Lør d. 2. okt 2021 kl. 16:00
Barokkoncert
Der er sprudlende barokmusik på programmet, når sopranen Margrethe Smedegaard akkompagneres af 2 violiner, cello, cembalo og orgel. På programmet musik af Buxtehude, Händel og af Bach hans berømte dobbeltkoncert for to violiner og b.c.
Søn d. 10. okt 2021 kl. 16:00
En nykomponeret messe for harpe og kor er det gennemgående værk ved denne musikgudstjeneste. Mette Nielsen akkompagnerer klosterkoret.
Tor d. 21. okt 2021 kl. 19:30
Solocellokoncert
Andreas Brantelid spiller cellosuiter afJohann Sebastian Bach.
(Koncerten er arrangeret af Hobro Musikforening).
Lør d. 13. nov 2021 kl. 16:00
Fre d. 26. nov 2021 kl. 20:00
"Bach-Friday"
Søn d. 5. dec 2021 kl. 15:00
Juleoratoriet
Ons d. 15. dec 2021 kl. 19:30
Korjulekoncert
Søn d. 19. dec 2021 kl. 19:30
JuleSalmeMaraton
Søn d. 9. jan 2022 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 5. feb 2022 kl. 16:00
Lør d. 7. maj 2022 kl. 16:00
Korkoncert
Søn d. 12. jun 2022 kl. 19:30
Tir d. 28. jun 2022 kl. 19:30
Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Tillykke Carl Nielsen III - "Lær og lyt" til hans 3. symfoni. Torsdag d. 12. nov. kl. 19:30 i Munkesalen

Idéen til hovedtemaet i Sinfonia Espansiva kom, da Carl Nielsen en dag kørte i sporvogn i begyndelsen af 1910. Da temaet pludselig dukkede op, måtte han skrive den ned med det samme, og da Carl Nielsen ikke havde papir på sig, skrev han noderne på sine skjortemanchetter.

Resten af arbejdet med symfonien forløb dog med større besvær. Carl Nielsen løb ind i en depression og mistede i en lang periode troen det nye værk.
Først mere end et år senere kunne han lægge sidste hånd værket.

Carl Nielsen dirigerede selv uropførslen i Odd Fellow-palæet i København i februar 1912, og koncerten blev en stor succes.

Opførelsen af den tredje symfoni blev hans gennembrud hos både publikum og anmeldere. Og fra da af var Carl Nielsen uden tvivl den førende komponist i Danmark.

"… i Modsætning til saa meget andet hos Carl Nielsen før, var [symfonien] fasttømret, afbalanceret og velgørende frit for Eksperimenteren. Det var endelig den fuldvoksne Kunster-Personlighed, der her brød fremDet første, helt og fuldt modne Æble fra hans Træ", skrev en anmelder i Politiken.

Mere end 100 år senere er Sinfonia Espansiva stadig elsket. Mange mener, at den er Carl Nielsens bedste, og måske den bedste danske symfoni nogensinde.

Carl Nielsen opkaldte sin tredje symfoni efter stykkets første sats Allegro espansivo
Titlen beskriver ikke blot symfoniens voksende udvikling, men lægger op til, at man ser symfonien som et symbol udvikling i det hele taget.

Den mest berømte opførelse af Sinfonia Espansiva blev dirigeret af den verdensberømte dirigent Leonard Bernstein, da han modtog Sonning prisen på 100 året for Carl Nielsens fødsel i 1965. Koncerten foregik præcis samme sted som uropførelsen.

Kilde: dr.dk

"Lær og lyt" til Espansiva.
Ved dette sidste arrangement i Carl Nielsen trilogien vil kirkens organist gennemgå symfoien som genre og Carl Nielsen tredje symfoni i særdeleshed inden vi i fællesskab ser/lytter til værket.

Hør Leonard Bernstein dirigere 1. sats af Espansiva ved den legendariske koncert i Odd Fellowpalæet d. 17. maj 1965.

Tillykke Carl Nielsen 3/3.
Carl Nielsen skrev i sit liv seks symfonier. De står som en monument i dansk musikliv.
Særligt mindeværdigt var uddelingen af Léonie Sonnings musikpris i 1965, som det år tilfaldt den amerikanske dirigent og komponist Leonard Bernstein. Han kvitterede for prisen ved at opføre Carl Nielsens tredje symfoni "Espansiva" ved en mindeværdig koncert med Det kgl. Kapel.
Efter den koncert var Carl Nielsen at finde hos de store udenlandske symfoniorkestres koncertprogrammer.
I serien "Lær og lyt" er det netop Carl Nielsen tredje symfoni, som kirkens organist vil give en lille optakt til inden vi sammen hører musikken. Det sidste Carl Nielsen-tillykke arrangement finder sted torsdag d. 12. november kl. 19:30 i Munkesalen ved Mariager Kirke.

Koncerter i 2021
Koncerter i 2022