Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Vibeke Astner spiller musik af Bach, Bruhns, Böhm, Buxtehude, Marcello og Scheidemann
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
nn
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Nn
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Tir d. 27. jun 2023 kl. 19:30
Tir d. 11. jul 2023 kl. 19:30
Tir d. 25. jul 2023 kl. 19:30
Tir d. 8. aug 2023 kl. 19:30
Luther - hans salmer og betydning for kirkemusikken - søndag d. 29. januar 2017 kl. 19:30 (gratis)

Luther med lutten akkompagnerer angiveligt sine egne salmer for en lille lykkelig skare

Det er reformationsår og med det er der fokus såvel teologi som musikken, der fulgte som følge af reformationen.

Ved dette fællesarrangement for Hobro-Mariager provsti vil der være fokus musik, som ikke havde kunnet ekstistere uden reformationens ændrede fokus også musikken.

Coro Misto under ledelse af Søren Birch står for den professionelle del af arrangementet ved bl.a. at synge Bachs motet "Jesu meine Freude", som er skrevet over salmen vi dansk kender som "Gud skal alting mage".
Derforuden præsenteres et par af Luthers salmer, som de været sunget originalt, hvilket er anderledes end vi synger salmer i dag.

Søren Birch vil også dirigere hele forsamlingen når vi i fællesskab synger nogle af verdens første salmer.

Bo Grønbech
(1951-)
Intrada: Nu fryde sig hver kristen mand
FællessalmeNu fryde sig hver kristen mand
KorVi tro vi alle tro på Gud
Wir gläuben all an einen Gott  (BWV 680)
  in Organo pleno con Pedale
KorVi tro vi alle tro på Gud
FællessalmeNu bede vi den Helligånd
Forlen os freden, Herre, nu
J.S.Bach
Jesu meine freude
FællessalmeBehold os Herre ved dit ord
Med fred og fryd jeg farer hen
KorAf dybsens nød, o Gud, til dig
Aus tiefer Not schrei ich zu dir  (BWV 686)
  a 6 in Organo pleno con Pedale doppio
KorAf dybsens nød, o Gud, til dig
FællessalmeVor Gud Han er så fast en borg

Bachs motet: Jesu meine Freude

Reformationens forandring af kirkemusikken.

Det er blevet 2017, og dermed har man taget hul på reformationsåret.
I 1517 slog Martin Luther sine teser op på en dør i det tidligere Østtyskland, og det ændrede Europas kirkelige geografi i et katolsk Sydeuropa og et reformert Nordeuropa.
Det handlede og handler jo selvfølgelig om teologi, men foruden teologien ændrede det også kirkens musik i væsentlig grad.
Før havde sproget være latin og præget af den såkaldte gregorianske sang, som vi kender som munkesang.
For et par år siden kom nogle belgiske munke oven i købet på hitlisterne med denne musik.
Efter reformationen blev salmen det centrale punkt i kirkemusikken. Menighedens salmesang er eller burde være bærende for musikken i højmessen.
Ved arrangementet for Hobro-Mariager Provsti, der finder sted i Mariager kirkes store rum søndag d. 29. januar, vil der blive præsenteret musik, som kan siges at være en direkte følge af reformationen.
Coro Misto under ledelse af Søren Birch, vil således fremføre Johann Sebastian Bach's enestående motet: "Jesu meine Freude", skrevet over salmen vi på dansk kender som "Gud skal alting mage".
Derforuden vil Søren Birch dirigere, når vi sammen synger nogle af Luthers meget tidlige salmer.
Ved orglet sidder Mariager Kirkes organist, der også vil spille orgelmusik bygget direkte over Luthers salmer.
Der er ingen trykt program, men rækkefølgen og alle tekster vises på storskærm, og kirken vil kun være oplyst af stearinlys.
Der er gratis adgang til dette provstiarrangement.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023