Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduen Mathiesen & Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
nn
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Nn
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Tir d. 27. jun 2023 kl. 19:30
Tir d. 11. jul 2023 kl. 19:30
Tir d. 25. jul 2023 kl. 19:30
Tir d. 8. aug 2023 kl. 19:30
Orgelmusik af Johann Sebastian Bach . . . . .

Musikalske sværvægtere af Johann Sebastian Bach.

Det er de helt store værker, der er på programmet, når Mariager Kirkes organist giver koncert onsdag d. 4. februar.

Blandt den sidste kategori finder man et stort antal præludier og fugaer. Mange af disse værker er så store at de sjældent bruges til gudstjenester, men må betagnes som koncertmusik, selvom koncerten o vor tids forstand ikke eksisterede på Bachs tid.

Fantasi og fuga i g-mol  (BWV 542)
Fuga i g-mol (den lille)  (BWV 578)
Præludium og fuga i G-dur  (BWV 541)
Trio i G-dur  (BWV 1027a)
Præludium og fuga i c-mol  (BWV 546)
Trio i G-dur  (BWV 586)
Præludium og fuga i C-dur  (BWV 545)

Musikalske sværvægtere af Johann Sebastian Bach.

Johann Sebastian Bach er og bliver orgellitteraturens mester. Hans produktion for instrumentet er enorm. Normalt inddeles hans værker i to grupper: De værker, der refererer til en protestantisk salme og så alle de andre værker af forskillig art.
Det er 4 af disse helt store værker der er på programmet ved koncerten d. 4. februar. Præludium og fuga i henholsvis g-mol, G-dur, c-mol og C-dur bliver fremført og ind imellem disse fire musikalske sværvægtere, spilles musik i en helt anden kontrasterende stil - men musikken er stadig af Bach.
Der er gratis adgang til koncert - og der kan læses mere på Internettet på www.mariagerkirke.dk

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023