Tor d. 26. mar 2020 kl. 19:30

Klaver og violin
Duo Essenza, der består af Birgitte Bærentzen Pihl, violin og Lene Buch Rasmussen, klaver spiller musik af Beethoven i anledning af 250 årets for hans fødsel.
Søn d. 29. mar 2020 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste, hvor klosterkoret medvirker. Der fremføres musik bl.a. af Svend Ove Møller, kirkens organist og Lange-Mûller.
Fre d. 29. maj 2020 kl. 13:00

Åbent orgel III
Åbent orgel
Orgelmusik af Johann Sebastian Bach . . . . .

Musikalske sværvægtere af Johann Sebastian Bach.

Det er de helt store værker, der er på programmet, når Mariager Kirkes organist giver koncert onsdag d. 4. februar.

Blandt den sidste kategori finder man et stort antal præludier og fugaer. Mange af disse værker er så store at de sjældent bruges til gudstjenester, men må betagnes som koncertmusik, selvom koncerten o vor tids forstand ikke eksisterede på Bachs tid.

Fantasi og fuga i g-mol  (BWV 542)
Fuga i g-mol (den lille)  (BWV 578)
Præludium og fuga i G-dur  (BWV 541)
Trio i G-dur  (BWV 1027a)
Præludium og fuga i c-mol  (BWV 546)
Trio i G-dur  (BWV 586)
Præludium og fuga i C-dur  (BWV 545)

Musikalske sværvægtere af Johann Sebastian Bach.

Johann Sebastian Bach er og bliver orgellitteraturens mester. Hans produktion for instrumentet er enorm. Normalt inddeles hans værker i to grupper: De værker, der refererer til en protestantisk salme og så alle de andre værker af forskillig art.
Det er 4 af disse helt store værker der er på programmet ved koncerten d. 4. februar. Præludium og fuga i henholsvis g-mol, G-dur, c-mol og C-dur bliver fremført og ind imellem disse fire musikalske sværvægtere, spilles musik i en helt anden kontrasterende stil - men musikken er stadig af Bach.
Der er gratis adgang til koncert - og der kan læses mere på Internettet på www.mariagerkirke.dk

Alle koncerter i 2020
Alle koncerter i 2021