Mariager kirkes
  OBSPå grund af Coronasituationen er alle koncerter og musiske aktiviteter aflyst indtil videre.

Sommerkoncerterne, der bl.a. skulle have markeret et 10 års jubilæum for kirkens Aubertin-orgel, er aflyst, bl.a. fordi udenlandske allerede engagerede solister ikke ville kunne garantere, at de kunne komme til Danmark som verden ser ud lige nu.

Hvis situationen bedres, vil der muligvis blive arrangeret nogle koncerter i august måned.

Du kan stadig tilmelde dig kirkens musiknyhedsbrev, hvis du ønsker at blive informeret per mail om kirkens koncerter. Klik her for at tilmelde dig kirkens koncertnyhedsbrev

Lør d. 3. okt 2020 kl. 19:30

følger
Søn d. 11. okt 2020 kl. 19:00
Ved denne musikgudstjeneste medvirker Klosterkoret, der bl.a. synge musik af Lange-Müller og Johann Sebastian Bach.
Tir d. 27. okt 2020 kl. 19:30
Klaver og violin
Duo Essenza, der består af Birgitte Bærentzen Pihl, violin og Lene Buch Rasmussen, klaver spiller musik af Beethoven i anledning af 250 årets for hans fødsel.
Søn d. 15. nov 2020 kl. 15:00
Faures Requiem
Gabriel Faures smukke inderlige Requiem fremføres af Aars kirkes professionelle koncertkor, strygere og orgel. Ved koncerten opføres også Bachs kantate 150.
Fre d. 27. nov 2020 kl. 20:00
Søn d. 6. dec 2020 kl. 15:00
Juleoratoriet
Bach store Juleoratorium, der fortæller historien fra Lukasevangeliet om Jesu fødsel, fremføres af Coro Miste og Ensemble Zimmermann. Dirigent er Søren Birch.
Søn d. 13. dec 2020 kl. 15:00
Julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 20. dec 2020 kl. 19:30
JueSalmeMaraton
Sædvanen tro afholdes der i december julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 julesalmer i stearinlysets skær.
1. orgelindvielseskoncert: "Baroque Aros" lørdag d. 5. okt. 2019 kl. 16:00 (50 kr.)

Der er billetter til salg ved døren!!

BaroqueAros er hjemmehørende i Aarhus. Deraf navnet.
Den svenske vidundercembalist Marcus Mohlen.

Ved den første af tre invielseskoncerter, hvor Mariager kirkes lille nye kisteorgel medvirker, får kirken besøg af det Aarhusianske barokensemble: "Baroque Aros".

Ensemblet har sit navn efter den gamle version af Aarhus - Aros.

Som gæstesolist medvirker den svenske vidundercembalist Marcus Mohlen, der bl.a. spiller Johann Sebastian Bachs fantastiske 5. Brandeburg-koncert, men også Mariager kirkes egen organist - Mikael Ustrup - medvirker på orgel,hvor han er solist i Bachs "orgelkoncert".

Marcus Mohlen spiller desuden en orgelkoncert af Händel.
Derforuden spilles der musik af Bach-sønnerne Johann Christian Bach og Carl Phillipp Emanuel Bach.

* * * * *

Gå til Baroque Aros hjemmeside: klik her (åbner i en ny fane)

Læs om Marcus Mohlen: klik her (åbner i en ny fane)

Orgelkoncert i d-mol for orgel, str., obo og b.c.  (BWV 1059)
  1. Allegro
  2. Alla Siciliana: Adagio
  3. Sinfonia: presto
Carl Philipp Emanuel Bach
Sonata for violin og cembalo obligato i g-mol
  1. Allegro Affettuoso
  2. Adagio
  3. Allegro
George Friederich Händel
Orgelkoncert i F-dur  (Opus 4 nr. 5 (HWV 293))
  1. Larghetto
  2. Allegro
  3. Alla Siciliana
  4. Presto
Johann Gottlieb Janitsch
Sonata di chiesa
  1. Alla Siciliano, ma un poco Largo
  2. Fuga. Allegro assi
  3. Vivace di molto
Brandenburg koncert nr. 5 i D-dur  (BWV 1050)
  1. Allegro
  2. Affetuoso
  3. Allegro

Hør 1. sats af Bachs Brandenburg koncert med den berømte cembalo-solo.