Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

følger
"Lær og lyt" til Bach messe i h-mol. Torsdag d. 5. marts kl. 19:30 (gratis) (Munkesalen)

I udlandet hedder den messe i b-mol, men i Danmark kalder vi tonen "b" for "h". Derfor hedder Bachs store mystiske værk h-mol-messen.

Bach afsluttede først dette værk i 1749 - året inden han døde. Bemærkelsesværdigt er også, at Bach skriver en messe over den latinske tekst. Bach som jo var den store reformerte Thomaskantor. Ligeledes bemærkelsesværdigt er det, at Bach har genbrugt store dele af sine tidligere kompositioner. Ganske almindeligt for f.eks. Händel, men sjældent for Bach. Messen er aldrig blevet opført i sin helhed i Bachs levetid, og første gang man har dokumentation for at messen er blevet opført i sin helhed er så sent som i 1859.
Bachs kendte søn Carl Philipp Emanuel Bach kaldte sin fars arbejde for "den store katolske messe".

Med hvad er en messe og hvordan har den lutherske Bach valgt at løse den selvpåtagede musikalske opgave at skrive en messe over det latinske ordinarium.
Det vil kirkens organist give et par bud på, inden vi sammen ser/hører uddrag af dette værk.
Et af musikhistoriens størst og mest krævende korværker.

Hør åbningssatsen - Kyrie - fra Bachs storladne messe i h-mol. Her fra Thomaskirken i Leipzig.