Tir d. 26. jun 2018 kl. 19:30

Morten Ladehoff spiller et program med klassisk tysk musik af Buxtehude og Bach over Sweelink til Ludwig van Beethoven og César Franck. Det hele holdt sammen af små improvisationer.
Tir d. 10. jul 2018 kl. 19:30

Lidia Książkiewicz er polak men bosiddende i Frankrig og hun spiller musik af franskmanden Boyvin - tyskeren Mendelssohn - et nyt værk af den danske komponist Leif Martinussen og tango-musik for orgel af Piazzolla.
Tir d. 24. jul 2018 kl. 19:30

Adam Lenart er født i Polen, men bor og arbejder i Tyskland. Han spiller ved sommerens fjerde orgelkoncert spændende mindre kendt musik af polske og tyske komponister.
Tir d. 7. aug 2018 kl. 19:30

Franskmanden Emmanuel Hocdé spiller ved sommerens femte koncert et stort program med Bach, som den dominerende komponist. Derudover værker af Frescobaldi og Menddelssohn.
Tir d. 21. aug 2018 kl. 19:30

Nathan Laube har taget turen fra USA til Danmark for ved sommerens sidste orgelkoncert at spille musik af Jean-Philippe Rameau , Antoni van Noordt og klassikerne Bach og Mendelssohn
Ons d. 19. sep 2018 kl. 19:30

Harpekoncert
Den engelske harpenist Robin Huw Bowen spiller koncert i Munkesalen i Mariager Kloster. På programmet . . . . . .. f'ølger
6. sommerkoncert tirsdag d. 21. august kl. 19:30 Nathan Laube, (50 kr.)
Den amerikansk Nathan Laube afslutter dette års koncerter
Holland er nu kendt for mere end tulipaner og vindmøller. Det kan godt være Antoni van Noordt ikke er den kendteste komponist, men han er en af en lang række vigtige hollandske ranæssancekomponister.

Og så begynder koncerten med den amerikanske stjerneorganist ikke en gang med orgelmusik, men med en række transkriberede dansesatser af den franske komponist Jean-Philippe Rameau.

Resten af programmet er dog "rigtig" orgelmusik.

Den ikke særlig kendte hollandske komponist Antoni van Noordt har skrevet en fantasi over Psalm No. 24, hvor der bl.a. står "Løft jeres hoveder, I porte, løft jer, I ældgamle døre, så ærens konge kan drage ind".
Om kan kan høre det eller om der ligger en melodi til grund ved jeg ikke.

I Bachs enorme variationsrække "Sei gegrüsset, Jesu gütig" er der helt bestemt en melodi som forlæg.
Den præsenteres først hvorefter, der følger 11 variationer. Sådan skal det gøres!
Bach lukker og slukker barokkens former med mesterværker.
Det gik mange år før komponister igen turde tage favntag med de satstype Bach perfektionerede.

Dette års sommerkoncerter afsluttes med Mendelssohns 1. sonate, der ved denne lejlighed spilles i Mariager for første gang.

Jean-Philippe Rameau (1683-1764) Suite pour Orgue en ré (Livre d’Orgue) - Transcription by Yves Rechsteiner
  Overture – Pygmalion
  Air tendre en trio sur les flutes – Zoroastre
  Tambourins – Hippolyte & Aricie
  Chaconne – Les Indes Galantes
Antoni van Noordt (1619-1675) Psalm No. 24
Fra Tabulatuur-Boeck van Psalmen en Fantasyen - 1659
Johann Sebastian Bach (1685-1750) Partita: Sei gegrüsset, Jesu gütig (koral og 11 variationer)  (BWV 768)
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Sonate nr. 1 i f-mol  (opus 65,1)

Allegro moderato e serioso
  Adagio
  Andante
  Allegro assai vivace

Hør Antoni van Noordts sjældent spillede psalme 94

CV . . . . .
Nathan Laube er assisterende professor i orgel ved det højt estimerede Eastman School of Music og samtidig tilknyttet konservatoriet i Birgmingham.
Han har spillet de fleste steder i verden bl.a. i Wiens koncerthus - i Berlinerphilhamonien og for nylig også i den nye koncertsal Elbphilharmonie i Hamborg foruden de største kirker i Paris som London.
I 2019 skal han spille hele Bach's Clavierübung III i London’s Royal Festival Hall.