Baroque Aros med gæstesolisterne Marcus Mohlen, cembalo og Mikael Ustrup, orgel spiller bl.a. “Bach’s orgelkoncert” samt Bach’s 5. Brandenburgkoncert foruden musik af Händel og Janitch

Tirilil, der består af: Nadja Marie Schmedes Enevoldsen & Katrine Broch Møller & Susanne Cecilie Nielsen, sopraner samt Louise Harring Boll, orgel. Musik af Monteverdi, Vivaldi og Rameau

Musikgudstjeneste 19. søndag efter trinitatis, hvor Klosterkorets bl.a. opfører et nyt værk af kirkens organist. "Missa Brevis" for harpe, orgel og kor.

2. sommerkoncert Koncert med Kammerkoret Jeunesse Man d 11 aug kl. 19:30
Om koret.

Kammerkoret Jeunesse blev grundlagt i 1991 initiativ af musikstuderende fra Humboldt Universitetet samt tidligere medlemmer af et ungdomskor fra Neuruppin nord for Berlin og dettes korleder Hans-Peter Schurz, som ledede koretfrem til sommeren 2006.

Korets nuværende medlemmer kommer fra mange forskellige erhverv. Til fælles har de en musikalsk uddannelseog/eller mangeårig korerfaring. Kærligheden til musikken og glæden ved i fællesskab at musicere er grundstenen ikorets arbejde. Årligt afholdes ca. 6-8 koncerter, som forberedes i ugentlige prøver og i mere intensive prøveperioderpå musikakademiet Rheinsberg. Tyngdepunkter i repertoiret er verdslig og sakral a cappella musik fra de sidste 5århundreder.

Siden 1991 har Jeunesse stræbt efter at fremføre krævende sakrale og verdslige værker på et højt musikalsk niveau.
Hertil hører værker fra stort set alle perioder og i et bredt internationalt spektrum. Koret arbejder målrettet mod atfortolke og fremføre de enkelte værker med de tilsvarende komponisters og perioders klanglige forbilleder.
Underdirigent Hans-Peter Schurz arbejdede koret intensivt med østtysk korlitteratur og gjorde sig derved særligt bemærketpå den berlinske og brandenburgiske korscene.

Koret opfører også regelmæssigt symfoniske værker og har bl.a. fremført ”Gloria“ af Antonio Vivaldi, ”Historia der Geburt Jesu Christi” af Heinrich Schütz. I foråret 2007 fremførte koret Brahms ”Zigeunerlieder“ under ledsagelse af pianist Mirko Krejci.

Korets dirigent
I januar 2007 ansatte Kammerkor Jeunesse en ny dirigent, Stefan Rauh. Stefan Rauh, født Bayreuth, var i sinskoletid medlem af Regensburgs domkirkes kor (Domspatzen). Han studerede latin, filosofi og kirkemusik, bl.a. vedEberhard Kraus, Georg Ratzinger und Roland Büchner. Allerede under studierne vendte han tilbage til domkirkenskoret – nu som dirigent.

I 1990 flyttede Stefan Rauh til Berlin og har siden 1995 arbejdet som kirkemusiker ved "Kirche Heilige Familie" i Berlin-Lichterfelde. Efter et overbygningsstudie til korleder ved Hochschule der Künste Berlin hos Prof. Uwe Gronostaycentrerede hans arbejde sig mere og mere omkring kormusikken. Først som assistent ved det philharmoniske kor i Berlin og senere som korleder for forskellige vokal-ensembler, som underviser ved korlederkurser i ind- og udland, ved sangundervisning i forskellige berliner-kor og som forfatter til artikler og diskussionsoplæg i fagtidsskrifter.

I 2000 grundlagde han “Berliner Chormusik-Verlag“, som har udviklet sig til at være det førende special-forlag iNordtyskland. I 2005 overtog Stefan Rauh ledelsen af ”Chor der Johanneskirche Schlachtensee”.

Heinrich Schütz (1585 – 1672)   Die mit Tränen säen, SWV 42
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 – 1847)   Jauchzet, dem Herrn (Psalm 100)
Heinrich Kaminski (1886 – 1946)     Aus der Tiefe rufe ich (Psalm 130)
Orlando di Lasso (1532 – 1594)  Matona, mia cara
Claudio Monteverdi (1567 – 1643)  Ecco mormorar l’onde
Luca Marenzio (1556 – 1599)      La bella ninfa
Johannes Brahms (1833 – 1897)    All meine Herzgedanken (op. 62,5)
Es geht ein Wehen (op. 62,6)
Wolfram Buchenberg (*1962)  Kein schöner Land
- Pause -
Hugo Alfven (1872 – 1960)     Uti vår hage
Niels Wilhelm Gade (1817 – 1890)  Morgensang
Wilhelm Stenhammer (1871 – 1927) September
Waldemar Ahlen (1894 – 1982)  Sommersalme
Björn Kruse (*1946) Dalakopen
Edvard Grieg (1843 – 1907)  Våren
Eric Whitacre (*1970)  Sleep
Max Reger (1873 – 1916) Nachtlied, Op. 138, No. 3
Josef Gabriel Rheinberger (1839 – 1901)   Abendlied, Op. 69, No. 3

Tysk kammerkor i Mariager Kirke.

Kammerkoret Jeunesse blev grundlagt i 1991 på initiativ af musikstuderende fra Humboldt Universitetet samt tidligere medlemmer af et ungdomskor fra Neuruppin nord for Berlin og dettes korleder Hans-Peter Schurz, som ledede koret frem til sommeren 2006.

På korets turne til Danmark i sommeren 2008 lægges vejen blandt andet forbi Mariager Kirke.
Koncert finder sted mandag d. 11. august kl. 19:30.

Korets nuværende medlemmer kommer fra mange forskellige erhverv. Til fælles har de en musikalsk uddannelse og mangeårig korerfaring. Kærligheden til musikken og glæden ved i fællesskab at musicere er grundstenen i korets arbejde.
Årligt afholdes ca. 6-8 koncerter, som forberedes i ugentlige prøver og i mere intensive prøveperioder. Tyngdepunkter i repertoiret er verdslig og sakral a cappella musik fra de sidste 5 århundreder.

I januar 2007 ansatte Kammerkor Jeunesse en ny dirigent, Stefan Rauh. Stefan Rauh, født Bayreuth, var i sin skoletid medlem af Regensburgs domkirkes kor (Domspatzen). Han studerede latin, filosofi og kirkemusik.

Ved koncerten i Mariager kirke tages en beskeden entre.