Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Nytårs-orgel-koncert 2012 - søndag d. 8. januar 2012 kl. 16:00 (gratis adgang)
Alexandre Guilmant (1837-1911) ved orglet

Hvem har ikke set skihop og hørt nytårskoncert?

Nytårskoncerter er jo bestemt et begreb nogle er os er vokset op med, men nytårskoncerter i Mariager Kirke bliver med denne koncert kun afholdt for tredje gang.

Til gengæld er loves der musik for fuld udblæsning. Eugene Gigouts store værk for ca. 12 fingre og tre fødder: Grand Choeur Dialogué åbner koncerten inden der spilles musik af den altid velklingende Mendelssohn: Sonaten i B-dur.

Koncerten afsluttes med Alexandre Guilmans Sonate nr. 2 i D-dur.
Et yderst velklingende værk i 3 satser i den postitive toneart D-dur.

Næsten alle orglets registre kommer i spil i tredje-satsen store voluminøse finale.

Eugène Gigout
(1844-1925)
Grand Choeur Dialogué
Minuetto
  Fra 10 stykker for orgel
Felix Mendelssohn-Bartholdy
Sonate nr. 4 i B-dur  (opus 65,4)

Allegro con brio
  Andante religioso
  Allegretto
  Allegro maestoso e vivace
Alexandre Guilmant
(1837-1911)
Sonate nr. 2 i D-dur  (op. 50)

I Allegro moderato
  II Larghetto
  III Allegro vivace

Pressemeddelelse.
Hvem har ikke set skihop og hørt nytårskoncert?
Nytårskoncerter er jo bestemt et begreb nogle generationer er vokset op med, men nytårskoncerter i Mariager Kirke bliver med denne koncert kun afholdt for tredje gang.
Til gengæld er loves der musik for fuld udblæsning, der ikke står væsentligt tilbage for nytårsaftens raketter.
Eugene Gigouts store værk for ca. 12 fingre og tre fødder: Grand Choeur Dialogué åbner koncerten inden der spilles musik af den altid velklingende Mendelssohn: Sonaten i B-dur i fire satser.
Koncerten afsluttes med Alexandre Guilmans store sonate nr. 2 i D-dur.
Et yderst velklingende værk i 3 satser i den altid postitive toneart D-dur.
Ved det store 46 stemmers Bernard Aubertin orgel i Mariager Kirke – et af kun to franske orgler i Danmark – sidder kirkens organist Mikael Ustrup, der tager tilhørerne med på rejse gennem denne store musik i det store rum ved kirkens første koncert i det nye år.
Lyt nytåret ind ved denne koncert søndag d. 8. januar kl. 16:00. Der er gratis adgang.