)

Charles Dieupart (+ca 1740)

Suite i e-mol
Prélude – Allemande – SarabandeMenuet – Gavotte – Rondeau
(Altblokfløjte og  basso continuo)

Praeludium i D dur

Sonate i e –mol
Moderato – Adagio – Minuetto
(Viola da gamba og basso continuo)

Toccata i G dur

Suite „Auf meinen lieben Gott“
Allemande og Double – Sarabande– Courante – Gigue
(Cembalo solo)

Trio i G dur
Adagio – Allegro – Adagio –
Viola da gamba solo-Flauto solo-Viola da gamba solo –Presto  - Poco presto
(Altblokfløjte, viola da gamba og cembalo)

Pieces de viole
(Viola da gamba solo)

Suite i C dur
Ouverture – Allemande- CouranteSarabande – Gavotte – Menuet – Gigue
(Altblokfløjte og basso continuo)

Der er barokmusik på programmet når Marais Consort giver koncert ved den anden sommerkoncert søndag d. 14. august kl. 19:30.
Marais Consort består af Hans Georg Kramer, der spiller viola da gamba - Ingelore Schubert, der spiller cembalo og Annette Friisholm, blokfløjte.
Alle tre musikere har en lang professionel karriere med i bagagen, når de giver koncert i Mariager Kirkes velegnede koncertrum.