Tir d. 26. jun 2018 kl. 19:30

Morten Ladehoff spiller et program med klassisk tysk musik af Buxtehude og Bach over Sweelink til Ludwig van Beethoven og César Franck. Det hele holdt sammen af små improvisationer.
Tir d. 10. jul 2018 kl. 19:30

Lidia Książkiewicz er polak men bosiddende i Frankrig og hun spiller musik af franskmanden Boyvin - tyskeren Mendelssohn - et nyt værk af den danske komponist Leif Martinussen og tango-musik for orgel af Piazzolla.
Tir d. 24. jul 2018 kl. 19:30

Adam Lenart er født i Polen, men bor og arbejder i Tyskland. Han spiller ved sommerens fjerde orgelkoncert spændende mindre kendt musik af polske og tyske komponister.
Tir d. 7. aug 2018 kl. 19:30

Franskmanden Emmanuel Hocdé spiller ved sommerens femte koncert et stort program med Bach, som den dominerende komponist. Derudover værker af Frescobaldi og Menddelssohn.
Tir d. 21. aug 2018 kl. 19:30

Nathan Laube har taget turen fra USA til Danmark for ved sommerens sidste orgelkoncert at spille musik af Jean-Philippe Rameau , Antoni van Noordt og klassikerne Bach og Mendelssohn
Ons d. 19. sep 2018 kl. 19:30

Harpekoncert
Den engelske harpenist Robin Huw Bowen spiller koncert i Munkesalen i Mariager Kloster. På programmet . . . . . .. f'ølger
4. sommerkoncert tirsdag d. 24. juli kl. 19:30 Adam Lenart, (50 kr. mulighed for partoutkort)
Adam Lenart er født i Polen og koncertprogrammet bærer i høj grad præg af hans nationalitet
Polen er ikke det land vi ved mest om, men selvfølgelig har landet en stor og værdifuld musikkultur. Polen er meget andet end Chopin.

Hvorfor tage til Spanien for at spise frikadeller eller røde pølser. Det vil da være sjovere at udforske landets egen madkultur.

Dette udsagn kunne stå som overskriften for Adam Lenrts koncert i Mariager kirke.

Han er født i Polen og har valgt at hovedparten af koncertprogrammet skal være med polske komponister.

Navne som Moritz Brosig, Johann Gottlieb Janitsch, August Freyer siger ikke danske publikummer ret meget - heller ikke danske organist for den sags skyld, men det er gode komponister.

Polen ligger ikke så langt fra Leipzig og påvirkningen fra stilen i årene efter gamle Bachs død er let at få øre på i den galante stil og den tidligere lidt konservative romantik.

I Leipzig virkede foruden Bach og så Mendelssohn, som også er på programmet. Mendelssohn var jo jøde og navne på de polske komponister ser unægtelig også meget jødiske ud. Kan det høres?

Moritz Brosig (1815-1887) Fantasie Es-Dur  (opus 54)
  1. Maestoso
  2. Andantino
  3. Moderato - Fuga
Johann Gottlieb Janitsch (1708-1763) Triosonate d-Moll
  1. Poco Largo
  2. Allegro moderato
  3. Grazioso
  4. Allegro
Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Präludium und Fuge e-Moll
Salomon Jadassohn (1831-1902) Fantasie g-Moll
  1. Praeludium (Kanon)
  2. Aria
  3. Fuge
August Freyer (1803-1883) Concert-Variationen over en russisk kirkemelodi af Bortnianski
Adolph Friedrich Hesse (1809-1863) Toccata As-Dur  (opus 85)

CV . . . . .
Adam Lenart er født iTrzebnica, Poland og studerede orgel ved konservatoriet i Wrocław.
Senere blev han solistuddannet ved konservatoriet i Aarhus som elev af tidligere domorganist Anders Riber.
Han arbejder som kirkemusiker i Køln og har spillet koncerter i mange Europæiske lande.
Adam Lenart har for nylig indspillet samtlige Mendelssohns orgelværker samt sine egne orgeltranskriptioner af Mendelssohns præludier og fugaer for klaver.