Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
Martin Luthers reformering af gudstjenesten ved Peter Thyssen - onsdag d. 22. februar 2017 kl. 19:30 i Munkesalen (gratis)

Torslunde-altertavlen

En af de vigtigste indsatser, som Martin Luther (1483-1546) ydede i forbindelse med reformationen, var hans fornyelse af gudstjenesten.

Hvor den middelalderlige-katolske gudstjeneste mere var udformet som ”menneskets tjeneste for Gud”, opfattede Luther gudstjenesten som ”Guds tjeneste for mennesket”.

Derfor fjernede han en masse elementer fra den katolske gudstjeneste og insisterede , at gudstjenesten skulle foregå menighedens modersmål (fremfor latin som tidligere).

Foredraget vil behandle grundtankerne i Luthers gudstjenestesyn og den betydning, det fik for den danske gudstjeneste efter reformationenherunder også, hvordan vi kan bruge Luthers tanker om gudstjenesten i dag.

Foredrag om Martin Luthers reformering af gudstjenesten.

Det er som bekendt reformationsår i 2017. Da Martin Luther for 500 år siden slog sine teser op på døren i Wittenberg, havde han næppe forestillet sig, at vi i det 2100 århundrede ville sidde i Munkesalen ved Mariager kirke, og høre om den betydning det fik for vores gudstjeneste i Danmark.
Hvordan verden og gudstjenesten ville have set ud, at jo umuligt at forestille sig, men gudstjenesten blev ændret på nogle meget vigtige parametre.
Derfor fjernede han en masse elementer fra den katolske gudstjeneste og insisterede på, at gudstjenesten skulle foregå på menighedens modersmål (fremfor på latin som tidligere).
Sognepræst lic. theol Peter Thyssen er sognepræst ved Holmens kirke i Kbh., og han vil ved dette foredrag behandle grundtankerne i Luthers gudstjenestesyn og den betydning, det fik for den danske gudstjeneste efter reformationen – herunder også, hvordan vi kan bruge Luthers tanker om gudstjenesten i dag.
Der er gratis adgang til dette arrangement.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023