Tor d. 26. mar 2020 kl. 19:30

Klaver og violin
Duo Essenza, der består af Birgitte Bærentzen Pihl, violin og Lene Buch Rasmussen, klaver spiller musik af Beethoven i anledning af 250 årets for hans fødsel.
Søn d. 29. mar 2020 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste, hvor klosterkoret medvirker. Der fremføres musik bl.a. af Svend Ove Møller, kirkens organist og Lange-Mûller.
Fre d. 29. maj 2020 kl. 13:00

Åbent orgel III
Åbent orgel
Felix Mendelssohn-Bartholdy 200 år - tirsdag d. 6. oktober 2009 kl. 19:30

Alene det at være den person, der igen satte Johann Sebastian Bach på den musikalske dagsorden i Europa, ville være nok til at udødeliggøre en person, men Mendelssohn var meget mere end genopdageren af Bach, der ellers kunne have været et glemt musikalsk kapitel.

Meddelssohn skrev mængder af værker, blandt andet orgelmusik. Megen af Menddelssohns musik hører til det mest elskede og lettilgængelige romantiske musik.

Felix - der betyder den lykkelige - døde 3. november 1847 efter en serie alvorlige anfald.

Før koncerten vil der være et kort foredrag med billeder og analyser af Menddelssohns liv og betydning.

Felix Mendelssohn-Bartholdy
Sonate nr. 3 i A-dur  (opus 65,3)
  Con moto maestoso
  Andante tranquillo
Aus tiefer Not schrei ich zu dir  (BWV 686)
  a 6 in Organo pleno con Pedale doppio
Felix Mendelssohn-Bartholdy
Præludium og fuga nr. 1 i c-mol  (opus 37,1)
Fantasi og fuga i c-mol  (BWV 537)
Felix Mendelssohn-Bartholdy
Sonate nr. 6 i d-mol  (opus 65,6)

Choral med 4 variationer
  Fuga (Sostenuto e legato)
  Finale (andante)

Musik af Mendelssohn i Mariager Kirke.

På trods af at hans navn betyder "den heldige" kan det næppe kaldes heldigt at Felix Mendelssohn-Bartholdy døde kun 38 år gammel i 1847.
Han, der også var organist, skrev noget af den mest elskede og ligefremme musik uden antydning af tragedie eller mørkhed.
Mendelssohn - der også var jøde og derfor var bandlyst i Hitlertyskland - havde en endog meget stor finger med i den proces, der bragte en anden tysk komponist - Johann Sebastian Bach - frem af glemslen.
Ved det lille foredrag, der indleder koncerten med orgelmusik af Mendelsson, der finder sted i Mariager Kirke torsdag d. 6. oktober kl. 19:30, kan man høre mere om Mendelssohns liv, værker og hans betydning for genopdagelsen af Bach.
Mariager kirkes organist Mikael Ustrup, står for både foredrag og orgelmusikken, hvor der blandt andet er både Mendelssohns store orgelsonater i A-dur og i d-mol på programmet.
Foruden musik af Mendelssohn bliver der spillet musik af hans store orgelforbillede Bach.
Der er gratis adgang til foredrag og koncert.

Alle koncerter i 2020
Alle koncerter i 2021