Organistens musiksider
Lør d. 5. okt 2019 kl. 16:00

Orkesterkoncert
Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch
Lør d. 19. okt 2019 kl. 16:00

Sangkoncert
Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau
Søn d. 27. okt 2019 kl. 19:00

Musikgudstjeneste
Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.
Lør d. 2. nov 2019 kl. 16:00

Alle Helgenskoncert
Giovanni Pergolesi: Stabat Mater samt arier af Bach.
Margrethe Smedegaard, sopran & Estrid Molt Ipsen, alt
samt musikere fra Randers kammerorkester
Fre d. 29. nov 2019 kl. 20:00

Meditationskoncert
Der er ikke brug for mere forbrugerræs. Der er brug for ro! Kom til meditationskoncert, når Mariager kirkes organist holder "Bach-Friday" med mentalhygiegnisk musik af den store mester Bach.
Se flere koncerter . . . . .
Brandenburgkoncerter og andre hits med Ensemble Zimmermann - onsdag d. 14. september 2016 kl. 19:30 (75 kr.)

 

DER ER LEDIGE BILLETTER VED INDGANGEN!

Billetsalget via Himmerlandsbilletten 75 kr. . Klik  logoet herunder.

 

 

Johann Sebastian Bachs 4. og 5. Brandenburgkoncert er omdrejningspunktet i dette program, hvor de berømte orkesterværker er omgivet af musik af Telemann, som Bach har kendt og er blevet inspireret af.

I Telemanns koncert for blokfløjte og travers hører man tydeligt de to instrumenters forskelle og ligheder.
Traversfløjten adskiller sig bl.a. fra den moderne tværfløjte ved at være af træ og have huller i stedet for klapper, hvilket giver nogle helt specielle klanglige muligheder.

Bachs 4. Brandenburgkoncert har to blokfløjter og violin som solister, men han lavede selv en anden version, hvor han flyttede det hele en tone ned og erstattede violinen med cembaloet, som han sikkert selv spillede.
Her er orkestrets musikalske leder Lars Colding Wolf solist cembaloet.

I den 5. Brandenburgkoncert er der hele tre solister: travers, violin og cembalo.

Ensemble Zimmermann (ZIM) blev etableret i 2001 og er veletableret som et internationalt sammensat specialensemble for tidlig musik.
Det er en skøn blanding af musikere fra Danmark, Sverige, England, Tyskland og Holland, som bringer erfaringer med fra de førende barokorkestre i Europa.

Travers- og blokfløjtespiller Majbritt Young Christensen er uddannet blokfløjte hos Dan Laurin og Nikolaj Ronimus Det Fynske Musikkonservatoriums MusikerPerformer linje.
Hun specialiserede sig efterfølgende i Tidlig Musik og studerede traversfløjte hos Jed Wentz i Amsterdam, og hun blev i 2004 den første til at en diplomeksamen traversfløjte fra et dansk musikkonservatorium.
Majbritt er medlem af Ensemble Zimmermanns styregruppe og er desuden aktiv som kammermusiker i Danmark og USA.

 

Monica Schmidt Andersen debuterede efter ni års studier som blokfløjtenist fra solistklassen Syddansk Musikkonservatorium i Odense i februar 2016 med koncertrækken "Get Inspired".
Hun har bl.a. studeret hos Nikolaj Ronimus (DK), Erik Bosgraaf (NL) og haft et års udvekslingsophold Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hos Dan Laurin.
Derudover har hun læst en kandidat i musikpsykologi, ”Psychology for Musicians” fra The University of Sheffield i England.
Hun har modtaget priser ved internationale konkurrencer, senest en 1. pris i februar 2016 ved Nordhorn internationale soloblokfløjtekonkurrence i Tyskland.
Ensemble Zimmermann ledes af cembalist og organist Lars Colding Wolf.
Han modtog i 2012 Julie Friisholms Mindefonds ærespris for sit mangeårige virke som musiker, pædagog og iværksætter inden for tidlig musik i Danmark.
Han er uddannet konservatorierne i Aalborg, Odense og Malmö med cembalodebut i 2002 efter studier hos Lars Ulrik Mortensen.

 Koncertprogram . . . . .
Georg Philipp Telemann
(1681-1767) 
Koncert for blokfløjte, travers og orkester i e-mol TWV 52:e1
Johann Sebastian Bach
(1685-1750) 
Brandenburgkoncert nr. 5 i D-dur for travers, violin, cembalo og strygere
Georg Philipp Telemann
(1681-1767) 
Ouverture des Nations anciens et modernes TWV 55: G4
Johann Sebastian Bach
(1685-1750) 
Brandenburgkoncert nr. 4 i Bachs transskription for 2 blokfløjter, cembalo og strygere


Programnoter . . . . .
Johann Sebastian Bachs 4. og 5. Brandenburgkoncert er omdrejningspunktet i dette program, hvor de berømte orkesterværker er omgivet af musik af Telemann, som Bach har kendt og er blevet inspireret af. 

I Telemanns koncert for blokfløjte og travers hører man tydeligt de to instrumenters forskelle og ligheder. Traversfløjten adskiller sig bl.a. fra den moderne tværfløjte ved at være af træ og have huller i stedet for klapper, hvilket giver nogle helt specielle klanglige muligheder.

Bachs 4. Brandenburgkoncert har to blokfløjter og violin som solister, men han lavede selv en anden version, hvor han flyttede det hele en tone ned og erstattede violinen med cembaloet, som han sikkert selv spillede. Her er orkestrets musikalske leder Lars Colding Wolf solist på cembaloet. I den 5. Brandenburgkoncert er der hele tre solister: travers, violin og cembalo.

Ensemble Zimmermann (ZIM) blev etableret i 2001 og er veletableret som et internationalt sammensat specialensemble for tidlig musik. Det er en skøn blanding af musikere fra Danmark, Sverige, England, Tyskland og Holland, som bringer erfaringer med fra de førende barokorkestre i Europa.

Ensemble Zimmermann ledes af cembalist og organist Lars Colding Wolf. Han modtog i 2012 Julie Friisholms Mindefonds ærespris for sit mangeårige virke som musiker, pædagog og iværksætter inden for tidlig musik i Danmark. Han er uddannet på konservatorierne i Aalborg, Odense og Malmö med cembalodebut i 2002 efter studier hos Lars Ulrik Mortensen.

Travers- og blokfløjtespiller Majbritt Young Christensen er uddannet på blokfløjte hos Dan Laurin og Nikolaj Ronimus på Det Fynske Musikkonservatoriums MusikerPerformer linje. Hun specialiserede sig efterfølgende i Tidlig Musik og studerede traversfløjte hos Jed Wentz i Amsterdam, og hun blev i 2004 den første til at få en diplomeksamen på traversfløjte fra et dansk musikkonservatorium. Majbritt er medlem af Ensemble Zimmermanns styregruppe og er desuden aktiv som kammermusiker i Danmark og USA.

Monica Schmidt Andersen debuterede efter ni års studier som blokfløjtenist fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense i februar 2016 med koncertrækken "Get Inspired". Hun har bl.a. studeret hos Nikolaj Ronimus (DK), Erik Bosgraaf (NL) og haft et års udvekslingsophold på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hos Dan Laurin. Derudover har hun læst en kandidat i musikpsykologi, ”Psychology for Musicians” fra The University of Sheffield i England. Hun har modtaget priser ved internationale konkurrencer, senest en 1. pris i februar 2016 ved Nordhorn internationale soloblokfløjtekonkurrence i Tyskland.

Pressemeddelelse . . . . .
Brandenburgkoncerter i Mariager kirke.
Det er et par af musikhistoriens helt store værker, der er omdrejningspunktet ved koncerten i Mariager kirke onsdag d. 14. september kl. 19:30.
Der er vel ikke anden orkestermusik af Johann Sebastian Bach, der er så elsket som de seks såkaldte Brandenburg-koncerter.
På titelbladet kalder Bach koncerterne for "koncerter med flere instrumenter". Det må siges at være en mild underdrivelse.
De i alt seks koncerter er alle forskellige og alle barokkens instrumenter tages i brug.
Ved denne koncert spiller Ensemble Zimmermann under ledelse af Lars Colding Wolf den femte og den fjerde Brandenbug-koncert.
Bachs 4. Brandenburgkoncert har to blokfløjter og violin som solister, men han lavede selv en anden version, hvor han flyttede det hele en tone ned og erstattede violinen med cembaloet, som han sikkert selv spillede. Her er orkestrets musikalske leder Lars Colding Wolf solist på cembaloet. I den 5. Brandenburgkoncert er der hele tre solister: travers, violin og cembalo.
Foruden koncerterne af Bach spilles musik af Bachs samtige George Friederich Telemann. Der tages en beskeden entre til denne enestående koncert. læs evt. mere på musik.mariagerkirke.dk