Søn d. 26. maj 2019 kl. 16:00

Forårskoncert
Klosterkoret synger et blandet program af materiale, som koret har arbejdet med i årets løb. Violinist Katarzyna Anna Bis Christiansen medvirker også.
Tir d. 11. jun 2019 kl. 19:30

Jørgen Ellekilde er nyudnævnt domorganist i Aalborg. Han spiller ved årets første sommerkoncert musik af Alfred Hollins, C.P.E. Bach, Olivier Messiaen og pinsemusik af Maurice Durufle.
Tir d. 25. jun 2019 kl. 19:30

"The Nordic Organduo", består af koreaneren JeeYoung Park & hollænderen Abram Bezuijen. De spiller tysk musik af Mozart og Merkel, norsk musik af Grieg og tango af Astor Piazolla.
Tir d. 9. jul 2019 kl. 19:30

Vibeke Vanggaard er organist i Mariagers søsterkirke: Maribo Domkirke. Hun spiller ved musik af Sweelinck, Gustav Merkel og afslutter med Guilmants 7. orgelsonate.
Tir d. 23. jul 2019 kl. 19:30

Giulia Biagetti, der er domorganist i Lucca i Toscana, spiller musik af italienske mindre kendte komponister, blandet med lidt tysk, fransk og sågar canadisk orgelmusik.
Tir d. 6. aug 2019 kl. 19:30

Johannes Skoog spiller et program med gammel fransk musik af Marchand og Grigny efterfulgt af en afdeling med Mozart og han slutter med nyere fransk musik af Florentz og Alain.
Tir d. 20. aug 2019 kl. 19:30

Jonathan Dimmock fra San Francisco spiller et afvekslende program med både amerikansk og europæisk orgelmusik. Fra amerika nyere musik fra Europa både gammelt og nyt.
5. sommerkoncert tirsdag d. 6. august 2019 kl. 19:30 Johannes Skoog - (50 kr. mulighed for partoutkort)
Johanns Skoog og en masse franske orgelpiber.
Jehan Alains berømte orgelstykke "Litanies" afslutter koncerten.

Der er fransk og tysk musik på programmet, når den unge svenske organist Johannes Skoog spiller sommerens 5. koncert.

Louis Marchands store "Grand Dialogue" og Nicolas de Grignys "Tierce en taille" fra hans messe, er måske de to enkeltstående mest kendte stykker fra den franske højbarok.
Det betyder på ingen måde, at det er kendt musik al den stund, at den franske barok ikke er så rigt repræsenteret i Skandinavien og så er det kirkemusik beregnet til den franske messe, men stor og god musik er det.

Mozart har ikke skrevet ret megen orgelmusik og  Johannes Skoog spiller da også nogle transkriptioner inden to af Mozarts originalstykker for orgel slutter koncertens anden afdeling.

Til slut skal vi igen til Frankrig.
Johanns Skoog spiller L'enfant noir: et nyere værk af den mindre kendte franske komponist Florentz inden han slutter koncerten med musik af Alain.

Louis Marchand
Grand Dialogue
Nicolas de Grigny
Tierce en taille
Wolfgang Amadeus Mozart
Uddrag fra Londoner Skizzenbuch
  Allegretto F-dur k.15a
  Andante Bb-durl k.15q
  Andante D-dur k.15o
Andante F-Dur  (KV616)
Intrada und Fuge C-Dur  (KV399)
Jean-Louis Florentz
(1947-2004)
L’enfant noir
Jehan Alain
(1911-1940)
Fantasmagorie
Litanies  (JA 119)

Hør Johannes Skoog fra St. Sulpice i Paris

Ung svensker spiller i Mariager Kirke.
Johannes Skoog er navnet og ham skal man nok komme til at høre meget til i organistekredse de næste mange år.
Han er født i 1992, men har allerede spillet koncerten over det meste af Europa.
Ved sommerens femte koncert i Mariager kirke, der finder sted tirsdag d. 6. august kl. 19:30 spiller han dog for første gang koncert på et Aubertin-orgel.
Han har valgt at spille et klassisk program - hovedsageligt med fransk musik.
Han lægge ud med fransk barok.
Mozart har ikke skrevet ret megen orgelmusik og Johannes Skoog spiller da også nogle transkriptioner inden to af Mozarts originalstykker for orgel slutter koncertens anden afdeling.
Til slut skal vi igen til Frankrig.
Efter koncerten inviteres der, som de foregående 9 sæsoner med sommerkoncerter, på et glas vin/vand udenfor kirken. Se mere på musik.mariagerkirke.dk

CV . . . . .
Johannes Skoog er født i 1972 og dermed den hidtil yngste til at spille ved sommerkoncerterne.
Han er uddannet fra konservatoriet i Stockholm og han fortsatte sine studier ved Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris som elev af Notre Dames organist Oliver Latry og Michel Bouvard.

Sin unge alder til trods har han givet koncerter over det meste af Europa.
Til daglig er han organist i katedralen i Västerås i Sverige.