Mariager kirkes musiksider
Ons d. 13. dec 2023 kl. 19:30
Kor koncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert.
Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 17. dec 2023 kl. 19:30
Julesalmemaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 julesalmer i stearinlysets skær.
Søn d. 7. jan 2024 kl. 16:00
Nytårskoncert
I lighed med andre corona-frie år spiller kirkens organist nytårskoncert første søndag i det nye år. På programmet bl.a. musik af Bach, Brahms og Louis Vierne.
Tor d. 25. jan 2024 kl. 19:30
Swingmusik i Munkesalen
PS swingbands fire fornøjelige musikere spiller swingmusik der har sin fornemmelse dybt begravet i 30’ernes måde at spille på.
Tir d. 6. feb 2024 kl. 19:30
Solkongemusik
Musik for traversfløjte, blokfløjte, gambe og cembalo fra det franske hof;
bl.a. Jacques Hotteterre, François Couperin og Joseph Bodin de Boismortier.
Fre d. 8. mar 2024 kl. 19:30
Ensemblekoncert
Tre af Händels fornøjelige orgelkoncerter samt Bach-kantaten "Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust" med årets operatalent Steffen Jespersen som alt-solist.
Lør d. 16. mar 2024 kl. 16:00
Blokfløjtekoncert
Blokfløjtenisten Michala Petri akkompagneret af Patricia Van Duuren Svendsen.
På programmet bl.a. blokfløjtekoncerter af Marcello og Vivaldi.
Søn d. 14. apr 2024 kl. 15:00

nn
Brandenburgkoncerter og andre hits med Ensemble Zimmermann - onsdag d. 14. september 2016 kl. 19:30 (75 kr.)

 

DER ER LEDIGE BILLETTER VED INDGANGEN!

Billetsalget via Himmerlandsbilletten 75 kr. . Klik  logoet herunder.

 

 

Johann Sebastian Bachs 4. og 5. Brandenburgkoncert er omdrejningspunktet i dette program, hvor de berømte orkesterværker er omgivet af musik af Telemann, som Bach har kendt og er blevet inspireret af.

I Telemanns koncert for blokfløjte og travers hører man tydeligt de to instrumenters forskelle og ligheder.
Traversfløjten adskiller sig bl.a. fra den moderne tværfløjte ved at være af træ og have huller i stedet for klapper, hvilket giver nogle helt specielle klanglige muligheder.

Bachs 4. Brandenburgkoncert har to blokfløjter og violin som solister, men han lavede selv en anden version, hvor han flyttede det hele en tone ned og erstattede violinen med cembaloet, som han sikkert selv spillede.
Her er orkestrets musikalske leder Lars Colding Wolf solist cembaloet.

I den 5. Brandenburgkoncert er der hele tre solister: travers, violin og cembalo.

Ensemble Zimmermann (ZIM) blev etableret i 2001 og er veletableret som et internationalt sammensat specialensemble for tidlig musik.
Det er en skøn blanding af musikere fra Danmark, Sverige, England, Tyskland og Holland, som bringer erfaringer med fra de førende barokorkestre i Europa.

Travers- og blokfløjtespiller Majbritt Young Christensen er uddannet blokfløjte hos Dan Laurin og Nikolaj Ronimus Det Fynske Musikkonservatoriums MusikerPerformer linje.
Hun specialiserede sig efterfølgende i Tidlig Musik og studerede traversfløjte hos Jed Wentz i Amsterdam, og hun blev i 2004 den første til at en diplomeksamen traversfløjte fra et dansk musikkonservatorium.
Majbritt er medlem af Ensemble Zimmermanns styregruppe og er desuden aktiv som kammermusiker i Danmark og USA.

 

Monica Schmidt Andersen debuterede efter ni års studier som blokfløjtenist fra solistklassen Syddansk Musikkonservatorium i Odense i februar 2016 med koncertrækken "Get Inspired".
Hun har bl.a. studeret hos Nikolaj Ronimus (DK), Erik Bosgraaf (NL) og haft et års udvekslingsophold Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hos Dan Laurin.
Derudover har hun læst en kandidat i musikpsykologi, ”Psychology for Musicians” fra The University of Sheffield i England.
Hun har modtaget priser ved internationale konkurrencer, senest en 1. pris i februar 2016 ved Nordhorn internationale soloblokfløjtekonkurrence i Tyskland.
Ensemble Zimmermann ledes af cembalist og organist Lars Colding Wolf.
Han modtog i 2012 Julie Friisholms Mindefonds ærespris for sit mangeårige virke som musiker, pædagog og iværksætter inden for tidlig musik i Danmark.
Han er uddannet konservatorierne i Aalborg, Odense og Malmö med cembalodebut i 2002 efter studier hos Lars Ulrik Mortensen.

 
Koncertprogram . . . . .
Georg Philipp Telemann
(1681-1767) 
Koncert for blokfløjte, travers og orkester i e-mol TWV 52:e1
Johann Sebastian Bach
(1685-1750) 
Brandenburgkoncert nr. 5 i D-dur for travers, violin, cembalo og strygere
Georg Philipp Telemann
(1681-1767) 
Ouverture des Nations anciens et modernes TWV 55: G4
Johann Sebastian Bach
(1685-1750) 
Brandenburgkoncert nr. 4 i Bachs transskription for 2 blokfløjter, cembalo og strygere


Programnoter . . . . .
Johann Sebastian Bachs 4. og 5. Brandenburgkoncert er omdrejningspunktet i dette program, hvor de berømte orkesterværker er omgivet af musik af Telemann, som Bach har kendt og er blevet inspireret af. 

I Telemanns koncert for blokfløjte og travers hører man tydeligt de to instrumenters forskelle og ligheder. Traversfløjten adskiller sig bl.a. fra den moderne tværfløjte ved at være af træ og have huller i stedet for klapper, hvilket giver nogle helt specielle klanglige muligheder.

Bachs 4. Brandenburgkoncert har to blokfløjter og violin som solister, men han lavede selv en anden version, hvor han flyttede det hele en tone ned og erstattede violinen med cembaloet, som han sikkert selv spillede. Her er orkestrets musikalske leder Lars Colding Wolf solist på cembaloet. I den 5. Brandenburgkoncert er der hele tre solister: travers, violin og cembalo.

Ensemble Zimmermann (ZIM) blev etableret i 2001 og er veletableret som et internationalt sammensat specialensemble for tidlig musik. Det er en skøn blanding af musikere fra Danmark, Sverige, England, Tyskland og Holland, som bringer erfaringer med fra de førende barokorkestre i Europa.

Ensemble Zimmermann ledes af cembalist og organist Lars Colding Wolf. Han modtog i 2012 Julie Friisholms Mindefonds ærespris for sit mangeårige virke som musiker, pædagog og iværksætter inden for tidlig musik i Danmark. Han er uddannet på konservatorierne i Aalborg, Odense og Malmö med cembalodebut i 2002 efter studier hos Lars Ulrik Mortensen.

Travers- og blokfløjtespiller Majbritt Young Christensen er uddannet på blokfløjte hos Dan Laurin og Nikolaj Ronimus på Det Fynske Musikkonservatoriums MusikerPerformer linje. Hun specialiserede sig efterfølgende i Tidlig Musik og studerede traversfløjte hos Jed Wentz i Amsterdam, og hun blev i 2004 den første til at få en diplomeksamen på traversfløjte fra et dansk musikkonservatorium. Majbritt er medlem af Ensemble Zimmermanns styregruppe og er desuden aktiv som kammermusiker i Danmark og USA.

Monica Schmidt Andersen debuterede efter ni års studier som blokfløjtenist fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense i februar 2016 med koncertrækken "Get Inspired". Hun har bl.a. studeret hos Nikolaj Ronimus (DK), Erik Bosgraaf (NL) og haft et års udvekslingsophold på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hos Dan Laurin. Derudover har hun læst en kandidat i musikpsykologi, ”Psychology for Musicians” fra The University of Sheffield i England. Hun har modtaget priser ved internationale konkurrencer, senest en 1. pris i februar 2016 ved Nordhorn internationale soloblokfløjtekonkurrence i Tyskland.

Pressemeddelelse . . . . .
Brandenburgkoncerter i Mariager kirke.
Det er et par af musikhistoriens helt store værker, der er omdrejningspunktet ved koncerten i Mariager kirke onsdag d. 14. september kl. 19:30.
Der er vel ikke anden orkestermusik af Johann Sebastian Bach, der er så elsket som de seks såkaldte Brandenburg-koncerter.
På titelbladet kalder Bach koncerterne for "koncerter med flere instrumenter". Det må siges at være en mild underdrivelse.
De i alt seks koncerter er alle forskellige og alle barokkens instrumenter tages i brug.
Ved denne koncert spiller Ensemble Zimmermann under ledelse af Lars Colding Wolf den femte og den fjerde Brandenbug-koncert.
Bachs 4. Brandenburgkoncert har to blokfløjter og violin som solister, men han lavede selv en anden version, hvor han flyttede det hele en tone ned og erstattede violinen med cembaloet, som han sikkert selv spillede. Her er orkestrets musikalske leder Lars Colding Wolf solist på cembaloet. I den 5. Brandenburgkoncert er der hele tre solister: travers, violin og cembalo.
Foruden koncerterne af Bach spilles musik af Bachs samtige George Friederich Telemann. Der tages en beskeden entre til denne enestående koncert. læs evt. mere på musik.mariagerkirke.dk
KoncerterHøjmesser/salmerAubertin-orgletOrganist & KorKontakt

Næste koncert

Koncerter i 2023
Koncerter i 2024
Koncerter i 2025

Alle koncerter

Koncertnyhedsbrev
Næste højmesse
Kommende højmesser

Den Danske Salmebog
Salmevalg til kirkeåret
Julesalmemaraton
Billeder af orglet
Disposition
Bernard Aubertin
Sound bits
Media
Discografi
Download
Kirkens organist

Klosterkoret
Klosterkorets øveside

Kirkekoret
Kirkens organist
Mikael Ustrup
Klosterstien 12
DK-9550 Mariager
Mobil: 61 35 54 47

Mail: organist(ad)
mariagerkirke.dk

Mandag er fridag

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 1997-2023