Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

følger
Martin Luthers reformering af gudstjenesten ved Peter Thyssen - onsdag d. 22. februar 2017 kl. 19:30 i Munkesalen (gratis)
Torslunde-altertavlen

En af de vigtigste indsatser, som Martin Luther (1483-1546) ydede i forbindelse med reformationen, var hans fornyelse af gudstjenesten.

Hvor den middelalderlige-katolske gudstjeneste mere var udformet som ”menneskets tjeneste for Gud”, opfattede Luther gudstjenesten som ”Guds tjeneste for mennesket”.

Derfor fjernede han en masse elementer fra den katolske gudstjeneste og insisterede , at gudstjenesten skulle foregå menighedens modersmål (fremfor latin som tidligere).

Foredraget vil behandle grundtankerne i Luthers gudstjenestesyn og den betydning, det fik for den danske gudstjeneste efter reformationenherunder også, hvordan vi kan bruge Luthers tanker om gudstjenesten i dag.

Foredrag om Martin Luthers reformering af gudstjenesten.

Det er som bekendt reformationsår i 2017. Da Martin Luther for 500 år siden slog sine teser op på døren i Wittenberg, havde han næppe forestillet sig, at vi i det 2100 århundrede ville sidde i Munkesalen ved Mariager kirke, og høre om den betydning det fik for vores gudstjeneste i Danmark.
Hvordan verden og gudstjenesten ville have set ud, at jo umuligt at forestille sig, men gudstjenesten blev ændret på nogle meget vigtige parametre.
Derfor fjernede han en masse elementer fra den katolske gudstjeneste og insisterede på, at gudstjenesten skulle foregå på menighedens modersmål (fremfor på latin som tidligere).
Sognepræst lic. theol Peter Thyssen er sognepræst ved Holmens kirke i Kbh., og han vil ved dette foredrag behandle grundtankerne i Luthers gudstjenestesyn og den betydning, det fik for den danske gudstjeneste efter reformationen – herunder også, hvordan vi kan bruge Luthers tanker om gudstjenesten i dag.
Der er gratis adgang til dette arrangement.