Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.

følger
Klosterkorets forårskoncert søndag d. 11. juni 2017 kl. 16:00 (gratis)
Klosterkoret øver hver onsdag i Munkesalen i Mariager Kloster, men synger som oftest koncerter i kirken.

Der er fire elementer i programmet til dette års klosterkors-forårs-koncert.

Det er reformationsår, og derfor vil der være musik, der hænger sammen med reformationen.
Et andet jubilæum i år er 200 året for Niels W. Gades fødsel, der markeres ved at koret synger et par salmer, som Niels W. Gade har sat i musik.

Gade har også skrevet sangen "På Sjølund fagre sletter" og den indgår i en afdeling med danske sange.

Koret deltog i begyndelsen af maj måned 2017 i 4 optagelser til DR-kirken og præludium og introitus fra disse gudstjenester præsenteres også ved denne koncert.

Erik HaumannHvidt præludium over Mariager kirkes messehagel
Michael Prætorius/Grundtvig/UstrupI døden Jesus blunded
Erik HaumannGrønt præludium over Mariager kirkes messehagel
Geneve 1551/Chr. M. Kragballe/UstrupGak ud min sjæl, betragt med flid
FællessalmeDet dufter lysegrønt af græs
François CouperinGloria
Lægsgaard/UstrupSkynd dig, der er endnu tid
Jacques BoyvinPlein Jeu
Fønss-Jørgensen/Grundtvig/UstrupSyndernes forladelse
Jacques BoyvinGrand Jeu
Niels W. GadeKirkearie
FællessalmeLover den Herre
Festligt præludium ober choralen Lover den Herre
Udrust dig helt fra Golgata
Niels W. Gade
Som markens blomst henviser fage
Luther/Walther/HasslerVor Gu han er så fast en borg
(1816-1890 )
På Sjølund fagre sletter
Johannes V. Jensen/Oluf RingHvor smiler fager den danske kyst
Chr. Richardt/Carl MortensenLær mig nattes stjerne
Thøger Larsen/Oluf RingDanmark nu blunder den lyse nat

Programnoter . . . . .
Første afdeling ved denne koncert er de fire præludier og introitus, som koret i maj måned sang i forbindelse optagelsen af fire gudstjenester til DR-kirken. De to første udsendelser har været sendt, men kan stadig kortvarigt ses på dr.dk - de to sidste højmesser sendes på DR-K i august måned; 10. og 11. søndag efter trinitatis!

Niels W. Gade er årets fødselar! Anden afdeling begynder med Gades kirkearie, der har den lidt dystre tekst: “Her fra støvet råber jeg, Herre til dig, hør min bøn”, men musikken er desto mere lys og ubekymret romantisk.
Gade skrev også et “Festligt præludium over Lover den Herre”, som orglet spiller efter, at vi i fællessakab har sunget salmen.
(Værket spilles igen på fredag samme sted - samme organist, men i en anden anledning og med et mindre publikum).

Gade har ikke skrevet mange salmer, og de salmetekster han valgte at skrive melodi til, hører ikke til blandt de oftest benyttede, men melodierne er fremragende. Gade-afdelingen slutter med to salmemelodier og hans kendte sang om kong Valdemar, der “glemte at bede og høre messesang” i sit natlige ridt mellem Vordingborg og Gurre.

Koncerten afsluttes med tre sange fra den rige danske sangskat:
“Pigernes latter og lyse hår, leg, som får aldrig ende, øjnene blå som vand i vår,
mildt om et evigt Danmark spår, sol over grønne sletter, lykke og lyse nætter.