Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Orgelmusik af Johann Sebastian Bach . . . . .

Musikalske sværvægtere af Johann Sebastian Bach.

Det er de helt store værker, der er på programmet, når Mariager Kirkes organist giver koncert onsdag d. 4. februar.

Blandt den sidste kategori finder man et stort antal præludier og fugaer. Mange af disse værker er så store at de sjældent bruges til gudstjenester, men må betagnes som koncertmusik, selvom koncerten o vor tids forstand ikke eksisterede på Bachs tid.

Fantasi og fuga i g-mol  (BWV 542)
Fuga i g-mol (den lille)  (BWV 578)
Præludium og fuga i G-dur  (BWV 541)
Trio i G-dur  (BWV 1027a)
Præludium og fuga i c-mol  (BWV 546)
Trio i G-dur  (BWV 586)
Præludium og fuga i C-dur  (BWV 545)

Musikalske sværvægtere af Johann Sebastian Bach.

Johann Sebastian Bach er og bliver orgellitteraturens mester. Hans produktion for instrumentet er enorm. Normalt inddeles hans værker i to grupper: De værker, der refererer til en protestantisk salme og så alle de andre værker af forskillig art.
Det er 4 af disse helt store værker der er på programmet ved koncerten d. 4. februar. Præludium og fuga i henholsvis g-mol, G-dur, c-mol og C-dur bliver fremført og ind imellem disse fire musikalske sværvægtere, spilles musik i en helt anden kontrasterende stil - men musikken er stadig af Bach.
Der er gratis adgang til koncert - og der kan læses mere på Internettet på www.mariagerkirke.dk