Mariager kirkes
  OBSPå grund af Coronasituationen er alle koncerter og musiske aktiviteter aflyst indtil videre.

Sommerkoncerterne, der bl.a. skulle have markeret et 10 års jubilæum for kirkens Aubertin-orgel, er aflyst, bl.a. fordi udenlandske allerede engagerede solister ikke ville kunne garantere, at de kunne komme til Danmark som verden ser ud lige nu.

Hvis situationen bedres, vil der muligvis blive arrangeret nogle koncerter i august måned.

Du kan stadig tilmelde dig kirkens musiknyhedsbrev, hvis du ønsker at blive informeret per mail om kirkens koncerter. Klik her for at tilmelde dig kirkens koncertnyhedsbrev

Lør d. 3. okt 2020 kl. 19:30

følger
Søn d. 11. okt 2020 kl. 19:00
Ved denne musikgudstjeneste medvirker Klosterkoret, der bl.a. synge musik af Lange-Müller og Johann Sebastian Bach.
Tir d. 27. okt 2020 kl. 19:30
Klaver og violin
Duo Essenza, der består af Birgitte Bærentzen Pihl, violin og Lene Buch Rasmussen, klaver spiller musik af Beethoven i anledning af 250 årets for hans fødsel.
Søn d. 15. nov 2020 kl. 15:00
Faures Requiem
Gabriel Faures smukke inderlige Requiem fremføres af Aars kirkes professionelle koncertkor, strygere og orgel. Ved koncerten opføres også Bachs kantate 150.
Fre d. 27. nov 2020 kl. 20:00
Søn d. 6. dec 2020 kl. 15:00
Juleoratoriet
Bach store Juleoratorium, der fortæller historien fra Lukasevangeliet om Jesu fødsel, fremføres af Coro Miste og Ensemble Zimmermann. Dirigent er Søren Birch.
Søn d. 13. dec 2020 kl. 15:00
Julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 20. dec 2020 kl. 19:30
JueSalmeMaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 julesalmer i stearinlysets skær.
3. sommerkoncert søndag d. 19. juli 1998 kl. 19:30

Aftenens program er delt i en barokafdeling og en romantisk afdeling.

Clerembault og Bach er samtidige og Gade og Cesar Franck er også samtidige. Clerambault skrev 2 suiter for orgel, som for eftertidens står som noget af den ypperste franske barokmusik.
Grand Plein Jeu betyder at det skal spilles på orglets labialstemmer (dvs. de stemmer på orglet der fungerer efter samme princip som en blokfløjte).
Fugue er baroktidens hovedform. En form der har lighedstræk med en kanon.
Duo er for to stemmer - en i hver hånd.
Trio for tre stemmer men to i højre hånd og en i venstre.
Basse et Dessus de Trompette betyder "at nogle gange er trompeten nederst andre gange øverst".
Recits veksler mellem to forskellige klange.
Dialogue - en dialog - spilles på orglets tungestemmer (dvs. trompeter og lign. i modsætning til labialstemmer).

Der er næsten ikke den genre Bach ikke afprøvede - således også partitaen.
En partita er en variationsrække over en opgiven (protestantisk) salmemelodi, som bearbejdes på forskellig vis gennem en række variationer.
Det er muligt af Bach’s partitaer har været brugt således at menigheden sang et vers af salmen og orglet spillede et vers af partitaen etc. Bach skrev 3 store partitaer, hvoraf denne er den mindste.
Den afviger også ved at være et manualiter-stykke, d.v.s. uden brug af pedalværket. Partitaen har 9 gennemføringer sluttende med en ekkofantasi.

Gade skrev i 1851 tre tonestykker, som repræsenterer noget af den bedste danske orgelmusik fra perioden.
Gade har foruden tonestykkerne kun skrevet få orgelkoraler for orgel - så tonestykkerne er hans væsentligste bidrag til orgellitteraturen.

Cesar Franck er nok den største romantiske franske orgelkomponist (og det til trods for at han var belgier). Har var ansat ved Saint-Clothilde kirken i Paris fra 1858 til sin død.
Francks musik er meget emotionelt præget - i særdeleshed Prelude, Fugue et variation.

Louis-Nicolas Clerambault
Suite du premiere ton

Grand Plein Jeu (Fort lentement)
  Fugue (Lentement)