Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
"Lær og lyt" til Bach messe i h-mol. Torsdag d. 5. marts kl. 19:30 (gratis) (Munkesalen)

I udlandet hedder den messe i b-mol, men i Danmark kalder vi tonen "b" for "h". Derfor hedder Bachs store mystiske værk h-mol-messen.

Bach afsluttede først dette værk i 1749 - året inden han døde. Bemærkelsesværdigt er også, at Bach skriver en messe over den latinske tekst. Bach som jo var den store reformerte Thomaskantor. Ligeledes bemærkelsesværdigt er det, at Bach har genbrugt store dele af sine tidligere kompositioner. Ganske almindeligt for f.eks. Händel, men sjældent for Bach. Messen er aldrig blevet opført i sin helhed i Bachs levetid, og første gang man har dokumentation for at messen er blevet opført i sin helhed er så sent som i 1859.
Bachs kendte søn Carl Philipp Emanuel Bach kaldte sin fars arbejde for "den store katolske messe".

Med hvad er en messe og hvordan har den lutherske Bach valgt at løse den selvpåtagede musikalske opgave at skrive en messe over det latinske ordinarium.
Det vil kirkens organist give et par bud på, inden vi sammen ser/hører uddrag af dette værk.
Et af musikhistoriens størst og mest krævende korværker.

Hør åbningssatsen - Kyrie - fra Bachs storladne messe i h-mol. Her fra Thomaskirken i Leipzig.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023