Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

1. adventskoncert: Mozart, Corelli og Bach - søndag d. 27. nov. 2005 kl. 16:00 (50 kr. - under 25 gratis)

Susanja Nielsen, violin
AnnMari Nielsen, violin
Bjarne Stange Nielsen, bratsch
Aksel Nielsen, cello
Jens Holm, bas
Mikael Ustrup, cembalo

Mozart: Eine Kleine Nachtmusik samt Salzburgersymfonien -

Corellis julekoncert og Bach’s koncert for 2 violiner

Wolfgang Amadeus Mozart: (1756-1791)

Arcangelo Corelli (1653-1713)

Johann Sebastian Bach: (1685-1750)

Wolfgang Amadeus Mozart

Salzburgersymfoni i D-dur - KV 126

Andante
  Presto

Concerto grosso opus 6 nr. 8 (Julekoncerten)

1. Vivace
  2. Grave
  3. Allegro
  4. Adagio - allegro - adagio
  5. Vivace
  6. Allegro
  7. Pastorale

Dobbeltkoncert i d-mol for 2 violiner BWV 1043

Vivace
  Largo ma non tanto

Eine kleine Nachtmusik für 2 Violinen, Viola, Violoncello, Bas KV 525

Romance (andante)
  Menuetto (allegretto)
  Rondo (allegro)

Et af musikhistoriens kendteste og mest elskede værker er på programmet ved den første af tre adventskoncerter i Mariager Kirke.
Mozart skrev Eine kleine Nachtmusik mens han virkede i Wien i 1780’erne og fra første opførelse og til i dag fænger værket i kraft af sin genialitet og enkelhed.
Et orkester sammensat til lejligheden bestående af Susanja Nielsen og AnnMari Nielsen, violin - Bjarne Stange Nielsen, bratsch - Aksel Nielsen, cello - Jens Holm, bas og Mikael Ustrup, cembalo fremfører dette værk samt Mozart Salzburgersymfoni, skrevet til den by hvor Mozart blev født i 1756 – altså næste år for 250 år siden.

Normalt forbinder man julemusik med Händels Messias eller Bach’s Juleoratorium, men Corelli har skrevet en koncert i g-mol, som han kalder for julekoncerten.
Altså ren orkestermusik men tænkt til brug ved julens arrangementer i kirken.
Det er forrygende fornøjelig barokmusik, som fortjener en langt videre udbredelse, end det har i dag.

Den sidste komponist på programmet er gamle Bach. Hans koncert for 2 violiner og orkester. Af nogle kaldt ”den smukkeste englemusik man kan tænke sig”.

Koncerten er den første af tre adventskoncerter i Mariager Kirke. Den finder sted 1. søndag i advent søndag d. 27. november kl. 16:00 og der tages en beskeden entre.
Afse en time – gå en tur og kig forbi Mariager Kirke fantastisk musiske rum og oplev nogle af musikhistoriens mest geniale værker. Chancen er der ikke så ofte!