Mariager kirkes musiksider
Søn d. 29. okt 2023 kl. 16:30
Musikgudstjeneste
Lidt efter engelsk forbillede afholdes musikgudstjeneste, hvor Klosterkoret medvirker og fremfører musik af bl.a. Orlando di Lasso, Otto Mortensen, Thomas Tallis og Søren Birch.
Søn d. 12. nov 2023 kl. 15:00

Ensemble Orion ledsaget af orgel og cello fremfører Domenico Scarlattis hovedværk: Stabat Mater under musikalsk ledelse af Søren K. Hansen
Søn d. 3. dec 2023 kl. 15:00
Juleoratorium
Bachs storslåede juleoratorium, der fortæller historien om Jesu fødsel i den smukkeste musik, fremført af Coro Misto og musikere fra Odense Symfoniorkester. Det hele under ledelse af Søren Birch.
Ons d. 13. dec 2023 kl. 19:30
Kor koncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert.
Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 17. dec 2023 kl. 19:30
Julesalmemaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 julesalmer i stearinlysets skær.
Orkesterkoncert med Concerto Copenhagen - lørdag d. 11. februar 2012 kl. 16:00 (entré 100 kr.)

Concerto Copenhagen - i daglig tale - COCO, her fotograferet efter en en koncert i Wien.
Orkestrets leder er danskse Lars Ulrik Mortensen, der er en internationalt kendt cembalist, og som modtog Sonnings musikpris i 2007
   

Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden da udviklet sig til Skandinaviens førende tidlig musik ensemble og et ungt medlem blandt verdens mest spændende og fornyende barokorkestre.
Concerto Copenhagens adelsmærke er originalitet i fortolkningerne og en stærk evne til at kommunikere med sit publikum - Concerto Copenhagen gør den gamle musik vital, nærværende og nutidig.

I 1999 blev den internationalt anerkendte Lars Ulrik Mortensen kunstnerisk leder for ensemblet. Han er kendt som en af vor tids førende cembalister og kammermusikere og modtog i 2007 Léonie Sonnings Musikpris. Mødet mellem Concerto Copenhagen og Mortensen blev optakten til en spændende kunstnerisk og musikalsk rejse, hvor ensemblet kombinerer et repertoire bestående af velkendt europæisk musik med mindre kendte værker af bl.a. skandinavisk oprindelse.

Igennem årene har Concerto Copenhagen samarbejdet med mange af tidens store internationalt kendte kunstnere inden for den tidlige musik som f.eks. Emma Kirkby, Andreas Scholl, Anne Sofie von Otter, Andrew Manze, Reinhard Goebel, Ronald Brautigam og Andrew Lawrence-King, som idag er orkestrets 1. gæstedirigent.

Concerto Copenhagens CD-indspilninger for det tyske cpo, for Deutsche Grammophon og for BIS har haft stor international bevågenhed og er blevet belønnet med flere prestigefyldte, internationale priser. Dette har bl.a. medvirket til at åbne dørene til mange af Europas førende koncertsale, til gæsteoptrædener på internationalt anerkendte festivaler og til turnéer i Europa, USA, Japan og Australien. De udenlandske anmeldelser afspejler oplevelsen af et internationalt orkester på topniveau.

I Danmark er den væsentligste samarbejdspartner Det Kongelige Teater, hvor ensemblet medvirker i en operaproduktion circa en gang om året. Af produktioner kan nævnes operaer af Monteverdi og Mozart samt Xerxes, Julius Cæsar, Partenope og Jephtha af Händel, Julius Cæsar og Partenope med kontratenoren Andreas Scholl i hovedrollen.

Concerto Copenhagens koncerter optages og transmitteres af Danmarks Radio og udsendes jævnligt gennem EBU-netværket i det meste af verden.

Lars Ulrik Mortensen (født 1955) studerede ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (cembalo hos Karen Englund, generalbas hos Jesper Bøje Christensen) og hos Trevor Pinnock i London. I perioden 1988-90 var han cembalist med "London Baroque" og indtil 1993 med "Collegium Musicum 90" (under ledelse af Simon Standage). Han arbejder nu I vidt omfang som solist og kammermusiker i Europa, USA, Mexico, Sydamerika, Japan og Australien, og optræder ofte med anerkendte kolleger som Emma Kirkby, John Holloway og Jaap ter Linden.

I perioden 1996-99 var Lars Ulrik Mortensen professor i cembalo og opførelsespraksis ved Hochschule für Musik i München, og han underviser fortsat i tidlig musik flere steder i verden. Indtil for nylig var Lars Ulrik Mortensen også aktiv som dirigent for "moderne" orkestre i Sverige og Danmark, hvor især hans arbejde ved Det Kongelige Teater - bl.a. Kunzens "Holger Danske" i 2000 og Mozarts "Figaros bryllup" i 2003 - blev mødt af store anmelderroser. Siden 2003 har han dog valgt udelukkende at arbejde med ensembler specialiseret i tidlig musik. Siden 1999 har han været kunstnerisk leder af det danske barokorkester Concerto Copenhagen, og i 2004 blev han Roy Goodmans efterfølger som kunstnerisk leder af European Union Baroque Orchestra (EUBO). I perioden 2008-2009 bød hans travle kalender med Concerto Copenhagen på opførelser af Händels "Partenope" ved Det Kongelige Teater og i Royal Albert Hall i London, såvel som turnéer i Holland, Spanien, Østrig, Japan og USA.

Lars Ulrik Mortensen har modtaget talrige priser og udmærkelser, deriblandt Musikanmelderringens Kunstnerpris i 1984, og i 2007 modtog han Danmarks mest præstigefyldte musikpris, Léonie Sonnings Musikpris. I 2008 blev han medlem af det svenske Kungl. Musikaliska Akademien.

Forhåndsbilletsalget  Internetteter indstillet, men det er garanteret, atder vil være billetter til salg ved døren.

 
Koncertprogram . . . . .
George Friederich Händel
(1685-1759) 
Ouverture til ”The Triumph of Time and Truth”
Carl Philipp Emanuel Bach
(1714-1788) 
Obokoncert i Es-dur
Wolfgang Amadeus Mozart
(1756-1791) 
Symfoni nr. 4. i D-dur  (KV 19)

  Allegro
  Andante
  Presto
Johann Christian Bach
(1735-1782) 
Sinfonia i D-dur (Sorø)
Franz Joseph Haydn
(1732-1809) 
Symfoni nr. 34 i d-mol

  I. Adagio
  II. Allegro
  III. Menuet (Moderato) & Trio
  IV. Presto assai


Pressemeddelelse . . . . .
Fantastisk orkesterkoncert i Mariager Kirke.
Der venter en hel speciel oplevelse i Mariager kirke, når kirken lørdag d. 11. februar kl. 16:00 lægger rum og akustik til et af Europas førende barokorkestre: det danske Concerto Copenhagen.
Orkestret spillede sine første koncerter i 1991 og har siden da udviklet sig til Skandinaviens førende tidlig musik ensemble og et ungt medlem blandt verdens mest spændende og fornyende barokorkestre.
I 1999 blev den internationalt anerkendte Lars Ulrik Mortensen kunstnerisk leder for ensemblet.
Han er kendt som en af vor tids førende cembalister og kammermusikere og modtog i 2007 Léonie Sonnings Musikpris.
Igennem årene har Concerto Copenhagen samarbejdet med mange af tidens store internationalt kendte kunstnere inden for den tidlige musik som f.eks. Emma Kirkby, Andreas Scholl, Anne Sofie von Otter.
I Danmark er den væsentligste samarbejdspartner Det Kongelige Teater, hvor ensemblet medvirker i en operaproduktion circa en gang om året.
Concerto Copenhagens koncerter optages og transmitteres af Danmarks Radio og udsendes jævnligt gennem EBU-netværket i det meste af verden.
Ved koncerten i Mariager kirke hedder overskriften på programmet: ”Da barok blev til klassik”.
Der spilles musik af fra den sene barok bl.a. George Friedrich Händel og den tidlige klassik repræsenteret ved Bach-sønnerne Carl Philipp Emanuel Bach og Johann Christian Bach ligesom de kendte ”rigtige” wienerklassikere Joseph Haydn og den altid geniale Mozart er på programmet.
Orkestret består ved denne lejlighed af ikke mindre end 16 musikere, der altid garanterer en forrygende musikalsk oplevelse ligegyldigt hvilken musik eller hvilken genre de kaster sig over. Ved denne koncert altså overgangen fra barokken til klassikken.
Der tages entre til koncerten. Billetter kan købes i forslag på www.mariagerkirke.dk eller fra Mariager Boghandel. Evt. resterende billetter sælges ved indgangen på koncertdagen d. 11. februar, hvor dørene åbnes kl. 15:30.
Koncerten er med pause og forventes at vare ca. 1½ time.
Der kan læses mere om denne koncert på Mariager kirkes hjemmeside.


KoncerterHøjmesser/salmerAubertin-orgletOrganist & KorKontakt

Næste koncert

Koncerter i 2023
Koncerter i 2024
Koncerter i 2025

Alle koncerter

Koncertnyhedsbrev
Næste højmesse
Kommende højmesser

Den Danske Salmebog
Salmevalg til kirkeåret
Julesalmemaraton
Billeder af orglet
Disposition
Bernard Aubertin
Sound bits
Media
Discografi
Download
Kirkens organist

Klosterkoret
Klosterkorets øveside

Kirkekoret
Kirkens organist
Mikael Ustrup
Klosterstien 12
DK-9550 Mariager
Mobil: 61 35 54 47

Mail: organist(ad)
mariagerkirke.dk

Mandag er fridag

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 1997-2023