Tir d. 12. jul 2022 kl. 19:30
Organisten fra Løgumkloster kirke Poul Skjølstrup Larsen spiller musik af Couperin, Bruhns, Bach, Buxtehude og Peter Møller.
Tir d. 26. jul 2022 kl. 19:30
Heinrich Christensen er en dansk organist, der virker i Boston. Han spiller musik af Bach, Homilius, Laukvik, Mozart og Price.
Tir d. 9. aug 2022 kl. 19:30
Orgelduen Mathiesen & Astner spiller firhændigt orgelmusik. Bl.a kan man høre Camille Saint-Saëns dyrenes karneval.
Tir d. 23. aug 2022 kl. 19:30
Henrik Skærbæk Jespersen - domorganist i Haderslev - spiller musik af fransmændene
Eugen Gigout, Gabriel Fauré, Saint-Saëns samt tyskerne Joseph Rheinberger og Bach.
Tor d. 25. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - renaissance
Sopranerne Anna Marie Wierød og Katrine Broch Møller synger italiensk renaissancemusik akkompagneret af Louise Boll og Mikael Ustrup
Fre d. 26. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - baroque
Mariager kirkes organist - Mikael Ustrup - spiller fransk og tysk barokmusik på kirkens store orgel. Musikken er af Couperin, Guillain, Bach, Böhm og Buxtehude
Lør d. 27. aug 2022 kl. 15:00
Festival of EUROPA - romantic
Coro Misto under ledelse af Søren Birch fremfører nordisk romantisk kormusik fra Danmark, Sverige og Norge. Som solist medvirker barytonen Lars Thodberg Bertelsen.
Lør d. 19. nov 2022 kl. 16:00
Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel, fremfører musik . . . . . . . . .
Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Tir d. 27. jun 2023 kl. 19:30
Tir d. 11. jul 2023 kl. 19:30
2. sommerkoncert tirsdag d. 12. juli 2022 kl. 19:30 Poul Skjølstrup Larsen - (50 kr. mulighed for partoutkort)
Billetter til 50 kr. kan bl.a. købes via billetportal:
Der er altid garanteret billetter til salg ved døren

Poul Skjølstrup Larsen er til daglig organist i den fantastiske Løgumkloster kirke.
De er tre store "b"-er på programmet, når organisten fra Løgumkloster kirke, spiller sommerens 2. sommerkoncert.
Nicolas Bruuns var nordtysk komponist og selvom hans samlede værker for orgel er beskedent i sammenligning med Buxtehudes og Bachs produktion, er det fremragende musik.

Der bliver også plads til franskmanden Couperin, hvis orgelmusik hører til den ypperste franske barokmusik.

De næste "b"-er Buxtehude og Bach hører til standardrepertoiret for orgel inden der sluttes af med musik af den danske komponist Peter Møller, der har spillet en væsentlig rolle for musikken i Løgumkloster.

Dietrich Buxtehude
(ca. 1637-1707)
Praeludium og fuga i D-dur  (BuxWV 139)
Passacaglia i d-mol  (BuxWV 161)
Nikolaus Bruhns
(1665–1697)
Præludium i e-mol (den store)
Peter Møller
(1947-1999)
Fire præambler Op. 36  (Opus 36)
  Frygisk
  hypofrygisk
  lydisk
  hypolydisk
Forvandling 1. sats
  Men nu er Kristus opstået fra de døde,
  som en førstegrøde af de hensovede.
  Thi fordi døden er kommet ved et menneske,
  er også de dødes opstandelse kommet ved et menneske.
  1. Kor. XV, 20-21
François Couperin
Fra “Messe pour les convents” - Fem Kyrie satser
  Plein jeu
  Fugue sur la Trompette
  Recit de Chromhorne
  Trio a 2 dessus de Chromhorne et la basse de Tierce
  Dialogue sur la trompette du grand clavier,
  et sur la montre, le bourdon et le nazard du positif
Elevation - Tierce en Taille
Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ  (BWV 639)
  à 2 claviers et pédale
Liebster Jesu, wir sind hier  (BWV 731)
  à 2 claviers et pédale
Præludium og fuga i G-dur  (BWV 541)

Anden sommerkoncert i Mariager kirke.

Ved den anden af sommerens fem koncerter i Mariager kirke, får kirken og kirkens orgel besøg fra en slagssøster kirke.
Poul Skjølstrup Larsen er organist ved Løgumkloster kirke, der på mange måder kan sammenlignes med Mariager kirke.
Begge kirker er klosterkirker og begge er store imponerende bygningsværker. Løgumkloster huser tillige den ene af Danmarks tre kirkemusikskoler.
De er tre store "b"-er på programmet:
Nicolas Bruuns var nordtysk komponist, og selvom hans samlede værker for orgel er beskedent i sammenligning med Buxtehudes og Bachs produktion, er det fremragende musik. Han har skrevet to præludier i e-mol "den lille" og "den store", som Poul Skjølstrup Larsen spiller ved denne koncert.
Der bliver også plads til franskmanden Francois Couperin. Han skrev kun to værker for orgel; til gengæld er begge værker orgelmesser og de hører til den ypperste franske barokmusik.
De næste "b"-er på programmet er Buxtehude og Bach, der hører til standardrepertoiret for orgel inden koncerten sluttes af med musik af den danske komponist Peter Møller, der har spillet en væsentlig rolle for musikken og musiklivet i Løgumkloster.
Der tages en beskeden entre til denne koncert og der er en lille forfriskning efter koncerten.

Koncerter i 2022
Koncerter i 2023