Mariager kirkes musiksider
Ons d. 13. dec 2023 kl. 19:30
Kor koncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert.
Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 17. dec 2023 kl. 19:30
Julesalmemaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 julesalmer i stearinlysets skær.
Søn d. 7. jan 2024 kl. 16:00
Nytårskoncert
I lighed med andre corona-frie år spiller kirkens organist nytårskoncert første søndag i det nye år. På programmet bl.a. musik af Bach, Brahms og Louis Vierne.
Tor d. 25. jan 2024 kl. 19:30
Swingmusik i Munkesalen
PS swingbands fire fornøjelige musikere spiller swingmusik der har sin fornemmelse dybt begravet i 30’ernes måde at spille på.
Tir d. 6. feb 2024 kl. 19:30
Solkongemusik
Musik for traversfløjte, blokfløjte, gambe og cembalo fra det franske hof;
bl.a. Jacques Hotteterre, François Couperin og Joseph Bodin de Boismortier.
Fre d. 8. mar 2024 kl. 19:30
Ensemblekoncert
Tre af Händels fornøjelige orgelkoncerter samt Bach-kantaten "Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust" med årets operatalent Steffen Jespersen som alt-solist.
Lør d. 16. mar 2024 kl. 16:00
Blokfløjtekoncert
Blokfløjtenisten Michala Petri akkompagneret af Patricia Van Duuren Svendsen.
På programmet bl.a. blokfløjtekoncerter af Marcello og Vivaldi.
Søn d. 14. apr 2024 kl. 15:00

nn
Fuks Landskor søndag d. 4. februar 2007 kl. 16:00 (gratis)

 

Om landskoret FUKs landskor blev dannet i februar 2003, hvor 24 medlemmer i alderen 12-20 år blev udvalgt ved auditions i hele landet. Folkekirkens Ungdomskor
 
FUK er en landsorganisation af drenge-, pige-og ungdomskor, som har deres virke ved en af landets kirker eller har kirkemusik som hoved interesse . Koret er etableret med det formål at repræsentere FUK og kirkelig ligestemmig kormusik ved passendelejligheder, turnere i og udenfor Danmark, indspille cd´er og i det hele taget være en spydspids for den ligestemmige kormusik i Folkekirken og i dansk musikliv
 
Koret debuterede 25. maj 2003. 
Koret har i sin kortelevetid markeret sig med koncerter et bemærkelsesværdigt højt niveau i Danmark.
I 2004 var koret inviteret til at synge på Nordisk Kirkemusik Symposium i Århus og opnåede rosende anmeldelser afmusikkritikerne for deres optræden. I marts 2005 var koret inviteret til at uropføre nye, danske korværker på Holmeboe-festival’en i Horsens, og i april 2005 opnåede koret placering i kategori A (1. pris) ved International Youth Choir festival i Kalundborg.
 
I sommeren 2005 turnerer koret på Bornholm og i Nordsjælland, med en lille optræden-afstikker til Tivoli undervejs! Korets arbejdsform er på grund af den geografiske spredningtemmelig "web-orienteret": 
 
Det påhviler nemlig den enkelte sanger at forberede den grundlæggende indstudering af musikken på egen hånd. Alligevel lyser korets glæde ved at mødes og synge sammen igennemalle praktiske besværligheder – så Landskoret udfører sit hverv som spydspids for FUK med nutidig entusiasme! Landskoret er et tilbud til de dygtigste korsangere blandt FUKs medlemskor om nye og storeudfordringer, uddannelse og udvikling. 
 
På den måde er det både attraktivt for den enkelte sanger at blive udtaget til Landskoret – og det er samtidig attraktivt for hjemkoret at få et kormedlem med i Landskoret, dels pågrund af korsangerens styrkede færdigheder og dels på grund af muligheden for at "udskyde pensionsalderen" og fastholde interessen og tilknytningen til hjemkoret for mange ældre korsangere, som måske ellerssavnede udfordringer. 
 
Koret er stadigt nyt og ungt, men Landskoret vil blive en vigtig brik i FUKs samlede arbejde med talentudvikling blandt korsangerne og efteruddannelse af korledere. 
 
Sangerne udvælges ved audition og kommer fra hele landet.
 
(c) www.fuk.dkPressemeddelelse . . . . .
Folkekekirkens Ungdomskors Landskor giver koncert.

Søndag d. 4. februar lægger Mariager Kirke rum til en koncert med Folkekirkens Ungdomskors Landskor.

FUKs landskor blev dannet i februar 2003, hvor 24 medlemmer i alderen 12-20 år blev udvalgt ved auditions i hele landet.
Folkekirkens Ungdomskor, FUK er en landsorganisation af drenge-, pige- og ungdomskor, som har deres virke ved en af landets kirker eller har kirkemusik som hovedinteresse .

Koret er etableret med det formål at repræsentere FUK og kirkelig ligestemmig kormusik ved passende lejligheder, turnere i og udenfor Danmark, indspille cd´er og i det hele taget være en spydspids for den ligestemmige kormusik i Folkekirken og i dansk musikliv.

Koret har i sin korte levetid markeret sig med koncerter på et bemærkelsesværdigt højt niveau i Danmark. I 2004 var koret inviteret til at synge på Nordisk Kirkemusik Symposium i Århus og opnåede rosende anmeldelser af musikkritikerne for deres optræden.

I marts 2005 var koret inviteret til at uropføre nye, danske korværker på Holmeboe-festival’en i Horsens, og i april 2005 opnåede koret placering i kategori A (1. pris) ved International Youth Choir festival i Kalundborg. I sommeren 2005 turnerede koret på Bornholm og i Nordsjælland, med en lille optræden-afstikker til Tivoli undervejs!

Korets arbejdsform er på grund af den geografiske spredning temmelig "web-orienteret": Det påhviler nemlig den enkelte sanger at forberede den grundlæggende indstudering af musikken på egen hånd. Alligevel lyser korets glæde ved at mødes og synge sammen igennem alle praktiske besværligheder – så Landskoret udfører sit hverv som spydspids for FUK med nutidig entusiasme!

Landskoret er et tilbud til de dygtigste korsangere blandt FUKs medlemskor om nye og store udfordringer, uddannelse og udvikling. På den måde er det både attraktivt for den enkelte sanger at blive udtaget til Landskoret – og det er samtidig attraktivt for hjemkoret at få et kormedlem med i Landskoret, dels på grund af korsangerens styrkede færdigheder og dels på grund af muligheden for at "udskyde pensionsalderen" og fastholde interessen og tilknytningen til hjemkoret for mange ældre korsangere, som måske ellers savnede udfordringer.

Alle korister vil ved denne lejlighed øve, sove, spise og overnatte i Mariager Sognegård fra fredag til søndag. Forældre vil tage med for at lave mad og være praktiske grise, så korister ikke skal tænke på andet end at øve sig.
Så vis dem den tillid, at komme og høre deres koncert. ca. 1 times varighed, men for nogle af sangerne en hel weekends hårdt musisk prøvearbejde kombineret med - for nogens vedkommende - en lang transporttid til og fra Mariager.

Ved koncerten i Mariager Kirke dirigeres koret af dets faste dirigent Ole Faurskov.


KoncerterHøjmesser/salmerAubertin-orgletOrganist & KorKontakt

Næste koncert

Koncerter i 2023
Koncerter i 2024
Koncerter i 2025

Alle koncerter

Koncertnyhedsbrev
Næste højmesse
Kommende højmesser

Den Danske Salmebog
Salmevalg til kirkeåret
Julesalmemaraton
Billeder af orglet
Disposition
Bernard Aubertin
Sound bits
Media
Discografi
Download
Kirkens organist

Klosterkoret
Klosterkorets øveside

Kirkekoret
Kirkens organist
Mikael Ustrup
Klosterstien 12
DK-9550 Mariager
Mobil: 61 35 54 47

Mail: organist(ad)
mariagerkirke.dk

Mandag er fridag

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 1997-2023