Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Farvel-orglekoncert søndag d. 3. januar 2010 kl. 16:00
Bruno Christensen 1971-2010
Spillebordet, som har lagt tangenter til en del af de 165 koncerter, der har været i kirken siden 2. juni 1996.

Der er nu altid noget vemodigt over en æra, der slutter.
Men 3. januar spilles den sidste tone på Bruno Christensen-orglet i Mariager kirke, inden det flyttes og opstilles i Gamtofte kirke på fyn.

Ved koncerten søndag d. 3. januar kl. 16:00 har jeg valgt at spille præcis det samme program, som jeg i sin tid spillede ved den allerførste koncert  i Mariager kirke søndag d. 2. juni 1996 også kl. 16:00

Så er ringen sluttet, og musikken på programmet er ligeså vital nu som dengang. Det er kun orglet og mig, der er blevet ældre.

Efter koncerten har osteKaj lovet at stille et par kasser fremragende øl ind i kirken, så kan vi tage afsked med klangen af det gamle orgle med en kop gravøl.

Organist Mikael Ustrup

Theodore Dubois
(1837-1924)
Toccata i G-dur
Louis-Nicolas Clerambault
Suite du duexieme ton

Plein Jeu
  Duo
  Trio
  Basse de Cromorne
  Flûtes
  Récit de Nazard
  Caprice sur les grands jeux
Præludium og fuga i h-mol  (BWV 544)
Olivier Messiaen
(1908-1992)
Apparition de l’eglise eternelle (1934)
Cesár Franck
Choral nr. III i a-mol

Sidste toner på det "gamle orgel".

Som det måske vil være en del mennesker bekendt, står Mariager kirke i foråret 2010 foran at skulle udskifte orglet fra 1971.
Kirkens kommende orgel bliver på alle måder epokegørende, idet det er et stort orgel på 46 stemmer og så er det bygget af en af verdens pt. bedste orgelbyggere Bernard Aubertin, der har hjemme i Frankrig.
Nu er det dog ikke sådan at det nuværende orgel ikke har noget at byde på, og ved koncerten - den sidste på dette orgel i Mariager kirke - søndag d. 3. januar 2010 kl. 16:00, kan man få det at høre.
Ved denne koncert spiller kirkens organist - Mikael Ustrup - orgelmusik af Dubois, Clerambault, Bach, Messiaen og Cesar Franck.
Det er præcis det samme program som han spillede ved den første orgelkoncert i 1996. Så sluttes ringen.
Efter koncerten serveres - næsten selvfølgeligt - et glas gravøl.
Der er gratis adgang til både musikken og øllet.