Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

De 9 læsninger med kirkens Ad-hoc-kor onsdag d. 5. december kl. 19.30 (gratis)

En blanding af engelsk og dansk musik er  programmet, når kirkens Ad-hoc-Kor under ledelse af kirkens organist Mikael Ustrup er den musikalske del af de 9 læsninger.

Sognepræst Jacob Duevang Krogh Rasmussen læser teksterne, der fortæller historien fra Adm og Eva til Jesu fødsel.

Kirken vil være pyntet med stearinlys til at give en forventlngsfuld julestemning.

Gl. fransk: O, kom o kom Immanuel
1. læsning 1. Mosebog kap. 3,8-15
Gauntlett/Alexander: Once in royal Davids city
2. læsning 1. Mosebog 22,15-18
Peter Warlock: Adam lay ybounden
3. læsning Esajas’ Bog 9,1-6
Fællessalme: Blomstre som en rosengård
4. læsning Esajas’ Bog 11,1-10
Fransk/Andrew Carter: A maiden most gentle
5. læsning Lukasevangeliet 1,26-38
Baskisk carol/Baring-Gould: Gabriels message
6. læsning Matthæus 1,18-21
Attaignant/Vilstrup/Ustrup: Et lille barn i dag er fød
7. læsning Lukas 2,8-16
Brorson/Nielsen: Mit hjerte altid vanker
8. læsning Matthæus 2,1-11
Fællessalme: Julen har bragt
9. læsning Johannesevangeliet 1,1-14
Martin Shaw: Coventry carol
Kollekt & Velsignelse
Johann Sebastian Bach: Wachet auf ruft uns die Stimme BWV 645

"De 9 læsninger" i Mariager Kirke.
Det er en engelsk tradition men efterhånden også genske velkendt her i landet. De 9 læsninger er en musikgudstjeneste, som kan vrieres på alverdens måder, men altid indeholder den ni læsninger og mindst ni stykker musik, og på den måde fortælles hele skablseshistiorien frem til Jesu fødsel.
I Mariager kirke finder denne gudstjeneste sted onsdag d. 5. december kl. 19:30 hvor kirkens Ad-hoc-kor står for korsangen under ledelse af kirkens organist. Sognpræsten læser de ni bibeltekster.
Der er både dnaks og enhelsk musik på porgrammet og efter gudstjenesten er der julesamvær i klostret.
Da det er en gudstjeneste er der selvfølgelig ingen entré.