Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

1. Åbningskoncert på kirkens nye Aubertin-orgel. Tirsdag d. 22. juni 2010 kl. 19:30 (gratis adgang)
Ulrik Spang-Hanssen har været Mariager kirkes eksterne orgelkonsulent.

Ulrik Spang-Hanssen, Danmark (f. 1953) er professor i orgel ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Med mere en 30 cd’er i eget navn har han manifesteret sig som en af Danmarks allerstørste orgelsolister.

Hans vidtfavnende talent har begejstret et stort publikum over hele verden – både som klassisk organist, men også som jazz-musiker.

Som orgelprofessor har han været en af de hovedansvarlige for projektet om opførelsen af det nye, symfoniske koncertsalsorgel i Musikhuset og bærer i denne egenskab en stor del af ansvaret for, at Århus’ fremragende nye koncertsal nu også har et velklingende orgel af høj kunstnerisk kvalitet.

Se Ulriks hjemmeside

Louis Marchand
Fra ”1er livre d’orgue”

Plein jeu
  Fugue
  Trio
  Basse de Trompette
  Quatuor
  Tierce en taille
  Fond d’orgue
  Dialogue
Fantasia super ”Komm heiliger Geist, Herre Gott”  (BWV 651)
  in organo pleno / il canto fermo nel pedale
Allein Gott in der Höh sei Ehr’  (BWV 662)
  á 2 claviers et pédale / il canto fermo nel soprano
Robert Schumann
Studien für den Pedal-Flügel  (op. 56)
  Nicht zu schnell
  Mit innigem Ausdruck
  Andantino – Etwas schneller – Tempo I
  Innig
  Nicht zu schnell
  Adagio
Otto Nicolai
Kirchliche Festouverture über den Choral “Ein feste Burg ist unser Gott
transskriberet for orgel af Franz Liszt

Orgelkoncerter i Mariager kirke.

Nu står orglerne engang i kirken, så derfor finder orgelkoncerterne selvfølgelig sted i kirken.
Som det vil være mange bekendt har Mariager kirke fået et nyt fantastisk orgel, bygget af den franske orgelbygger Bernard Aubertin. Orglet blev indviet ved en koncert lørdag d. 29. maj. En koncert hvor kirken var fuld og mange nåede ikke at erhverve sig en billet.
Der er dog en række orgelkoncerter i sommerens løb. Seks ialt.
VEd den første af disse koncerter spiller professor ved konservatorierne i Århus og Aalborg Ulrik Spang-Hanssen.
Ulrik Spang-Hanssen er den organist i Danmark der har indspillet flest orgel-cdere. Fornylig har han udgivet samtlige Cesar Francks værker, på et orgel, som Bernard Aubertin også har stået for.
VEd koncerten i Mariager kirke tirsdag d. 22. juni kl. 19:30 spilles der værker af Marchand, Bach, Schumann og Otto Nicolai. Der er gratis adgang til koncerten, og efter koncerten serveres en lille glas orgelrødvin- eller hvidvin.