Lør d. 4. maj 2019 kl. 16:00

Korkoncert
Lunds Vokalensemble synger musik med temaet "Transfigurations". På programmet musik af Sven-Erik Bäck, samt musik af Frank Martin, Tomás Luis de Victoria og Cecilia McDowell.
Tir d. 14. maj 2019 kl. 19:30

Kor- og orkesterkoncert
Mariagerfjord Kammerkor og Hobro Kammerorkester afholder forårskoncert. Man kan bl.a. høre Schuberts flotte Deutsche Messe. Dirigenter er Johanne Grønkjær og Anders Olesen.
Søn d. 26. maj 2019 kl. 16:00

Forårskoncert
Klosterkoret synger et blandet program af materiale, som koret har arbejdet med i årets løb. Violinist Katarzyna Anna Bis Christiansen medvirker også.
Tir d. 11. jun 2019 kl. 19:30

Jørgen Ellekilde er nyudnævnt domorganist i Aalborg. Han spiller ved årets første sommerkoncert musik af Alfred Hollins, C.P.E. Bach, Olivier Messiaen og pinsemusik af Maurice Durufle.
Tir d. 25. jun 2019 kl. 19:30

"The Nordic Organduo", består af koreaneren JeeYoung Park & hollænderen Abram Bezuijen. De spiller tysk musik af Mozart og Merkel, norsk musik af Grieg og tango af Astor Piazolla.
Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Festivalkoncert søndag d. 11. november kl. 16:00 med Thomas Lennartz (Entré 50 kr.)
Thomas Lenartz er professor i orgel og improvisation ved konservatoriet i Leipzig

Koncerten er en del af Aarhus Symfoniske Orgelfestival.

Klik på logoet for at gå til festivallens hjemmeside og se, hvilke koncerter der også finder sted.

Imiddelbart skulle man tro, at hvis man er professor i byen, hvor Johann Sebastian Bach havde sit virke, at koncertprogrammet ville indeholde en hel del orgelmusik af den gamle mester.

Når Thomas Lennartz spiller i Mariager kirke, er programmet renset for Bach og Mendelssohn. Til gengæld er der spændende musik af lidt mindre kendte komponister.

Nogler af disse har haft deres virke i og omkring Leipzig.

Programmet består udelukkende af tysk musik og programmet veksler mellem frie værker og koralbundne værker.

Koncerten er en del af Aarhus Symfoniske Orgelfestival.

Carl Piutti
(1846-1902)
Festival-Hymnus
Flor Peeters
(1903-1986)
Partita on the song of Mary „Lieve Vrouwe van de Kempen
Dietrich Buxtehude
(ca. 1637-1707)
Praeludium, fuga og ciacona i C-dur  (BuxWV 137)
Markus Karas
(1961-)
Variations on the choral „Jesu dulcis memoria“
Georg Muffat
Toccata tertia
Jan Janca
(1933-)
Variations on „Help, Lord of my life“
Johann Gottfried Müthel
Fantasia in F
Bert Matter
(1937-)
Fantasia on „God I shall not leave“
Gustav Merkel
Ouverture in C op.123 from Sonata Nr. 3 c-minor op.80:
  - Andante
   - Allegro

Festivalkoncert med tysk professor.
Det er ikke hvert år, der er festival i Mariager kirke. Nærmere bestemt er det hvert andet år.
Da Marisager kirke i 2010 indviede sit store 46 stemmers Bernard Aubertin-orgel fik også musikhuset i Aarhus nyt orgel. Det blev ligeledes til 46 stemmer, men i en helt anden stil. Ved den lejlighed påbegyndte nogle organister et samarbejde der resulterede i Aarhus Symfoniske Orgelfestival. Nok er Mariager ikke Aarhus, men i forbindelse med festivalen placeres der også orgelkoncerter udenfor Aarhus.
Søndag d. 11. november kl. 16:00 er der således festival koncert med fint besøg fra en af europas vigtigste musikbyer: Leipzig. Thomas Lennartz er professor i orgel og improvisation, og han spiller i Mariager kirke et program udelukkende med tyske komponister, hvoraf en del af dem, har haft deres virke omkring Leipzig.