Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
Orgelmusik af Johann Sebastian Bach . . . . .

Musikalske sværvægtere af Johann Sebastian Bach.

Det er de helt store værker, der er på programmet, når Mariager Kirkes organist giver koncert onsdag d. 4. februar.

Blandt den sidste kategori finder man et stort antal præludier og fugaer. Mange af disse værker er så store at de sjældent bruges til gudstjenester, men må betagnes som koncertmusik, selvom koncerten o vor tids forstand ikke eksisterede på Bachs tid.

Fantasi og fuga i g-mol  (BWV 542)
Fuga i g-mol (den lille)  (BWV 578)
Præludium og fuga i G-dur  (BWV 541)
Trio i G-dur  (BWV 1027a)
Præludium og fuga i c-mol  (BWV 546)
Trio i G-dur  (BWV 586)
Præludium og fuga i C-dur  (BWV 545)

Musikalske sværvægtere af Johann Sebastian Bach.

Johann Sebastian Bach er og bliver orgellitteraturens mester. Hans produktion for instrumentet er enorm. Normalt inddeles hans værker i to grupper: De værker, der refererer til en protestantisk salme og så alle de andre værker af forskillig art.
Det er 4 af disse helt store værker der er på programmet ved koncerten d. 4. februar. Præludium og fuga i henholsvis g-mol, G-dur, c-mol og C-dur bliver fremført og ind imellem disse fire musikalske sværvægtere, spilles musik i en helt anden kontrasterende stil - men musikken er stadig af Bach.
Der er gratis adgang til koncert - og der kan læses mere på Internettet på www.mariagerkirke.dk

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023