Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

følger
Lørdag d. 5. december kl. 16:00 Randers Kammerorkester og Ulrik Spang-Hanssen (135 kr.)

Billetsalget er afsluttet, men der vil være ledige billetter at købe ved indgangen!

Randers Kammerorkester og Ulrik Spang-Hanssen præsenterer lørdag d. 5. december kl. 16:00 i Mariager Kirke en ny cd med orgelkoncerter af Joseph Haydn.

Spang-Hanssen sidder ved orglets tangenter som solist i en enkelt af koncerterne - Hob. XVIII:2 i D- dur - og han spiller desuden to soloværker af den franske Louis-Claude Daquin.

Under ledelse af David Riddell byder Kammerorkestret også på Corellis Julekoncert, der blev komponeret til midnatsmessen i Peterskirken en julenat i slutningen af 1600-tallet.

Ulrik Spang-Hanssen er professor i orgelspil ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han har indspillet mere end 35 cd’er i eget navn, deriblandt Händels orgelkoncerter sammen med Randers Kammerorkester.

Arcangelo Corelli
Concerto grosso nr. 8 op. 6 (Julekoncerten)
Louis-Claude Daquin
Noël nr. 10 & Noël Suisse
Joseph Haydn
Koncert for orgel og orkester i D-dur Hob. XVIII:2

CD-release-koncert i Mariager Kirke.
Fire kolde dage i januar 2015 lagde Mariager kirke rum til en cd-indspilning.
Kirkens store orgel var omdrejningspunkt for en cd-indspilning med Franz Joseph Haydns orgelkoncerter. Tre orgelkoncerter ialt.
Randers Kammerorkester under ledelse af David Riddle stod for den orkestrale del af musikken mens orgelstemmen var lagt i hænderne på Ulrik Spang-Hanssen, professor i orgel ved konservatoriet i Aarhus.
Spang-Hanssen er velkendt med instrumentet i Mariager kirke, da han - helt tilbage fra årtusindeskiftet - var eksterne orgelkonsulent på kirkens orgel.
Ved denne koncert spilles en enkelt af Haydns orgelkoncerter og derforuden to soloværker af den franske komponist Louis-Claude Daquin.
Efter koncerten er der mulighed for at købe cd-en med alle tre orgelkoncerter af Haydn.