Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
Tantum - cd realese koncert. Fredag d. 23. februar 2018 kl. 19:30 (50 kr.)

Jonas Simonson, fløjte - Anders Jormin, kontrabas og Karin Nelson, orgel.

Anders Jormin, Karin Nelson och Jonas Simonson arbejder alle som unervisere ved Högskolan för scen och musik ved Göteborgs universitet.

De har alla tre egne solokarierer, men de har spillet sammen de sidste 10 år.

2010 udkom deres første CD - Songs in Meantone, og nu udkommer CD nummer to.

Titlen på denne CD er "Tantum", som stammer fra den latinske hymne "Pange Lingua".

CD'en blev indspillet i Mariager Kirke i oktober måned 2016.

På CD*en improviserer trioen over den gregorianske melodi Tantum ligesom der forekommer nogel samiske melodier på denne indspilning.

Der er også plads til gruppens egne kompositioner samt transskriptioner af Johann Sebastian Bach.

Koncerten byder selvfølgelig på smagsprøver fra CD'en.

Svensk trio i Mariager Kirke.
Der er en del ting, der er anderledes ved koncerten i Mariager kirke fredag d. 23. februar.
Kan man få en kontrabas op til orglet? Ja - hvis trappen er bred nok ellers ikke.
Det går lettere med en tværfløjte og orglet er vist det ejendomsmægleren kalder nagelfast, så det volder ingen problemer.
Netop orgel, fløjte og kontrabas er besætningen i den svenske trio bestående af Jonas Simonson, Anders Jormin og Karin Nelson der spiller ved koncerten.
De optog i oktober 2016 en cd i netop Mariager kirke.
En cd som udkommer i disse dage. CD'en hedder Tantum som er et latinsk ord, der stammer fra den gamle hymne "Pange lingua".
Ellers er musikken bestemt ikke gammel. Der er nykomponerede stykker og samisk folketone samt transkriptioner for besætningen af bl.a. Bach.
Fredag aften er også et lidt usædvanligt tidspunkt for en kirkekoncert, men trioen spiller i Gøteborg dagen forinden, så er fredag aften - i konkurrence med diverse TV-underholdningen - var muligheden.
Gå ikke glip af muligheden for at høre denne helt specielle koncert. Der tages som altid, når der deltager professionelle musikere, en beskeden entre.
Og ja - man kan få en kontrabas op ad trappen!

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023