Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
"Bach Friday" - meditationskoncert. Fredag d. 29. november 2019 kl. 20:00 (gratis)

Bach Friday

Verden og verdens mennesker har såmænd ikke brug for gode slagtilbud og forbrugerræs "Black Friday".

Mennesker har ind imellem brug for ro - og der er ingen stor kraftig musik på programmet, når Mariager kirkes organist afholde "Bach Friday".

Musikken er af den evigt unge Johann Sebatian Bach.

Rolig, mentalhygiejnisk og svag.

Der er ingen trykt program, men musikken, der spilles, vil diskret fremgå af tekst på kirkens hvide vægge i en kirke kun oplyst af stearinlys.

Lad dig afstresse i selskab med et fransk velklingende orgel og tysk velklingende musik.

Präludium i d-mol  (BWV 539,1)
Kyrie, Gott Vater in Ewigkeit  (BWV 669)
  Canto fermo in soprano à 2 Clav. et Ped.
Allein Gott in der Höh sei Ehr  (BWV 676)
  à 2 Clav. et Pedal
Wir glauben all an einen Gott  (BWV 740)
  (a 5 voci a 2 Clav. e Pedale doppio)
Triosonata nr. 3 i d-mol  (BWV 527)
  Andante
  Adagio e dolce
  Vivace
Komm heiliger Geist, Herre Gott  (BWV 652)
  alio modo / à 2 claviers et pédale
Vater unser im Himmelreich  (BWV 737)
  manualiter
Fuga i d-mol  (BWV 539,2)

Bach-Friday i Mariager Kirke.
Der er forskellige måder, at bruge en fredag aften på. Nogle mennesker svinger dankortet ude eller hjemme foran computeren, mens andre går i den modsatte grøft.
For andet år i træk afholder Mariager kirke Bach-Friday. I år falder Bach-Friday helt tilfældigt sammen med Black Friday, som er fredag d. 29. november. Ved koncerten i Mariager kirke, der finder sted kl. 20.00, vil kirkens organist spille musik udelukkende af Johann Sebastian Bach.
Ikke stort og kraftigt, men den svage meditative Bach. Kirken vil kun være oplyst af stearinlys, og man kan sidde, hvor man vil, eller sågar lægge sig på en bænk. Der er intet trykt program, men hvad der spilles, kan ses på en diskret storskærm.
Aftenens hovedværk er Bachs triosonate i d-mol.
Bach skrev i alt seks triosonater som øvelsesstykker til sine sønner. I al sin enkelthed spilles en stemme i den ene hånd, en anden stemme i den anden hånd og den tredje stemme i pedalet. Enklere kan det ikke gøres, og alligevel står Bachs triosonater som et fyrtårn blandt alle barokkens mangfoldige kompositioner.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023