Lør d. 4. maj 2019 kl. 16:00

Korkoncert
Lunds Vokalensemble synger musik med temaet "Transfigurations". På programmet musik af Sven-Erik Bäck, samt musik af Frank Martin, Tomás Luis de Victoria og Cecilia McDowell.
Tir d. 14. maj 2019 kl. 19:30

Kor- og orkesterkoncert
Mariagerfjord Kammerkor og Hobro Kammerorkester afholder forårskoncert. Man kan bl.a. høre Schuberts flotte Deutsche Messe. Dirigenter er Johanne Grønkjær og Anders Olesen.
Søn d. 26. maj 2019 kl. 16:00

Forårskoncert
Klosterkoret synger et blandet program af materiale, som koret har arbejdet med i årets løb. Violinist Katarzyna Anna Bis Christiansen medvirker også.
Tir d. 11. jun 2019 kl. 19:30

Jørgen Ellekilde er nyudnævnt domorganist i Aalborg. Han spiller ved årets første sommerkoncert musik af Alfred Hollins, C.P.E. Bach, Olivier Messiaen og pinsemusik af Maurice Durufle.
Tir d. 25. jun 2019 kl. 19:30

"The Nordic Organduo", består af koreaneren JeeYoung Park & hollænderen Abram Bezuijen. De spiller tysk musik af Mozart og Merkel, norsk musik af Grieg og tango af Astor Piazolla.
Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
1. sommerkoncert tirsdag d. 25. juni 2019 kl. 19:30 "The Nordic Organduo" - (50 kr. mulighed for partoutkort)
"The Nordic Organduo", består sjovt nok af sydkoreaneren JeeYoung Park & hollænderen Abram Bezuijen. Begge er bosiddende i Norge, hvor de også arbejder.
Altid fabelagtige Wolfgang Amadeus Mozart er også på programmet, selvom han ikke ved, at han har skrevet musik for firhændigt orgel.

Det er ikke so ofte man hører orgelmusik for fire hænder (og fire fødder), men ved sommerens anden koncert i Mariager Kirke, bliver der mulighed for at stifte bekendtskab med Den nordiske orgelduo, der består af sydkoreaneren JeeYoung Park & hollænderen Abram Bezuijen, der dog begge er bosiddende i Norge, hvor de også arbejder.

De disker op med ny og gammel musik for denne specielle besætning. Først Mozarts sore fantasi i f-mol. Oprindeligt skrevet til et mekanisk orgel-ur, men er fremragende musik i Mozarts specielle stil.

Der  bliver heldigvis og plads til norsk musik. Først npgle transskriptioner fra Griegs kendte og elskede Peer Gynt, hvorefter duoen spiller et nykomponeret værk, specielt skrevet til duoen af den norske komponist Gisle Kverndokk.

Af indlysende årsager, har der ikke været komponeret brugskirkemusik, hvortil der krævedes to organister. Dertil har kirken været alt for sparsommelig. En koncert som denne kan frit boltre sig i genrer, der normalt ikke høres i kirken. Således spiller duoen Libertango af Astor Piazolla i et arrangement for orgel med mange hænder.

Sidste værk på programmet er til gengæld original musik for orgel: Gustav Merkels store sonate i 3 satser.

Wolfgang Amadeus Mozart
Fantasi i f-mol  (KV 608)
Edvard Grieg
(1843-1907)
Fra Peer Gynt Suite No.1  (Opus 46)
  1. Morgenstimmung
  3. Anita’s Tanz
  4. In der Halle des Bergkoenigs
Gisle Kverndokk
(1967-)
Laterna Magica
Wolfgang Amadeus Mozart
Variationer i C-dur  (K.V. Anh. 171)
  Oprindeligt fløyte kvartet
  Transkription: Jacques van Oortmerssen
Astor Piazzolla
(1921-1992)
Libertango
Gustav Merkel
Sonate i d moll (opus 30)
  Allegro Moderato
  Adagio
  Allegro con fuoco

Hør duoen spille 3. sats af Merkels store sonate i d-mol.

Orgelmusik for fire hænder og fire fødder.
Når Mariager kirke tirsdag d. 25. juni slår dørene op for årets anden sommerkoncert, er det et ganske usædvanligt syn, der vil møde publikum. På orgelbænken sidder ikke som normalt en organist, men to stykker, der til sammen udgør "The Nordic Organduo". De to organister er koreaneren JeeYoung Park & hollænderen Abram Bezuijen. De er begge bosiddende i Norge, hvor de også arbejder som organister.
Der er unægtelig skrevet mere orgelmusik for en person end for to, men det giver til gengæld mulighed for, at præsentere nogle transskriptioner af musik, der ikke oprindeligt var tænkt for orgel.
Duoen lægger ud af altid fremragende Mozart. Han skrev et orgelværk, der var beregnet til at blive spillet af et mekanisk ur. Senere er værket så omarbejdet for både en enkelt organist, og sem ved denne koncert for to organister. Der er også norsk musik på programmet. Fra Griegs elskede Peer tyndt suite spilles en række satser omarbejdet for orgel.
Koncert slutter dog med et værk originalt skrevet for firhændigt orgel. Tyskeren Gustav Merkel skrev en stor sonate i tre satser, som på fortrinlig vis gør brug af mulighederne som et par ekstra hænder åbner for på orglet.
Efter koncerten inviteres der, som de foregående 9 sæsoner med sommerkoncerter, på et glas vin/vand udenfor kirken. Se mere på musik.mariagerkirke.dk

CV . . . . .
"The Nordic Organduo", består af koreaneren JeeYoung Park & hollænderen Abram Bezuijen. De bor og arbejder begge i Norge.
Abram Bezuijen er uddannet i Holland men har siden 1997 været organist i Haug kirke i Norge, hvor han bl.a. er leder af "Eiker Musikkfestival".
JeeYoung Park er oprindeligt uddannet pianist i Sydkorea, men studerede herefter orgel i Tyskland. Fra 2012 har hun arbejdet som kantor i Øvre Eiker.
De to organister har hver for sig en stor udstrakt koncertvirksomhed.