Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
"Lær og lyt" til Bachs Matthæuspassion. Tirsdag d. 22. marts kl. 19:30 (gratis) (Munkesalen)

I 1829 skete der noget epokegørende.
Felix Mendelssohn-Bartholdy, som boede og arbejde i Leipzig, arrangerede en opførelse af et stykke musik, skrevet af en anden Leipzig komponist.
Komponisten var det tidspunkt kun kendt i snævre cirkler i musikverdenen og hans navn var: Johann Sebastin Bach.
I dag kendt af de fleste, men det skyldes Mendelssohn.

I 1727 havde Bach langfredag ledet en opførelse af sin egen Matthæus-passion ved gudstjenesten, og det var dette værk Mendelsohn havde programsat 100 år efter. Resten er historie.

Bach hører til blandt de allerstørste og Matthæuspassionen er ikke som passion overgået.
Som alle andre passioner handler den om de 24 timer vi ikke glemmer, fra Jesus forrådes - tages til fange - tornekrones - forhøres for til sidst at blive korsfæstet.
Det er handlingen. Kendt og med meget mere drama end påskemorgen.

Ved arrangementet i Munkesalen har vi desværre ikke kunnet skaffe hele to fir-stemmige kor - to fuldt besatte orkestre og 6 solister foruden dirigent, vi nøjes med i serien "Lær og lyt" at se/høre Matthæuspassionen.

"Lær og lyt" til Matthæuspassionen i Mariager Kloster.
Det mest optimale havde selvfølgelig været at høre det med levende musikere i Mariager kirke, men værket er simpelthen for stort og for ressourcekrævende til at blive opført i en lille landsbykirke i Mariager.
I stedet samles man i klostret tirsdag d. 22. marts kl. 19:30 for at høre/se værket sammen.
Det er ikke et hvilket som helst værk. Det er Matthæuspassionen af Johann Sebastian Bach. Måske det største værk, der nogensinde er frembragt.
I 1829 skete der noget epokegørende.
Komponisten var på det tidspunkt kun kendt i snævre cirkler i musikverdenen og hans navn var: Johann Sebastian Bach.
I dag kendt af de fleste, men det skyldes Mendelssohn.
Det er handlingen. Kendt og med meget mere drama end påskemorgen.
Guddommelig musik - du for mulighede for at opleve.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023