OBS

Det øvrige kulturliv i Danmark er lukket ned! Hold øje her på siden omkring evt. aflysning/ændringer i koncertaktiviteterne

Lør d. 24. apr 2021 kl. 16:00
Korkoncert
Odense Kammerkor under ledelse af Uffe Most fremfører Antonin Dvoraks Messe i D-dur for kor og orgel. Ved orglet sidder organist Lars Frederiksen.
1. adventskoncert: Mozart, Corelli og Bach - søndag d. 27. nov. 2005 kl. 16:00 (50 kr. - under 25 gratis)

Susanja Nielsen, violin
AnnMari Nielsen, violin
Bjarne Stange Nielsen, bratsch
Aksel Nielsen, cello
Jens Holm, bas
Mikael Ustrup, cembalo

Mozart: Eine Kleine Nachtmusik samt Salzburgersymfonien -

Corellis julekoncert og Bach’s koncert for 2 violiner

Wolfgang Amadeus Mozart: (1756-1791)

Arcangelo Corelli (1653-1713)

Johann Sebastian Bach: (1685-1750)

Wolfgang Amadeus Mozart

Salzburgersymfoni i D-dur - KV 126

Andante
  Presto

Concerto grosso opus 6 nr. 8 (Julekoncerten)

1. Vivace
  2. Grave
  3. Allegro
  4. Adagio - allegro - adagio
  5. Vivace
  6. Allegro
  7. Pastorale

Dobbeltkoncert i d-mol for 2 violiner BWV 1043

Vivace
  Largo ma non tanto

Eine kleine Nachtmusik für 2 Violinen, Viola, Violoncello, Bas KV 525

Romance (andante)
  Menuetto (allegretto)
  Rondo (allegro)

Et af musikhistoriens kendteste og mest elskede værker er på programmet ved den første af tre adventskoncerter i Mariager Kirke.
Mozart skrev Eine kleine Nachtmusik mens han virkede i Wien i 1780’erne og fra første opførelse og til i dag fænger værket i kraft af sin genialitet og enkelhed.
Et orkester sammensat til lejligheden bestående af Susanja Nielsen og AnnMari Nielsen, violin - Bjarne Stange Nielsen, bratsch - Aksel Nielsen, cello - Jens Holm, bas og Mikael Ustrup, cembalo fremfører dette værk samt Mozart Salzburgersymfoni, skrevet til den by hvor Mozart blev født i 1756 – altså næste år for 250 år siden.

Normalt forbinder man julemusik med Händels Messias eller Bach’s Juleoratorium, men Corelli har skrevet en koncert i g-mol, som han kalder for julekoncerten.
Altså ren orkestermusik men tænkt til brug ved julens arrangementer i kirken.
Det er forrygende fornøjelig barokmusik, som fortjener en langt videre udbredelse, end det har i dag.

Den sidste komponist på programmet er gamle Bach. Hans koncert for 2 violiner og orkester. Af nogle kaldt ”den smukkeste englemusik man kan tænke sig”.

Koncerten er den første af tre adventskoncerter i Mariager Kirke. Den finder sted 1. søndag i advent søndag d. 27. november kl. 16:00 og der tages en beskeden entre.
Afse en time – gå en tur og kig forbi Mariager Kirke fantastisk musiske rum og oplev nogle af musikhistoriens mest geniale værker. Chancen er der ikke så ofte!

Koncerter i 2021
Koncerter i 2022