Søn d. 11. okt 2020 kl. 19:00
Ved denne musikgudstjeneste medvirker Klosterkoret, der bl.a. synge musik af Lange-Müller og Johann Sebastian Bach.
Tir d. 27. okt 2020 kl. 19:30
Klaver og violin
Duo Essenza, der består af Birgitte Bærentzen Pihl, violin og Lene Buch Rasmussen, klaver spiller musik af Beethoven i anledning af 250 årets for hans fødsel.
Søn d. 15. nov 2020 kl. 15:00
Faures Requiem
Gabriel Faures smukke inderlige Requiem fremføres af Aars kirkes professionelle koncertkor, strygere og orgel. Ved koncerten opføres også Bachs kantate 150.
Tir d. 24. nov 2020 kl. 19:30

nn
Fre d. 27. nov 2020 kl. 20:00
Der er ikke brug for mere forbrugerræs. Der er brug for musik! Kom til koncert, når Mariager kirkes organist holder "Bach-Friday" med eviggyldig musik af den store mester Bach.
Søn d. 6. dec 2020 kl. 15:00
Juleoratoriet
Bach store Juleoratorium, der fortæller historien fra Lukasevangeliet om Jesu fødsel, fremføres af Coro Miste og Ensemble Zimmermann. Dirigent er Søren Birch.
Søn d. 13. dec 2020 kl. 15:00
Julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 20. dec 2020 kl. 19:30
JueSalmeMaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 julesalmer i stearinlysets skær.
Onsdag d. 29. oktober kl. 19:30 festival-koncert med Domorganist Mattias Wager, Stockholm (50 kr.)

Mattias Wager er født i Stockholm i 1967, hvor han studerede ved konservatoriet hos Torvald Torén , Mats Åberg og Anders Bondeman og aflagde eksamen med udmærkelse.
Han har senere studeret hos Johannes Geffert i Bonn og Naji Hakim i Paris.

Han vandt førstepris ved orgelkonkurrencerne i Strängnäs i 1991 og i Paris 1995 samt i i St Albans i England i 1995.

Mattias Wager har undervist i orgelspil og improvisation ved Musikhögskolorna i Piteå, Malmö , Göteborg og Stockholm.

I 2011 blev Mattias Wagerudnævnt til domorganist i Storkyrkan i Stockholm.
Ved siden af sin ansættelse koncerterer og underviser han ved festivaler og mesterkurser både i Sverige og i udlandet.

Mattias Wager samarbejder konstant med musikere og ensembler fra forskellige genrer og udtryksformer og har skabt en koncert serie, Natmusik i domkirken, som er baseret påforskellige genrer og improvisation. Som komponist af scenisk musik, har han haft succes med musikken til Stockholm Stadsteater kritikerroste produktion af Strindbergs "Mester Olof", som blev opført i foråret 2008.

Toccata, Adagio og Fuga i C-dur  (BWV 564)
Gustaf Bjarnegård
(1907-1990)
Kom, Helge Ande, till mig in
  (folklig koral från Dalarna)
Sven-David Sandström
(1942-)
Agnus Dei fra Orgelmässa (2012)
Claude Gervaise
Bransle de Champagne
Bransle de Bourgogne
Anonymus
(1500-tallet)
L’espoir que i’ay d’accuellir vostre grace
Jehan Alain
(1911-1940)
Variations sur un thème de Clement Jannequin (1936)
Anders Nilsson
(1954-)
Partita (1992):
  Evocation
  Anagram
  Lacrymosa
  Ascension
Gustaf Bjarnegård
(1907-1990)
Så högt har Gud, oss till stor fröjd
  (folklig koral från Dalarna)
Mattias Wager
(1967-)
Improvisation over et opgivet tema

Hør Mattias Wager fortælle om Bach's Schüblerkoraler

Svensk domorganist åbner Orgelfestival.
Domorganisten fra Stockholm, Mattias Wager, sidder onsdag d. 29. oktober ved orglet i Mariager Kirke.
Han får således æren af at sætte de første toner an ved Aarhus Symfoniske Orgelfestival 2014.
Godt nok er Mariager ikke Aarhus og vel er Mariager kirkes instrument ikke symfonisk, men festivalen besøger også kirker udenfor Aarhus, og instrumenter, der ikke er symfonisk orienteret.
Det er tredje gang festivalen finder sted og tredje gang Mariager bidrager med en orgelkoncert.
Mattias Wager er født i Stockholm i 1967, hvor han studerede ved konservatoriet hos Torvald Torén, Mats Åberg og Anders Bondeman og aflagde eksamen med udmærkelse.
Han har senere studeret hos Johannes Geffert i Bonn og Naji Hakim i Paris.
Mattias Wager har undervist i orgelspil og improvisation ved Musikhögskolorna i Piteå, Malmö, Göteborg og Stockholm.
I 2011 blev Mattias Wager udnævnt til domorganist i Storkyrkan i Stockholm.
Ved koncerten i Mariager spiller han musik af Bach, Alain samt svensk orgelmusik og afslutter med improvisation over et opgivet tema.
Der tages en beskeden entré.

Alle koncerter i 2020
Alle koncerter i 2021