Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Søn d. 15. dec 2019 kl. 19:30

JuleSalmeMaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 20 julesalmer i stearinlysets skær.
Buxtehude for sopran & orgel - søndag d. 18. marts 2007 kl. 16:00

Medvirkende:

Rita Jacobsen,sopran

Amanda Vandt og Johanne S. Ustrup, violin

Mikael Ustruporgel

Dietrich Buxtehude (ca. 1637-1707)
Kantate: Herr auf dich traue ich BuxWV 36

Orgel: Toccata i d-mol BuxWV 155

Kantate: Was mich auf dieser Welt betrübt BuxWV 105

Orgel: Vater unser im Himmelreich  BuxWV 219

Kantate: Entreißt euch, meine Sinnen BuxWV 25

Orgel: Magnificat in primi toni BuxWV 203

Kantate: Singet dem Herrn ein neues Lied BuxWV 98

Nogle gange fejrer man fødselsdage – andre gange fejrer man dødsår især blandt komponister.
I 2007 er det 300 år siden den danske komponist Dietrich Buxtehude døde og i den forbindelse vil der være mange koncerter i Danmark såvel som i Europa.
I Mariager Kirke lægges der ud med den første af mange Buxtehudekoncerter søndag d. 25. februar kl. 16:00.
Den lokale sangerinde Rita Jacobsen, fremfører nogle af Buxtehudes kantater for sopran. En kantate kommer af ordet cantus, der betyder sang og kantater har i mange år været et af kirkemusikkens væsentligste musikalske udtryk.
Buxtehudes kantater kombinerer tekst fra salmernes bog med prosa på tysk. Buxtehude var måske nok dansk af sind og geografi, men fungerede i Lübeck i Tyskland.
Buxtehudes kantater er overskuelige. I modsætning til Bachs kantater, som kræver et helt orkester med strygere, oboer, trompeter og hvad der ellers hørers sig til, er Buxtehudes kantater oftest for en eller to sangstemmer og en eller to violiner og basso continuo (orgel og cello).
Ved koncerten medvirker foruden Rita Jacobsen violinister Amanda Vandt og Johanne S. Ustrup.
Kirkens organist Mikael Ustrup sidder ved orglet og fremfører også nogle orgelværker af årets komponist.
Der er gratis adgang til koncerten.