Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

følger
Onsdag d. 29. oktober kl. 19:30 festival-koncert med Domorganist Mattias Wager, Stockholm (50 kr.)

Mattias Wager er født i Stockholm i 1967, hvor han studerede ved konservatoriet hos Torvald Torén , Mats Åberg og Anders Bondeman og aflagde eksamen med udmærkelse.
Han har senere studeret hos Johannes Geffert i Bonn og Naji Hakim i Paris.

Han vandt førstepris ved orgelkonkurrencerne i Strängnäs i 1991 og i Paris 1995 samt i i St Albans i England i 1995.

Mattias Wager har undervist i orgelspil og improvisation ved Musikhögskolorna i Piteå, Malmö , Göteborg og Stockholm.

I 2011 blev Mattias Wagerudnævnt til domorganist i Storkyrkan i Stockholm.
Ved siden af sin ansættelse koncerterer og underviser han ved festivaler og mesterkurser både i Sverige og i udlandet.

Mattias Wager samarbejder konstant med musikere og ensembler fra forskellige genrer og udtryksformer og har skabt en koncert serie, Natmusik i domkirken, som er baseret påforskellige genrer og improvisation. Som komponist af scenisk musik, har han haft succes med musikken til Stockholm Stadsteater kritikerroste produktion af Strindbergs "Mester Olof", som blev opført i foråret 2008.

Toccata, Adagio og Fuga i C-dur  (BWV 564)
Gustaf Bjarnegård
(1907-1990)
Kom, Helge Ande, till mig in
  (folklig koral från Dalarna)
Sven-David Sandström
(1942-)
Agnus Dei fra Orgelmässa (2012)
Claude Gervaise
Bransle de Champagne
Bransle de Bourgogne
Anonymus
(1500-tallet)
L’espoir que i’ay d’accuellir vostre grace
Jehan Alain
(1911-1940)
Variations sur un thème de Clement Jannequin (1936)
Anders Nilsson
(1954-)
Partita (1992):
  Evocation
  Anagram
  Lacrymosa
  Ascension
Gustaf Bjarnegård
(1907-1990)
Så högt har Gud, oss till stor fröjd
  (folklig koral från Dalarna)
Mattias Wager
(1967-)
Improvisation over et opgivet tema

Hør Mattias Wager fortælle om Bach's Schüblerkoraler

Svensk domorganist åbner Orgelfestival.
Domorganisten fra Stockholm, Mattias Wager, sidder onsdag d. 29. oktober ved orglet i Mariager Kirke.
Han får således æren af at sætte de første toner an ved Aarhus Symfoniske Orgelfestival 2014.
Godt nok er Mariager ikke Aarhus og vel er Mariager kirkes instrument ikke symfonisk, men festivalen besøger også kirker udenfor Aarhus, og instrumenter, der ikke er symfonisk orienteret.
Det er tredje gang festivalen finder sted og tredje gang Mariager bidrager med en orgelkoncert.
Mattias Wager er født i Stockholm i 1967, hvor han studerede ved konservatoriet hos Torvald Torén, Mats Åberg og Anders Bondeman og aflagde eksamen med udmærkelse.
Han har senere studeret hos Johannes Geffert i Bonn og Naji Hakim i Paris.
Mattias Wager har undervist i orgelspil og improvisation ved Musikhögskolorna i Piteå, Malmö, Göteborg og Stockholm.
I 2011 blev Mattias Wager udnævnt til domorganist i Storkyrkan i Stockholm.
Ved koncerten i Mariager spiller han musik af Bach, Alain samt svensk orgelmusik og afslutter med improvisation over et opgivet tema.
Der tages en beskeden entré.