Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel.
Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Søn d. 15. dec 2019 kl. 19:30

JuleSalmeMaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 20 julesalmer i stearinlysets skær.
3. sommerkoncert søndag d. 19. juli 1998 kl. 19:30

Aftenens program er delt i en barokafdeling og en romantisk afdeling.

Clerembault og Bach er samtidige og Gade og Cesar Franck er også samtidige. Clerambault skrev 2 suiter for orgel, som for eftertidens står som noget af den ypperste franske barokmusik.
Grand Plein Jeu betyder at det skal spilles på orglets labialstemmer (dvs. de stemmer på orglet der fungerer efter samme princip som en blokfløjte).
Fugue er baroktidens hovedform. En form der har lighedstræk med en kanon.
Duo er for to stemmer - en i hver hånd.
Trio for tre stemmer men to i højre hånd og en i venstre.
Basse et Dessus de Trompette betyder "at nogle gange er trompeten nederst andre gange øverst".
Recits veksler mellem to forskellige klange.
Dialogue - en dialog - spilles på orglets tungestemmer (dvs. trompeter og lign. i modsætning til labialstemmer).

Der er næsten ikke den genre Bach ikke afprøvede - således også partitaen.
En partita er en variationsrække over en opgiven (protestantisk) salmemelodi, som bearbejdes på forskellig vis gennem en række variationer.
Det er muligt af Bach’s partitaer har været brugt således at menigheden sang et vers af salmen og orglet spillede et vers af partitaen etc. Bach skrev 3 store partitaer, hvoraf denne er den mindste.
Den afviger også ved at være et manualiter-stykke, d.v.s. uden brug af pedalværket. Partitaen har 9 gennemføringer sluttende med en ekkofantasi.

Gade skrev i 1851 tre tonestykker, som repræsenterer noget af den bedste danske orgelmusik fra perioden.
Gade har foruden tonestykkerne kun skrevet få orgelkoraler for orgel - så tonestykkerne er hans væsentligste bidrag til orgellitteraturen.

Cesar Franck er nok den største romantiske franske orgelkomponist (og det til trods for at han var belgier). Har var ansat ved Saint-Clothilde kirken i Paris fra 1858 til sin død.
Francks musik er meget emotionelt præget - i særdeleshed Prelude, Fugue et variation.

Louis-Nicolas Clerambault
Suite du premiere ton

Grand Plein Jeu (Fort lentement)
  Fugue (Lentement)