Mariager kirkes musiksider
Søn d. 14. apr 2024 kl. 15:00
Korkoncert
Koret SORA synger klassiske satser for kvindekor, nyere kompositionsmusik for kvindestemmer samt folkemusikalske satser fra Danmark, Norden og andre lande.
Lør d. 11. maj 2024 kl. 16:00
Korkoncert
Capella Groningen synger et program med musik fra Det danske Hof.
Musik af bl.a. Mogens Pedersøn, Bartholomeus Stockmann and Thomas Schattenberg.
Søn d. 9. jun 2024 kl. 16:00
Korkoncert
Klosterkoret synger en buket danske og udenlandske sange og satser ved denne lille 45 minutters koncert. Efter koncerten er der fælles grillmad i klosterhaven
3. sommerkoncert torsdag d. 26. juli 2001 kl. 19:30 (entre 40 kr.)

Vicki Boeckmanfløjte John Holloway, violin Jaap ter Linden, cello og gambe Lars Ulrik Mortensen, cembalo
 
Vicki Boeckman har en omfattende koncertvirksomhed som freelance musiker i diverse kammermusikkonstellationer over hele landet samt i USA, Skandinavien, og nord Europa. Som solist har hun optrådt med adskillige orkestrer og kammerorkestrer herhjemme og i Norge og USA.  Hun har lavet utallige optagelser for Danmarks Radio, både fjernsyn og i radion, og har indspillet CDer for pladeselskaberne Classico, Kontrapunkt, Paula, Primavera og Musical Heritage.  Som kammermusiker herhjemme har hun haft et tilbagevendende samarbejde med Lars Ulrik Mortensen siden 1987 og John Holloway siden 1990.  Hun er fast medlem af to danske ensembler, “Opus 4”, samt den nystartede blokfløjtetrio“Wood’N’Flutes”, som specialisere sig i at opføre musik fra d. 20. århundrede.  
Vicki Boeckman underviser i blokfløjte, kammermusik og pædagogik ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun har også været ansat som lærer ved Ishøj Musikskole siden 1981. Herudover er hun en meget efterspurgt lærer ved mesterkurser og kurser i tidlig-musik i USA, Italien og England.
 
John Holloway er en af sin generations mest fremtrædende violinister inden for tidlig-musik-området.  Hans talrige pladeindspilninger omfatter blokfløjte.a. to versioner af ”De fire Årstider”, ”L’Estro Armonico”, og andre koncerter af Vivaldi, Brandenburg-koncerterne, ”Musikalisches Opfer” og sonater af J.S. Bach, sant alle Corellis og Händels violinsonater.  Hans indspilning af Bibers ”Rosenkrans-sonater” vandt en Gramophone Award i 1991 og for en række Cder med Buxtehudes kammermusik modtog Holloway danske ”Grammies” i 1995 og 1998.  Hans seneste indspilninger omfatter Schmeltzers ”Sonatae Unarum Fidium” (med Lars Ulrik Mortensen og Aloysia Assenbaum) smat en CD med violinværker fra den berømte Liechtenstein-Kastelcorn samling i Kromeriz. John Holloway har optrådt over hele Europa samt Nord- og Sydamerika som violinist  og/eller dirigent og er ligeledes en søgt pædagog.  I juni 1999 blev han udnævnt til professor i violin og kammermusik for strygere ved Konservatoriet i Dresden.
 
Cellist og gambisten Jaap ter Linden er en af de kendteste barokmusikfortolkere i Europa.  Som en af de første specialister dette område medvirkede han ved grundlæggelsen af talrige af de tidlig-musik-ensembler, som nu spiller en vigtig rolle i musiklivet.  Sammen med Ton Koopman dannede han ensemblet Musica da Camera, og han har været medlem af Music Antiqua Köln, English Concert, og Amsterdam Baroque Orchestra.  Med disse ensembler og som kammermusiker har han indspillet utallige CD’er.  Han er en efterspurgt fortolker af Bachs suiter for solo cello, og hans nylig indspilning for Harmonia Mundi blev genstand for stor kritikerros.
Jaap ter Linden underviser ved konservatorierne i den Haag og Würzburg og giver mesterkurser over hele Europa.  I de senere år har han tillige fungeret som dirigent og har modtaget fremragende anmeldelser for sit arbejde med bl.a. Deutsche Kammerphilharmonie, the Beethoven Akademie, Nieuw Sinfonietta, La Chapelle Royale, The European Community Baroque Orchestra og Concerto Copenhagen.
 
Lars Ulrik Mortensen har en udstrakt koncertvirksomhed som solist og kammermusiker i hele Europa, USA, Mexico, Sydamerika og Japan.  I årene 1988-1990 var han cembalist i det kendte engelske ensemble "London Baroque" og indtil 1993 i "Collegium Musicum 90" under ledelse af Simon Standage. Fra 1996-99 var han professor i cembalo og opførelsespraksis ved Hochschule für Musik i München, og han underviser nu på barokmusikkurser over hele verden.  
Siden 1999 har Lars Ulrik Mortensen været kunstnerisk leder for Concerto Copenhagen og har i den senere årrække slået sit navn fast som en fremragende og innovativ ensembleleder og instruktør.  Han høstede de store anmelderroser for sin indstudering og musikalske ledelse af Det kgl. Teaters genopsætning af Kunzens opera ”Holger Danske” sidste sæson.
Han har talrige pladeindspilninger bag sig, bl.a. for DGG-Archiv Produktion, EMI og Kontrapunkt;  hans indspilning af Bachs Goldbergvariationer modtog den fornemme franske udmærkelse "Diapason d'Or".  I de senere år har Lars Ulrik Mortensen i samarbejde med det statslige danske pladeselskab Dacapo beskæftiget sig specielt med musik af Buxtehude.  Han medvirker (bl.a. sammen med John Holloway og Jaap ter Linden) på den første samlede indspilning af Buxtehudes kammermusik, hvoraf Vol. I modtog den danske "Grammy" i 1995.  Indspilningen med kantater med sopranen Emma Kirkby modtog i 1998 endnu en Grammy og for sin triple-CD med Buxtehudes cembalomusik blev Lars Ulrik Mortensen udnævnt til “Årets danske Musiknavn” 2000 og modtog i januar 2001 den prestigesfyldte MIDEM-pris.



Pressemeddelelse . . . . .
PRESSEMEDDELELSE

Danmarksturné
med international barokkvartet d. 16 - 28. juli 2001
Vicki Boeckman – blokfløjte
John Holloway – violin
Jaap ter Linden – cello
Lars Ulrik Mortensen – cembalo

Med vind i sejlene fra deres CD med Telemann triosonater (udkommet på det danske pladeselskab Classico), kommer denne suveræne kvartet til at optræde over hele Danmark. Fra Skagen til Bornholm og fra Ribe til København vil ensemblet nå ud til både de herboende og besøgende med herlig musik af Telemann, Handel, Bach, Gabrielli, Castello, m.m.

Enkeltvis har hvert medlem en lang karriere som solist og kammermusiker bag sig og er store kapaciteter indenfor deres felter. Tillige er de allesammen efterspurgte lærere, som underviser ved Europas konservatorierer, samt ved workshops og mesterkurser over hele kloden. Fire individer, som kommer fra hver sit land med hver sin baggrund, som sammen taler det samme musikalske sprog. Deres fremragende samspil fremkalder ord som uforudsigelig, smidig, dristig og drillende hos anmeldere. Deres sprudlende spontanitet gør oplevelsen af musikken nærværende og spændende.

John Holloway spillede i Danmark for første gang i 1989 og har siden været
en hyppig gæst herhjemme. Foruden at have optrådt med Boeckman og Mortensen ca. hvert andet år har han medvirket som koncertmester i Concerto Copenhagen samt ved Radio Consorts udsendelser. Jaap ter Linden, Holloway og Mortensen har haft et langt samarbejde med det statslige danske pladeselskab Dacapo, med indspilninger af Buxtehudes kammermusik. Vol. I og II vandt den danske “Grammy”, for bedste klassiske indspilning.

Når de fire musikere står sammen på scenen kan man mærke deres uforbeholdne glæde ved at musicere sammen. Man kan læne sig tilbage
og nyde turen, der går ud i krogene med fine, detaillerede nuancer. Man kan lade kroppen swinge med den urokkelige rytmiske drive og slippe følelserne løs ved dramatikken og det underfundige humør.


KoncerterHøjmesser/salmerAubertin-orgletOrganist & KorKontakt

Næste koncert

Koncerter i 2024
Koncerter i 2025
Koncerter i 2026

Alle koncerter

Koncertnyhedsbrev
Næste højmesse
Kommende højmesser

Den Danske Salmebog
Salmevalg til kirkeåret
Julesalmemaraton
Billeder af orglet
Disposition
Bernard Aubertin
Sound bits
Media
Discografi
Download
Kirkens organist

Klosterkoret
Klosterkorets øveside

Kirkekoret
Kirkens organist
Mikael Ustrup
Klosterstien 12
DK-9550 Mariager
Mobil: 61 35 54 47

Mail: organist(ad)
mariagerkirke.dk

Mandag er fridag

Denne side er lavet af Mikael Ustrup 1997-2024