Tir d. 24. jul 2018 kl. 19:30

Adam Lenart er født i Polen, men bor og arbejder i Tyskland. Han spiller ved sommerens fjerde orgelkoncert spændende mindre kendt musik af polske og tyske komponister.
Tir d. 7. aug 2018 kl. 19:30

Franskmanden Emmanuel Hocdé spiller ved sommerens femte koncert et stort program med Bach, som den dominerende komponist. Derudover værker af Frescobaldi og Menddelssohn.
Tir d. 21. aug 2018 kl. 19:30

Nathan Laube har taget turen fra USA til Danmark for ved sommerens sidste orgelkoncert at spille musik af Jean-Philippe Rameau , Antoni van Noordt og klassikerne Bach og Mendelssohn
Ons d. 19. sep 2018 kl. 19:30

Harpekoncert
Den walisiske harpenist Robin Huw Bowen spiller koncert i Munkesalen. På programmet er walisisk folkemusik fra den hundredeårige gamle harpetradition i Wales.
Søn d. 28. okt 2018 kl. 19:30

Musikgudstjeneste på 22. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkoret medvirker. Musik af bl.a. Max Reger, Johann Hermann Schein, Mikael Ustrup/Knud Erik Lægsgaard og Niels la Cour.
Søn d. 11. nov 2018 kl. 16:00

Festival-orgel-koncert
Nn
4. sommerkoncert tirsdag d. 24. juli kl. 19:30 Adam Lenart, (50 kr. mulighed for partoutkort)
Adam Lenart er født i Polen og koncertprogrammet bærer i høj grad præg af hans nationalitet
Polen er ikke det land vi ved mest om, men selvfølgelig har landet en stor og værdifuld musikkultur. Polen er meget andet end Chopin.

Hvorfor tage til Spanien for at spise frikadeller eller røde pølser. Det vil da være sjovere at udforske landets egen madkultur.

Dette udsagn kunne stå som overskriften for Adam Lenrts koncert i Mariager kirke.

Han er født i Polen og har valgt at hovedparten af koncertprogrammet skal være med polske komponister.

Navne som Moritz Brosig, Johann Gottlieb Janitsch, August Freyer siger ikke danske publikummer ret meget - heller ikke danske organist for den sags skyld, men det er gode komponister.

Polen ligger ikke så langt fra Leipzig og påvirkningen fra stilen i årene efter gamle Bachs død er let at få øre på i den galante stil og den tidligere lidt konservative romantik.

I Leipzig virkede foruden Bach og så Mendelssohn, som også er på programmet. Mendelssohn var jo jøde og navne på de polske komponister ser unægtelig også meget jødiske ud. Kan det høres?

Moritz Brosig (1815-1887) Fantasie Es-Dur  (opus 54)
  1. Maestoso
  2. Andantino
  3. Moderato - Fuga
11:00
Johann Gottlieb Janitsch (1708-1763) Triosonate d-Moll
  1. Poco Largo
  2. Allegro moderato
  3. Grazioso
  4. Allegro
11:00
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Präludium und Fuge e-Moll10:00
Salomon Jadassohn (1831-1902) Fantasie g-Moll
  1. Praeludium (Kanon)
  2. Aria
  3. Fuge
10:00
August Freyer (1803-1883) Concert-Variationen over en russisk kirkemelodi af Bortnianski10:00
Adolph Friedrich Hesse (1809-1863) Toccata As-Dur  (opus 85)08:00
60:00

Tysk polak spiller i Mariager kirke.

Ved sommerens fjerde koncert i Mariager kirke, tirsdag d. 24. juli kl. 19:30, spiller den polsk-fødte organist Adam Lenart.
Nok er han født i Polen, men har bl.a. studeret i Danmark ved det Jydske Musikonservatorium. Han bor ikke i Polen, men i Tyskland, hvor han arbejder som kirkemusiker i Køln.
Intet kommer af intet og Adam Lenart har valgt et program til aftenens koncert, hvor hovedvægten af programmet er centreret omkring komponister, der havde deres musikalske rødder i Polen. Navne som Brosig, Janitsch og Jadassohn vækker ikke den store genklang hos et dansk koncertpublikum, men musikken er fremragende og komponisterne lod sig inspirere af musikken - ikke Polens meget omskiftelige landegrænser.
Der bliver dog også plads til klassisk centraleuropæisk orgelmusik i form af Felix Mendelssohn-Bartoldy, hvis samlede værker Adam Lenart lige har indspillet.

CV . . . . .
Adam Lenart er født iTrzebnica, Poland og studerede orgel ved konservatoriet i Wrocław.
Senere blev han solistuddannet ved konservatoriet i Aarhus som elev af tidligere domorganist Anders Riber.
Han arbejder som kirkemusiker i Køln og har spillet koncerter i mange Europæiske lande.
Adam Lenart har for nylig indspillet samtlige Mendelssohns orgelværker samt sine egne orgeltranskriptioner af Mendelssohns præludier og fugaer for klaver.