Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirili, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

"Lær og lyt" til Bachs Matthæuspassion. Tirsdag d. 22. marts kl. 19:30 (gratis) (Munkesalen)

I 1829 skete der noget epokegørende.
Felix Mendelssohn-Bartholdy, som boede og arbejde i Leipzig, arrangerede en opførelse af et stykke musik, skrevet af en anden Leipzig komponist.
Komponisten var det tidspunkt kun kendt i snævre cirkler i musikverdenen og hans navn var: Johann Sebastin Bach.
I dag kendt af de fleste, men det skyldes Mendelssohn.

I 1727 havde Bach langfredag ledet en opførelse af sin egen Matthæus-passion ved gudstjenesten, og det var dette værk Mendelsohn havde programsat 100 år efter. Resten er historie.

Bach hører til blandt de allerstørste og Matthæuspassionen er ikke som passion overgået.
Som alle andre passioner handler den om de 24 timer vi ikke glemmer, fra Jesus forrådes - tages til fange - tornekrones - forhøres for til sidst at blive korsfæstet.
Det er handlingen. Kendt og med meget mere drama end påskemorgen.

Ved arrangementet i Munkesalen har vi desværre ikke kunnet skaffe hele to fir-stemmige kor - to fuldt besatte orkestre og 6 solister foruden dirigent, vi nøjes med i serien "Lær og lyt" at se/høre Matthæuspassionen.

"Lær og lyt" til Matthæuspassionen i Mariager Kloster.
Det mest optimale havde selvfølgelig været at høre det med levende musikere i Mariager kirke, men værket er simpelthen for stort og for ressourcekrævende til at blive opført i en lille landsbykirke i Mariager.
I stedet samles man i klostret tirsdag d. 22. marts kl. 19:30 for at høre/se værket sammen.
Det er ikke et hvilket som helst værk. Det er Matthæuspassionen af Johann Sebastian Bach. Måske det største værk, der nogensinde er frembragt.
I 1829 skete der noget epokegørende.
Komponisten var på det tidspunkt kun kendt i snævre cirkler i musikverdenen og hans navn var: Johann Sebastian Bach.
I dag kendt af de fleste, men det skyldes Mendelssohn.
Det er handlingen. Kendt og med meget mere drama end påskemorgen.
Guddommelig musik - du for mulighede for at opleve.