Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Martin Luthers reformering af gudstjenesten ved Peter Thyssen - onsdag d. 22. februar 2017 kl. 19:30 i Munkesalen (gratis)
Torslunde-altertavlen

En af de vigtigste indsatser, som Martin Luther (1483-1546) ydede i forbindelse med reformationen, var hans fornyelse af gudstjenesten.

Hvor den middelalderlige-katolske gudstjeneste mere var udformet som ”menneskets tjeneste for Gud”, opfattede Luther gudstjenesten som ”Guds tjeneste for mennesket”.

Derfor fjernede han en masse elementer fra den katolske gudstjeneste og insisterede , at gudstjenesten skulle foregå menighedens modersmål (fremfor latin som tidligere).

Foredraget vil behandle grundtankerne i Luthers gudstjenestesyn og den betydning, det fik for den danske gudstjeneste efter reformationenherunder også, hvordan vi kan bruge Luthers tanker om gudstjenesten i dag.

Foredrag om Martin Luthers reformering af gudstjenesten.

Det er som bekendt reformationsår i 2017. Da Martin Luther for 500 år siden slog sine teser op på døren i Wittenberg, havde han næppe forestillet sig, at vi i det 2100 århundrede ville sidde i Munkesalen ved Mariager kirke, og høre om den betydning det fik for vores gudstjeneste i Danmark.
Hvordan verden og gudstjenesten ville have set ud, at jo umuligt at forestille sig, men gudstjenesten blev ændret på nogle meget vigtige parametre.
Derfor fjernede han en masse elementer fra den katolske gudstjeneste og insisterede på, at gudstjenesten skulle foregå på menighedens modersmål (fremfor på latin som tidligere).
Sognepræst lic. theol Peter Thyssen er sognepræst ved Holmens kirke i Kbh., og han vil ved dette foredrag behandle grundtankerne i Luthers gudstjenestesyn og den betydning, det fik for den danske gudstjeneste efter reformationen – herunder også, hvordan vi kan bruge Luthers tanker om gudstjenesten i dag.
Der er gratis adgang til dette arrangement.