Tir d. 26. jun 2018 kl. 19:30

Morten Ladehoff spiller et program med klassisk tysk musik af Buxtehude og Bach over Sweelink til Ludwig van Beethoven og César Franck. Det hele holdt sammen af små improvisationer.
Tir d. 10. jul 2018 kl. 19:30

Lidia Książkiewicz er polak men bosiddende i Frankrig og hun spiller musik af franskmanden Boyvin - tyskeren Mendelssohn - et nyt værk af den danske komponist Leif Martinussen og tango-musik for orgel af Piazzolla.
Tir d. 24. jul 2018 kl. 19:30

Adam Lenart er født i Polen, men bor og arbejder i Tyskland. Han spiller ved sommerens fjerde orgelkoncert spændende mindre kendt musik af polske og tyske komponister.
Tir d. 7. aug 2018 kl. 19:30

Franskmanden Emmanuel Hocdé spiller ved sommerens femte koncert et stort program med Bach, som den dominerende komponist. Derudover værker af Frescobaldi og Menddelssohn.
Tir d. 21. aug 2018 kl. 19:30

Nathan Laube har taget turen fra USA til Danmark for ved sommerens sidste orgelkoncert at spille musik af Jean-Philippe Rameau , Antoni van Noordt og klassikerne Bach og Mendelssohn
Ons d. 19. sep 2018 kl. 19:30

Harpekoncert
Den engelske harpenist Robin Huw Bowen spiller koncert i Munkesalen i Mariager Kloster. På programmet . . . . . .. f'ølger
3. sommerkoncert tirsdag d. 10. juli kl. 19:30 Lidia Książkiewicz, (50 kr. mulighed for partoutkort)
Lidia Książkiewicz - prøv at udtale navnet - er både organist og pianist.
Den dansk organist og komponist Leif Martinussen har skrevetRéflexions d'un rendez-vous musical specielt til Lidia Książkiewicz
Lidia Książkiewicz er født i Polen men bosiddende i Frankrig.

Hun har for nylig indspillet en cd med musik af den franske barokkomponist Jacques Boyvin, og det er derfor ikke underligt, at hun begynder koncerten på Mariager kirkens franskinspirerede orgel med musik af netop ham.

Altid velklingende Mendelssohn kan høres i det pompøse fjerde orgelsonate inden aftenens hovedværk: Réflexions d'un rendez-vous musical, der er skrevet specielt til Lidia Książkiewicz af den danske komponist Leif Martinussen.

Der er næppe skrevet megen tango musik for kirkeorgel, men Lidia Książkiewicz har transkriberet musik af den fremragende argentinske tangokomponist Astor Piazolla.

Den argentinske gademusikstemning får lov til at slutte denne koncert.

Jacques Boyvin (ca. 1650-1706) Suite du 4e ton fra 2nd Livre d’Orgue
  Prélude
  Fugue Chromatique
  Récit grave de Nazard ou de Tierce ou de Cromorne
  Dialogue de récits et de tierces
  Duo
  Cromorne en taille
  Grand Jeu à deux chœurs
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Sonate nr. 4 i B-dur  (opus 65,4)

Allegro con brio
  Andante religioso
  Allegretto
  Allegro maestoso e vivace
Leif Martinussen (1941-) Réflexions d
  1. Introduction
  2. Cantabile
  3. Festive Toccata
  (bestilt af og tilegnet Lidia Ksiazkiewicz)
Astor Piazzolla (1921-1992) Vuelvo al Sur
S.V.P.
Libertango

CV . . . . .
Lidia Książkiewicz er født i Polen og hun er både uddannet som pianist og organist.
Hun har blandt mange priser vundet den Internationale de orgelkonkurrencer i Harlemi Holland, Graz i Østrig og "Grand Prix de l'Académie des Beaux Arts" i Angers i Frankrig, hvor hun også bor.
Hun har spillet koncerter i det meste af Europa og har som solist spillet med orkestre i Slovakiet og Polen.
Lidia Książkiewicz er organist ved Katedralen i Laon og lærer ved konservatoriet i Strasbourg.