Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

følger
1. adventskoncert: Mozart, Corelli og Bach - søndag d. 27. nov. 2005 kl. 16:00 (50 kr. - under 25 gratis)

Susanja Nielsen, violin
AnnMari Nielsen, violin
Bjarne Stange Nielsen, bratsch
Aksel Nielsen, cello
Jens Holm, bas
Mikael Ustrup, cembalo

Mozart: Eine Kleine Nachtmusik samt Salzburgersymfonien -

Corellis julekoncert og Bach’s koncert for 2 violiner

Wolfgang Amadeus Mozart: (1756-1791)

Arcangelo Corelli (1653-1713)

Johann Sebastian Bach: (1685-1750)

Wolfgang Amadeus Mozart

Salzburgersymfoni i D-dur - KV 126

Andante
  Presto

Concerto grosso opus 6 nr. 8 (Julekoncerten)

1. Vivace
  2. Grave
  3. Allegro
  4. Adagio - allegro - adagio
  5. Vivace
  6. Allegro
  7. Pastorale

Dobbeltkoncert i d-mol for 2 violiner BWV 1043

Vivace
  Largo ma non tanto

Eine kleine Nachtmusik für 2 Violinen, Viola, Violoncello, Bas KV 525

Romance (andante)
  Menuetto (allegretto)
  Rondo (allegro)

Et af musikhistoriens kendteste og mest elskede værker er på programmet ved den første af tre adventskoncerter i Mariager Kirke.
Mozart skrev Eine kleine Nachtmusik mens han virkede i Wien i 1780’erne og fra første opførelse og til i dag fænger værket i kraft af sin genialitet og enkelhed.
Et orkester sammensat til lejligheden bestående af Susanja Nielsen og AnnMari Nielsen, violin - Bjarne Stange Nielsen, bratsch - Aksel Nielsen, cello - Jens Holm, bas og Mikael Ustrup, cembalo fremfører dette værk samt Mozart Salzburgersymfoni, skrevet til den by hvor Mozart blev født i 1756 – altså næste år for 250 år siden.

Normalt forbinder man julemusik med Händels Messias eller Bach’s Juleoratorium, men Corelli har skrevet en koncert i g-mol, som han kalder for julekoncerten.
Altså ren orkestermusik men tænkt til brug ved julens arrangementer i kirken.
Det er forrygende fornøjelig barokmusik, som fortjener en langt videre udbredelse, end det har i dag.

Den sidste komponist på programmet er gamle Bach. Hans koncert for 2 violiner og orkester. Af nogle kaldt ”den smukkeste englemusik man kan tænke sig”.

Koncerten er den første af tre adventskoncerter i Mariager Kirke. Den finder sted 1. søndag i advent søndag d. 27. november kl. 16:00 og der tages en beskeden entre.
Afse en time – gå en tur og kig forbi Mariager Kirke fantastisk musiske rum og oplev nogle af musikhistoriens mest geniale værker. Chancen er der ikke så ofte!