Tir d. 26. jun 2018 kl. 19:30

Morten Ladehoff spiller et program med klassisk tysk musik af Buxtehude og Bach over Sweelink til Ludwig van Beethoven og César Franck. Det hele holdt sammen af små improvisationer.
Tir d. 10. jul 2018 kl. 19:30

Lidia Książkiewicz er polak men bosiddende i Frankrig og hun spiller musik af franskmanden Boyvin - tyskeren Mendelssohn - et nyt værk af den danske komponist Leif Martinussen og tango-musik for orgel af Piazzolla.
Tir d. 24. jul 2018 kl. 19:30

Adam Lenart er født i Polen, men bor og arbejder i Tyskland. Han spiller ved sommerens fjerde orgelkoncert spændende mindre kendt musik af polske og tyske komponister.
Tir d. 7. aug 2018 kl. 19:30

Franskmanden Emmanuel Hocdé spiller ved sommerens femte koncert et stort program med Bach, som den dominerende komponist. Derudover værker af Frescobaldi og Menddelssohn.
Tir d. 21. aug 2018 kl. 19:30

Nathan Laube har taget turen fra USA til Danmark for ved sommerens sidste orgelkoncert at spille musik af Jean-Philippe Rameau , Antoni van Noordt og klassikerne Bach og Mendelssohn
Ons d. 19. sep 2018 kl. 19:30

Harpekoncert
Den engelske harpenist Robin Huw Bowen spiller koncert i Munkesalen i Mariager Kloster. På programmet . . . . . .. f'ølger
2. sommerkoncert tirsdag d. 26. juni 2018 kl. 19:30 Morten Ladehoff (50 kr. mulighed for partoutkort)
Morten Ladehoff organist og komponist.
Cesár Franck med det imponerende mustache af slutter sommerens 2. koncert.

Morten Ladehoff aflagde diplomeksamen i orgel fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2002 og han debuterede fra solistklassen i 2004 efter videregående studier hos Ludger Lohmann i Stuttgart og Hans-Ola Eriksson i Piteå.

I 2007 aflagde han desuden diplomeksamen i komposition efter undervisning hos Karl Aage Rasmussen, Bent Sørensen, Rolf Walin m.fl.

Morten Ladehoff har deltaget i mesterkurser hos bl.a. Olivier Latry, Gillian Weir, Guy Bovet, Wolfgang Zerer og Michel Chapuis, afholdt koncerter i ind- og udland, medvirket i radio- og tv-transmitioner samt indspillet CD’er.

Han vandt Holmboe Komponistkonkurrencen i 2006, var finalist ved den internationale orgelkonkurrence i Odense 2011, finalist og prismodtager ved den internationale orgelkonkurrence i Heidelberg 2011 og finalist ved den international improvisationskonkurrence i Haarlem 2014.

Til daglig fungerer Morten Ladehoff som organist ved Skive Kirke og underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.

Morten Ladehoff har sammensat et program, hvor koncerten komponerede stykker af Buxtehude, Sweelinkck, Bach, Bettevoen og Cesa´r Franck afveksles med improvisationer, som Morten Ladehoff har kaldt for Intermezzo (mellemspil). Hvordan disse improvisationer lyder ved ingen før koncerten er forbi.

Dietrich Buxtehude (ca. 1637-1707) Praeludium og fuga i g-mol  (BuxWV 150)07:30
Morten Ladehoff (1978-) Intermezzo 1 (improvisation) 03:00
Jan Pieterszoon Sweelinck (1562–1621) Mein junges Leben hat ein End06:00
Morten Ladehoff (1978-) Intermezzo 2 (improvisation) 03:00
Johann Sebastian Bach (1685-1750) Passacaglia i c-mol  (BWV 582)13:00
Morten Ladehoff (1978-) Intermezzo 3 (improvisation) 03:00
Ludwig van Beethoven (1770-1827) Allegretto fra symfoni nr. 7
  transskription Morten Ladehoff
10:00
Morten Ladehoff (1978-) Intermezzo 4 (improvisation) 03:00
Cesár Franck (1822-1890) Pièce héroïque08:30
57:00

Mein junges leben hat ein end. "Mit unge liv er til ende". Et meget berømt og meget tidligt variationsværk af Sweelink.

2. sommerkoncert i Mariager kirke.
Årets 2. solist ved Mariager kirkes sommerkoncerter er Morten Ladehoff.
Han debuterede fra solistklassen i 2004 efter studier hos Ludger Lohmann i Stuttgart og Hans-Ola Eriksson i Piteå.
På programmet tirsdag d. 26. juni kl. 19:30, er musik af klassikerne Buxtehude, Bach og Mendelssohn. Af Bach spilles et af de absolutte hovedværker for instrumentet den fabelagtige passacaglia i c-mol. Et simpelt bastema repeteres i alt 20 gange, men Bach bearbejder det så genialt, at ikke to af variationerne føles ens. Som om det ikke var nok, har Bach derefter komponeret en fuga over første halvdel af temaet. Morten Ladehoff har selv lavet en transskription af den smukke Allegretto fra Beethovens 7. symfoni og mellem alle disse værker, har Morten Ladehoff i programmet anbragt små intermezzi. Mellemstykker, som han improviserer på stedet.
Inden der efter koncerten som altid serveres et glas vin/vand udenfor kirken, afslutter aftenens solist med Cesár Franck grandiose Pièce héroïque.
Se mere på musik.mariagerkirke.dk

CV . . . . .
Morten Ladehoff debuterede fra solistklassen i 2004 efter studier hos Ludger Lohmann i Stuttgart og Hans-Ola Eriksson i Piteå.