Ons d. 7. dec 2022 kl. 19:30
Klosterkorets julekoncert
Klosterkoret byder på traditionsrige christmas carols og danske julesange ved denne julekoncert. Efter koncerten er der traditionen tro jule-nachspiel i klostret.
Søn d. 18. dec 2022 kl. 19:30
Efter et par års pause afholdes der igen julesalmemaraton i Mariager Kirke. Der synges i år uddrag af i alt 24 advents- og julesalmer.
Søn d. 8. jan 2023 kl. 16:00
Nytårskoncert
Ved nytårskoncerten spiller kirkens organist orgelmusik af bl.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach og Johann Peter Emilius Hartmann
Lør d. 28. jan 2023 kl. 11:00
Kammerkoncert
Musikere fra Randers Kammerorkester spiller ved denne formiddagskoncert kammermusik af Mozart, Beethoven og Süssmayer.
Tor d. 9. feb 2023 kl. 19:30
Klaveraften
Den danske pianist Maria Bundgård spiller i Munkesalen musik af bl.a. Debussy, Ravel, Rachmaninov, Pärt.
Søn d. 26. mar 2023 kl. 19:00

Maria bebudelsesdag byder på en musikgudstjeneste med musik primært relateret til Jesu moder. Der synges/spilles bl.a. musik af Scheidemann, Hans Leo Hassler og Michael Praetorius.
6. sommerkoncert tirsdag d. 20. august 2019 kl. 19:30 Jonathan Dimmock - (50 kr.)

Som det fremgår af dette billede er Jonathan Dimmock bosiddende i San Fransisco, med den berømte Golden Gate bro.
Aaron Copland var en af forrige århunderes mest betydningsfulde amerikanske komponister.

Jonathan Dimmock er ikke hr. hvem-som-helst. Han har spillet et utal af koncerter fordelt over seks kontinenter, og nu er turen kommet til rosernes by med det halv-store instrument.

Han lægge nu ud med musik, der ikke er orgelmusik. Til gengæld vil en hel del mennesker kende temaet fra Aaron Coplands balletmusik "Rodeo". Mere amerikansk kan det næppe blive. Jonathan Dimmock har slev stået for at omarrangere ballet-orkestermusik a la det vilde vesten til orgel.

Med bach, Boyvin og Mendelssohn er vi på sikker europæisk grund inden programmet fortsætter med nyere amerikansk musik skrevet specielt til Jonathan Dimmock.

Guy Bovets Salamanca er noget ganske andet, end vi er vant til at høre her på vores nordisk kanter. Det er skrevet i 1986 og har som tema en melodi fra landet omkring Salamanca i Spanien.
Ofte ved orgelkoncerter bliver organisten bedt om at improvisere sidst i koncerten over et tema, som udleveres lige inden. Guy Bovet fik dette tema ved en koncert i katedralen i Salamanca, huskede hvad han improviserede og nedskrev senere denne improvisation med lethørbare folkemusik-rødder.

Denne sommers koncerter slutter med Jehan Alains mest berømte værk: Litanies.

Aaron Copland
(1900-1991)
Hoe-Down (from “Rodeo” arr. J. Dimmock )
Fugue a la Gigue  (BWV 577)