Mariager kirkes musiksider
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Julesalmemaraton
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
3. sommerkoncert søndag d. 13. august 2006 kl. 19:30 - Duo Garak - (40 kr.)

De medvirkende ved koncerten er fløjtenisten Charlotte Norholt og pianisten Maren Marie Tange, som tilsammen danner Duo Garak.

Duoen begyndte samspillet i 1997/1998, da de to medlemmer begge studerede i Paris.

Repertoiret for fløjte og klaver er domineret af franske komponister, da fløjtens lyse klang og evne til virtuositet netop faldt i disse komponisters smag.

Ved denne koncert vil publikum blive præsenteret for et rent fransk program, som både har det lyriske, det sommerlige, det elegante og det virtuose!

Duo Garak spiller bl.a. O. Messian’s ”Le Merle Noir” – solsorten. Messian var, udover at være komponist, en meget ivrig amatørornitolog, som optog fuglenes sang og bagefter komponerede musik over det og på den måde kombinerede sine to største interesser.

Operaen Carmen har så mange utroligt iørefaldende temaer, at den har inspireret et utal af komponister til at skrive variationer og fantasier over disse.
I dette program er det F. Borne som har skrevet ”Fantasie Brillant” over Carmen-temaer; titlen taler vist for sig selv.

Der vil også blive spillet en stor sonate af G. Fauré, M. Ravel’s stemningsfulde ”Pavane” og F. Poulenc’s legende lette fløjtesonate.

Maren Marie Tange er, udover studierne i Paris, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse, med speciale i kammermusik og akkompagnement.
Hun underviser i dag samme sted og er derudover en særdeles aktiv kammermusiker.

Charlotte Norholt er ligeledes uddannet fra DJM’s solistklasse, og blev allerede som 21-årig ansat i sin første stilling som solofløjtenist. Et job hun har bestredet i Århus Symfoniorkester, Randers Kammerorkester og Sjællands Symfoniorkester. Hun er i dag ansat i Ensemble MidtVest, et nystartet kammermusik ensemble, bestående af 10 musikere med fem forskellige nationaliteter. Hun underviser på Vestjysk Musikkonservatorium, og har vundet priser både som solist og kammermusiker.


Koncertprogram . . . . .
Olivier Messian (1908-1992):
 
G. Fauré (1845-1924):
 
 
 
 
 
F. Poulenc (1899-1963):
 
 
 
 
M. Ravel (1875-1937):
 
F. Borne (1840-1920):
 
 
Le Merle Noir
 
Sonate i A-dur, opus 13
  1. Allegro molto
  2. Andante
  3. Allegro vivo
  4. Allegro quasi presto
 
Sonate (1957)
  1. Allegro malincolico
  2. Cantilena
  3. Presto giocoso
 
Pavane pour une infante défunte
 
Fantasie Brillante over temaer fra G. Bizet,s opera ”Carmen”
 
 

Programnoter . . . . .
Duo Garak.
De medvirkende ved koncerten er fløjtenisten Charlotte Norholt og pianisten Maren Marie Tange, som tilsammen danner Duo Garak.
Duoen begyndte samspillet i 1997/1998, da de to medlemmer begge studerede i Paris.

Repertoiret for fløjte og klaver er domineret af franske komponister, da fløjtens lyse klang og evne til virtuositet netop faldt i disse komponisters smag. Ved denne koncert vil publikum blive præsenteret for et rent fransk program, som både har det lyriske, det sommerlige, det elegante og det virtuose!

Duo Garak spiller bl.a. O. Messian’s ”Le Merle Noir” – solsorten. Messian var, udover at være komponist, en meget ivrig amatørornitolog, som optog fuglenes sang og bagefter komponerede musik over det og på den måde kombinerede sine to største interesser.

Operaen Carmen har så mange utroligt iørefaldende temaer, at den har inspireret et utal af komponister til at skrive variationer og fantasier over disse. I dette program er det F. Borne som har skrevet ”Fantasie Brillant” over Carmen-temaer; titlen taler vist for sig selv.
Der vil også blive spillet en stor sonate af G. Fauré, M. Ravel’s stemningsfulde ”Pavane” og F. Poulenc’s legende lette fløjtesonate.

Maren Marie Tange er, udover studierne i Paris, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse, med speciale i kammermusik og akkompagnement. Hun underviser i dag samme sted og er derudover en særdeles aktiv kammermusiker.

Charlotte Norholt er ligeledes uddannet fra DJM’s solistklasse, og blev allerede som 21-årig ansat i sin første stilling som solofløjtenist. Et job hun har bestredet i Århus Symfoniorkester, Randers Kammerorkester og Sjællands Symfoniorkester. Hun er i dag ansat i Ensemble MidtVest, et nystartet kammermusik ensemble, bestående af 10 musikere med fem forskellige nationaliteter.
Hun underviser på Vestjysk Musikkonservatorium, og har vundet priser både som solist og kammermusiker.


Pressemeddelelse . . . . .
Sommermusik i Sognegården.
Det er ikke så tit, der er mulighed for at høre kammermusik i Mariager. Dels er der ikke et oplagt koncertrum til kammermusik og dels har Mariager gennem årene manglet et flygel som kunne dannet basis for nogle kammerkoncerter.
De sidste par år har Mariager Sognegård rådet over et flygel og det bliver benyttet ved sommerens tredje koncert. Koncerten finder altså sted i Mariager Sognegård og ikke Mariager Kirke, som sommerens øvrige koncerter.
De medvirkende er Duo Garak: Charlotte Norholt, tværfløjte og Maren Marie Tange, klaver som begyndte samspillet i 1997/1998, da de to medlemmer begge studerede i Paris og de skriver om programmet: Repertoiret for fløjte og klaver er domineret af franske komponister, da fløjtens lyse klang og evne til virtuositet netop faldt i disse komponisters smag. Ved denne koncert vil publikum blive præsenteret for et rent fransk program, som både har det lyriske, det sommerlige, det elegante og det virtuose!
Som ved øvrige koncerter i Mariager Sognegård er der pause i programmet, hvor der serveres et glas vin og publikum kan nyde den stemningsfulde museumsgård.
Koncerten finder sted søndag d. 13. august kl. 19:30 og der tages en beskeden entre til koncerten.KoncerterHøjmesser/salmerAubertin-orgletOrganist & KorKontakt

Næste koncert

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023
Koncerter i 2024

Alle koncerter

Koncertnyhedsbrev
Næste højmesse
Kommende højmesser

Den Danske Salmebog
Salmevalg til kirkeåret
Julesalmemaraton
Billeder af orglet
Disposition
Bernard Aubertin
Sound bits
Media
Discografi
Download
Kirkens organist

Klosterkoret
Klosterkorets øveside

Kirkekoret
Kirkens organist
Mikael Ustrup
Klosterstien 12
DK-9550 Mariager
Mobil: 61 35 54 47

Mail: organist(ad)
mariagerkirke.dk

Mandag er fridag

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 1997-2022