Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

Klosterkorets forårskoncert søndag d. 11. juni 2017 kl. 16:00 (gratis)
Klosterkoret øver hver onsdag i Munkesalen i Mariager Kloster, men synger som oftest koncerter i kirken.

Der er fire elementer i programmet til dette års klosterkors-forårs-koncert.

Det er reformationsår, og derfor vil der være musik, der hænger sammen med reformationen.
Et andet jubilæum i år er 200 året for Niels W. Gades fødsel, der markeres ved at koret synger et par salmer, som Niels W. Gade har sat i musik.

Gade har også skrevet sangen "På Sjølund fagre sletter" og den indgår i en afdeling med danske sange.

Koret deltog i begyndelsen af maj måned 2017 i 4 optagelser til DR-kirken og præludium og introitus fra disse gudstjenester præsenteres også ved denne koncert.

Erik HaumannHvidt præludium over Mariager kirkes messehagel02:00
Chr. Richardt/Carl MortensenLær mig nattes stjerne00:00
Thøger Larsen/Oluf RingDanmark nu blunder den lyse nat00:00

Programnoter . . . . .
Første afdeling ved denne koncert er de fire præludier og introitus, som koret i maj måned sang i forbindelse optagelsen af fire gudstjenester til DR-kirken. De to første udsendelser har været sendt, men kan stadig kortvarigt ses på dr.dk - de to sidste højmesser sendes på DR-K i august måned; 10. og 11. søndag efter trinitatis!

Niels W. Gade er årets fødselar! Anden afdeling begynder med Gades kirkearie, der har den lidt dystre tekst: “Her fra støvet råber jeg, Herre til dig, hør min bøn”, men musikken er desto mere lys og ubekymret romantisk.
Gade skrev også et “Festligt præludium over Lover den Herre”, som orglet spiller efter, at vi i fællessakab har sunget salmen.
(Værket spilles igen på fredag samme sted - samme organist, men i en anden anledning og med et mindre publikum).

Gade har ikke skrevet mange salmer, og de salmetekster han valgte at skrive melodi til, hører ikke til blandt de oftest benyttede, men melodierne er fremragende. Gade-afdelingen slutter med to salmemelodier og hans kendte sang om kong Valdemar, der “glemte at bede og høre messesang” i sit natlige ridt mellem Vordingborg og Gurre.

Koncerten afsluttes med tre sange fra den rige danske sangskat:
“Pigernes latter og lyse hår, leg, som får aldrig ende, øjnene blå som vand i vår,
mildt om et evigt Danmark spår, sol over grønne sletter, lykke og lyse nætter.